Въпрос за вдлъбната задна врата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Въпрос за вдлъбната задна врата
Онзи ден ме удариха от лявата страна на задната врата и тя по средата е вдлъбната навътре.
Питам се дали е възмжно ако махна кората и натисна вратата малко от вътре, дали ще се оправи или поне подобри малко?
Тъйкато в момента немога да я оправям в сервиз и ще трябва да карам известно време така, исках да се опитам да подобря малко визията, а ужуленото и доло където е ударено не ме бъркат в момента.
Някой правил ли е такава интервенция?
Ето снимка на вратата:

Питам се дали е възмжно ако махна кората и натисна вратата малко от вътре, дали ще се оправи или поне подобри малко?
Тъйкато в момента немога да я оправям в сервиз и ще трябва да карам известно време така, исках да се опитам да подобря малко визията, а ужуленото и доло където е ударено не ме бъркат в момента.
Някой правил ли е такава интервенция?
Ето снимка на вратата:

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Re: Въпрос за вдлъбната задна врата
Ако разтапицираш вратата ще го изпънеш, но там където се е получило ръб без намеса на тенекеджия няма да мине.
Успех.
Успех.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
До никакъв по-добър резултат няма да стигнеш, най много да се спука боята и да остане на гола ламарина. Не пипай нищо и карай така по-добре 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Аз че ще я карам да я оправят, ще я карам, само дето ще е през Август месец като се прибера в Бг, щото в Германия не ми мърдат 1500 евро, като ги знам тука как взимат 80 евро за 30 минути работа.
Чудех се дали ако я натисна леко дали ще се изправи поне малко.
Чудех се дали ако я натисна леко дали ще се изправи поне малко.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Абе незнам, ама попреглеждай в продава за нова врата
Според мене няма смисъл да я изправяш в БГ на тенекеджия. Пак няма да си остане същата. А и вътре не се знае каво и е положението.

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
ако я натиснеш отвътре , няма да се оправи но едно леко подобрение би могло да стане.
няма да е ткава голяма вдлъбнатина най малкото.
няма да е ткава голяма вдлъбнатина най малкото.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Бутни го от вътре ще се изпъне.
само ръбчето най горе ще си остане.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Сега бях да почистя задната броня, че беше станала в цвета на другата кола и имаше много ужулено и одраскано.
Минах с една гъбичка и малко паста за зъби съвсем леко и всичко изчезна, даже не повярвах, поне спасих бронята, няма да се пипа.
И аз си мислех да слагам направо цяла врата, но после като я боядисам няма ли пак да си личи, че е боядисвана?
Кофтито е, че не е само вратата, а и прага под нея е изкривен навътре и там вече незнам как би могло да се оправи.
Сега слизам да довърша и ще кача снимки и под вратата където е ударено, някой да си каже мнението.
Минах с една гъбичка и малко паста за зъби съвсем леко и всичко изчезна, даже не повярвах, поне спасих бронята, няма да се пипа.
И аз си мислех да слагам направо цяла врата, но после като я боядисам няма ли пак да си личи, че е боядисвана?
Кофтито е, че не е само вратата, а и прага под нея е изкривен навътре и там вече незнам как би могло да се оправи.
Сега слизам да довърша и ще кача снимки и под вратата където е ударено, някой да си каже мнението.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Та ето и снимките от цялостното поражение:
http://img853.imageshack.us/g/01052011008i.jpg/
Има ли оправия другото, мен вратата не ме притеснява толкова, колкото пораженията до нея...?
Има ли оправия другото, мен вратата не ме притеснява толкова, колкото пораженията до нея...?

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Абе от какви "баници" правят коли в бг. Не се коси ще те брулнат някой лев и ако е качествен майстора няма да се личи.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Аз утре ще махна кората и ще я натисна малко вратата от вътре поне малко да се изпъне, пък като се прибера в Бг ще оправям всичко.
Само да питам, като махна кората, нужно ли е да махам и другата тънката кора залепена за ламарината където е или може и през нея???
Само да питам, като махна кората, нужно ли е да махам и другата тънката кора залепена за ламарината където е или може и през нея???

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
makaveli316 написа:Та ето и снимките от цялостното поражение:
Колега няма страшно!При един мой познат бяха огънати двете врати от едната страна на колата поражения по прага задната броня имаше една дупка и калника беше ударен и вярваш ли ми за някакви смешни 390лв му оправиха всичко и най опитния автотенекеджия няма да разбере че има интервенция по колата!Стана като нова!И за това няма смисъл за една вдлъбнатина да сменяш цяла врата

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
makaveli316 написа:Аз утре ще махна кората и ще я натисна малко вратата от вътре поне малко да се изпъне, пък като се прибера в Бг ще оправям всичко.
сваляй всичко докато не видиш ламарината за да си сигурен че натискаш нея защото поне моята има еърбег, има и механизми за вдигане и сваляне на стъклото и така нататък, и да знаеш, на БМВ тенекията не е като на опел, доста е здрава. и гледай да не си свалил прозореца като натискаш. можеш да си огледаш и релсите да не би да са потдали че после ще има права врата с неработещ джам.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
Колега, няма нищо страшно! Направи си достъп до ламарината и я избутай навън, колкото да не е толкова крива, с прага не се занимавай, защото там не става с избутване, а с дърпане! Като се прибереш ще го изчистиш и оправиш при майстор!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Калника и прага се оправят, спокойно
Не спомена стъклото дали се сваля? Като разглобиш вратата, погледни дясната релса по която се движи стъклото! Че точно в тази зона е най натисната вратат
Ако е добър бояджията няма да си личи нищо. Без значение дали е друга врата или не. Това е ламарина не и се коркай...

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2