Полиране на алуминиеви джанти

Тунинг на екстериорни елементи.

Модератор: bum_bum

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Re: Полиране на алуминиеви джанти

Мнение от SuPeR_FLY » 01 Май 2011, 13:56

То трябва да си луд да ги оставиш незапечатани, пазете си труда :nono:
Изображение

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 01 Май 2011, 14:40

Поддръжка му е майката, след прибиране на колата - забърсване с парцалчето, след влажно/дъжновно време - задължително отново.
И мазане с пастичка през седмица :lol:
virtue and tranquillity

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 01 Май 2011, 15:36

Гледах едни препарати на Аутозол уж за совалките на наса :mhihi: Има нещо като безконтактно за полиран гол алуминий и маха боклуци, отпечатъци от пръсти и сякви боклуци ама не съм се разтърсил да видя дали ги има в бг, а иначе си взех от тяхната паста за полиран халумин и ми се струва добра ама времето ще покаже все пак :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 01 Май 2011, 16:00

За най-голяма гъзария даже сяка пролет преди слагане може да се позатъркат с най-фината пастичка 8)
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 01 Май 2011, 21:00

...мо ти да си гъзе си има и цена. :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Май 2011, 22:28

Борис_Малинов написа:
pvatanasov написа:По принцип може би е хубаво да се мине с някакъв тип шкурка между Р2500 и полирането, защото дори когато шкуриш с Р2500 се получават съвсем леки драскотини, макар обилно да заливаш с вода :dunno:

Павел Атанасов

Айде пак ще ви издам един трик и тънкост, за да не оставя никакви следи шкурката макар и да е по едра, първо е накиснете в топла вода за около 15-20мин. и едва тогава започнете да шкурите, като обилно заливате с водичка(топла) и самото триено го правите с кръгови движения а не с праволинейни.Зора е да се свикне именно това, как да се търка.Ако тогава остават следи от водната шкурка ще се прекръстя, айде пробвайте и споделете. ;)

Другото, което аз също правя е следното. След като мина 2500 / 3000 шкурка, минавам пак с 2500 / 3000, обаче с насапунисана вода. :) Насапунисвам джантата хубаво и шкурката и след изплакването има приятен полиран вид. :) Не съм си правил тестове дали, ако не го направя това ефекта ще е същия и не знам, дали има някакъв реален смисъл от това, но си ми е станало като навик. :D
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: бавно е39
Мечтае да кара: е39 М ; е30 320ис

Мнение от Ap3x » 01 Май 2011, 22:39

alpina-ma6inata написа:
Борис_Малинов написа:
pvatanasov написа:По принцип може би е хубаво да се мине с някакъв тип шкурка между Р2500 и полирането, защото дори когато шкуриш с Р2500 се получават съвсем леки драскотини, макар обилно да заливаш с вода :dunno:

Павел Атанасов

Айде пак ще ви издам един трик и тънкост, за да не оставя никакви следи шкурката макар и да е по едра, първо е накиснете в топла вода за около 15-20мин. и едва тогава започнете да шкурите, като обилно заливате с водичка(топла) и самото триено го правите с кръгови движения а не с праволинейни.Зора е да се свикне именно това, как да се търка.Ако тогава остават следи от водната шкурка ще се прекръстя, айде пробвайте и споделете. ;)

Другото, което аз също правя е следното. След като мина 2500 / 3000 шкурка, минавам пак с 2500 / 3000, обаче с насапунисана вода. :) Насапунисвам джантата хубаво и шкурката и след изплакването има приятен полиран вид. :) Не съм си правил тестове дали, ако не го направя това ефекта ще е същия и не знам, дали има някакъв реален смисъл от това, но си ми е станало като навик. :D

аз никога не полирам само с вода.. в 1 литра вода слагам някъде едно загребване с пръст от кутийка "ТЕСТ" гела дето е.. и става доста добре понеже като започнеш да търкаш с шкурката и става мазно като паста и ефекта е УОУ.... но да знаете че не може да си измиете ръцете след това поне 3 дена.. адски много цапа...

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 02 Май 2011, 11:04

Аз слагам най-обикновено веро 4-5 капки и става добре ;) и се мие лесно де :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: л Е21, а сега Е28
Детайли за колата: Ниски и бавни.

Мнение от KriK4eTo » 04 Май 2011, 20:18

Всичко ша си кажити!! :mhihi:
Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 16 Май 2011, 7:14

Защо така замря темата, да не ви мина крастата? :( :mhihi:

Ето какво постигнахме, тези дни ще има по-подробни снимки :D

Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 16 Май 2011, 16:33

На втората снимка седи убийствено :bowdown: .Крастата не е минала,ма вече е лято и секи е изтъркал квото може и си търкаля лъскавите джанти :lol:
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e36 318is coupe

Мнение от pvatanasov » 17 Май 2011, 8:19

zzuzi написа:На втората снимка седи убийствено :bowdown: .Крастата не е минала,ма вече е лято и секи е изтъркал квото може и си търкаля лъскавите джанти :lol:

При мен не е точно така :) Все още съм на втората джанта, на шкурка Р220 :mhihi: ужас.. Но си трябва и време, а аз не разполагам с такова напоследък. Хубавите неща ставали бавно... :ok:
Изображение

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 14 Юни 2011, 9:56

Привет, момчета!Дайте неква идея за едни джанти 17-ки стайл 39 М-кови!7.5 отпред и 8.5 отзад!днес почвам да ги търкам да свалям боя и едно друго!Някой виждал ли тези джанти с полиран борд че сериозно се замислих да ги полирам бородвете, а сърцевината в оригиналния цвят!
Дайте някъв съвет или някой ако може да постне снимка на фотощоп ако може да се направи с полиран борд!
Мерси и успех на всички!
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 14 Юни 2011, 11:59

@SuPeR_FLY - не ги ли полира твоите 5-ци, че ми е интересно какво се е получило накрая?
Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 14 Юни 2011, 14:11

Оставил съм ги на заден план, че гледам първо да си оправя по-важните работи да си подкарам колата и тогава да мисля за джантите ама като станат ще има снимки естествено :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Оптичен тунинг