Проблем ли е,или е нормално?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Re: Проблем ли е,или е нормално?
Гумите стандартно не трябва ли да са 205/55/16 ?
Виж някой онлайн калкулатор за размера гуми, но дават разлика от 3км - при 100км/ч показва 97.
GPS-а също не може да е надежден ориентир, дори и най добрите дават разлика 5-10км от реалната скорост.
Виж някой онлайн калкулатор за размера гуми, но дават разлика от 3км - при 100км/ч показва 97.
GPS-а също не може да е надежден ориентир, дори и най добрите дават разлика 5-10км от реалната скорост.
благодаря колеги за съветите,мисля че не е от скоростите а е от дифа! някой някога явно е пипал и затова се получава така!
благодаря пак!
благодаря пак!

- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
Чак такава разлика няма,даже много точно си мерят GPS-ите,все пак това е изчисление на скоростта от точка А до точка Б.Това е ,че има забавяне на информация ,но ако поддържаш една скорост в продължение на няколко десетки метра ще видиш реалната си скорост.
Преди време бях със задни гуми 245/40/18 и когато се движех с 130км/ч ,GPS-a ми показваше ,че се движа с 138~139км/ч. Сега съм с гуми ,каквито са отбелязани в документите 255/35/18 и GPS-a показва с точност до километър.
Сега относно диференцяла ,мисля че е сменян точно защото е по малък двигателя ,за да може да набира по бързо(аз за това бих го сменил).
Преди време бях със задни гуми 245/40/18 и когато се движех с 130км/ч ,GPS-a ми показваше ,че се движа с 138~139км/ч. Сега съм с гуми ,каквито са отбелязани в документите 255/35/18 и GPS-a показва с точност до километър.
Сега относно диференцяла ,мисля че е сменян точно защото е по малък двигателя ,за да може да набира по бързо(аз за това бих го сменил).

Ебати Диференциалa...а между другото колата хич не върви 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
виж си датчиците на АБС- виждам че ти светят лапите, километража взима данни за скороста от задните датчици- но това пък не обяснава факта че колата не върви.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
Логично е ако е къс дифа на дизелов автомобил, да не върви
Все пак не е бензинка и не му трябват обороти, а обратното 
Колко ти е максималната ?

uCnaHeTcA написа:Логично е ако е къс дифа на дизелов автомобил, да не вървиВсе пак не е бензинка и не му трябват обороти, а обратното
колата я имам от скоро и не съм и вдигал повече от 140км иначе има възможност..ама колко незнам..
колата в ниските обороти хич я няма,,вчера даже я тествах с 318д 115кс е46 и ми счупи зъбите с 2 коли..което неми го побира ума чак пък толко да не върви..
но за това пък има милион причини да не върви..на диагностика ми казаха дебитомерър..турбото е в перфектни норми..откачих дебитометара да я тествам без него..и нямаше никаква разлика в вървенето..

- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Martin87 написа:Ебати Диференциалa...а между другото колата хич не върви
Откакто си я вземал ли си е така или се е получило в последствие това,защото на 3000 трябва да си на 140км/ч и максималната трябва да е малко над 210км/ч(поне при мен това показваше)
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Martin87 написа:katronski_br написа:ogata написа:Martin87 написа:въпросът ми е ..в колко оборота ви е мотора с 120км/с..
Някъде към 180-200 000 оборота в милисекунда ще да е. Па на връщане от луната е повече, щото нали по на надолнище и с по-ниска предавка ...
колега, ако няма какво да напишеш по темата , недей да пишеш.
като неможеш да помогнеш, поне не пречи.
по темата: коега, мисля че е малко вероятно да си с друга скоростна кутия или да ти буксува съеденителя пък ти да не си разбрал.
единственото което ми идва на уме да си с някакви нестандартни гуми. например 13 цолови джанти с нископрофилни гуми например 35.
Eто и размера на гумите
Гуми Kleber 205/60/16
Гумите не са ти съвсем стандартни. 205/55/16 траябва да са за е46. 3км/ч по-малко ще ти показва километража поради тази причина (поне според калкулаторите).
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
плюс- минус три километра не са като минус 20-25.
значи скоростн кутия или диференциал.
значи скоростн кутия или диференциал.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Martin87 написа:uCnaHeTcA написа:Логично е ако е къс дифа на дизелов автомобил, да не вървиВсе пак не е бензинка и не му трябват обороти, а обратното
колата я имам от скоро и не съм и вдигал повече от 140км иначе има възможност..ама колко незнам..
колата в ниските обороти хич я няма,,вчера даже я тествах с 318д 115кс е46 и ми счупи зъбите с 2 коли..което неми го побира ума чак пък толко да не върви..
но за това пък има милион причини да не върви..на диагностика ми казаха дебитомерър..турбото е в перфектни норми..откачих дебитометара да я тествам без него..и нямаше никаква разлика в вървенето..
Е това не трябва да е така, на мойта като го откача и умира. Пробвай да го смениш

Е това не трябва да е така, на мойта като го откача и умира. Пробвай да го смениш
[/quote]
умира защото колата влиза май в авариен режим..

умира защото колата влиза май в авариен режим..

- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Martin87 написа:Е това не трябва да е така, на мойта като го откача и умира. Пробвай да го смениш
умира защото колата влиза май в авариен режим..[/quote]
Тя око влезе в авариен режим едва ли ще вдигнеш по-вече от 2000-2500об.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Martin87 написа:Е това не трябва да е така, на мойта като го откача и умира. Пробвай да го смениш
умира защото колата влиза май в авариен режим..[/quote]
Не влиза в авариен режим, а ЕКУ-то започва да работи с предварително зададени базови стойности на дебитомера

Добре колеги! някой да ми обясни това :колата с 80 км/ч е c 2000 оборота!!!
както е нормално,и както мисля че е при всички вас..А със 115 км/ч вече е с 3000 оборота.
Мисля че,ако е сменян деференциала щеше да има разлика в всяка предавка...
както е нормално,и както мисля че е при всички вас..А със 115 км/ч вече е с 3000 оборота.

Мисля че,ако е сменян деференциала щеше да има разлика в всяка предавка...

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3