.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Re: Помощ ЛЕД стопове, фарове с лупи
за ЛЕД стоповете не знам, но за фаровете трябваше с това да започнеш
голяма работа, че няма да имаш ниво... поне ще знаеш, че ще светят без никакви проблеми за напред. И аз съм карал една-две години с непрекодиран лайт модул и те разбирам напълно
голяма работа, че няма да имаш ниво... поне ще знаеш, че ще светят без никакви проблеми за напред. И аз съм карал една-две години с непрекодиран лайт модул и те разбирам напълно

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ще се ориентираш към кого да се обърнеш за препрограмиране на лайт модула.
viewtopic.php?f=34&t=218337&hilit=%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%82+%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BB
Дано само не си палил колата с новият лайт модул, че ще ти замръзнат километрите и инспекцията

viewtopic.php?f=34&t=218337&hilit=%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%82+%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BB
Дано само не си палил колата с новият лайт модул, че ще ти замръзнат километрите и инспекцията

- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Потвърждавам, че трябва да програмираш лайт модула! Аз като смених моя (той колегата Слави знае) се оказа, че не е за ксенонови фарове и първия път като го закачих и пуснах фаровете стана дискотека!
Нещата се оправят с ДИС, където се казва, че колата е с ксенон и всичко се оправя.
Виж, обаче, точката до километрите още не съм е оправил и не знам дали може изобщо.

Нещата се оправят с ДИС, където се казва, че колата е с ксенон и всичко се оправя.
Виж, обаче, точката до километрите още не съм е оправил и не знам дали може изобщо.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Колега, аз говоря за новият ти лайт модул който си сложил и после си го махнал, а не за панела. Скоро и аз сменях панел (не лайт модул) заради копчето на халогените. Прочети линка в горният ми пост и ще се ориентираш към кого да се обърнеш

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
.
Последна промяна UBAH5 на 02 Юни 2015, 14:17, променена общо 1 път

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- vavilon
- старши ентусиаст
-
UBAH5 написа:vavilon написа:Колега, аз говоря за новият ти лайт модул който си сложил и после си го махнал, а не за панела. Скоро и аз сменях панел (не лайт модул) заради копчето на халогените. Прочети линка в горният ми пост и ще се ориентираш към кого да се обърнеш![]()
Не съм го махнал. В момента съм с новия модул, и със стария панел. Впрочем забравих да кажа че съм вързал ангелски очи директно към габаритите. Може ли от това да ми мигат фароветеСъщо да добавя, че за около 1 мин фаровете светеха нормално, запалих колата, появи се грешка за десен фар и фаровете започнаха да мигат
Еми честито, вече имаш замръзнали километри и инспекция.
За габаритите е възможно, понеже на мен като не ми работи единият габарит (крушка), става голяма дискотека

- UBAH5
- ентусиаст
-
.

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- vavilon
- старши ентусиаст
-
UBAH5 написа:Еми честито, вече имаш замръзнали километри и инспекция.
Какво ще рече това? Мисля да прекодирам лайт модула тези дни. Ще се оправи ли?
Разбира се, че ще се оправи с прекодиране

- UBAH5
- ентусиаст
-
.

Виж сега колега, за теб има много просто решение, а то е следното: слагаш си стария оригинален лайт модул, за да си е всичко наред по комунукацията между модулите, щото сега с новия имаш комуникационни грешки, поради несъвпадението във вина и съответно лайт модула вече не върти километрите, а е замръзнал, както казаха колегите. След тва отиваш при някого, ако искаш може и при мен да дойдеш, никакъв проблем, за да ти се активира ксенона на твоя лайт модул, но да се програмира така, че нивомера да остане да работи. Има тази възможност да се направи така. Отделно да се пробва пак твоя лайт модул дали няма да може да се активира към лед стопове, това зависи от версията на лайт модула, но дори и да не може, ти вече си намерил решение на проблема, чрез схемата за тези стопове. Това е!!!
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
А просто е трябвало да си вземеш резистори за по-голяма мощност...
Те са ти дали най-вероятно 0.25 или 0.5 вата, а можело да сложиш 2 или 5-ватови. Затова са и греели.
Мигането може би се е получило от алуминиевата плоча - ако е нямало добра изолация и се е получавал нежелан контакт.

Те са ти дали най-вероятно 0.25 или 0.5 вата, а можело да сложиш 2 или 5-ватови. Затова са и греели.
Мигането може би се е получило от алуминиевата плоча - ако е нямало добра изолация и се е получавал нежелан контакт.
- UBAH5
- ентусиаст
-
.

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Е, това е друг въпрос.
Обаче монтажа е изключително недодялан, шанса за нежелан контакт е много висок.
Особено изолационната подложка не си личи от какъв материал и до колко е изолационна. И дали самата кутия (масата) някъде не се допира до някоя спойка.
Все си мисля, че проблема е в самия монтаж на схемата (ако е вярна или вярно изпълнена).
То сега това чудо инсталирано ли е?
Или е махнато и пак имаш проблеми?
Да не е изгорял някой бушон за светлината
Обаче монтажа е изключително недодялан, шанса за нежелан контакт е много висок.
Особено изолационната подложка не си личи от какъв материал и до колко е изолационна. И дали самата кутия (масата) някъде не се допира до някоя спойка.
Все си мисля, че проблема е в самия монтаж на схемата (ако е вярна или вярно изпълнена).
То сега това чудо инсталирано ли е?
Или е махнато и пак имаш проблеми?
Да не е изгорял някой бушон за светлината

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2