Степен на згастяване на м50б25 с ванос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: м50б28

Степен на згастяване на м50б25 с ванос

Мнение от митко-бмв1 » 28 Апр 2011, 11:12

Някои знае ли степента на згастяване на м50б25 с ванос и 11степен много ли е за този мотор и можели нещо да му стане от толкова сгастяване .Става вапрос за атмосверен двг .БЛАГОДАРЯ на отзовалите се :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525tds
Мечтае да кара: M3 E30

Re: Степен на згастяване на м50б25 с ванос

Мнение от worker » 28 Апр 2011, 11:26

До колкото знам от завода излиза със 10 степен на сгъстяване, 11 може да му е множко и реално няма какво да му стане освен във високите да върви по слабо :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 28 Апр 2011, 22:55

Пише се "СгЪстяване"
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Апр 2011, 7:09

mladfen написа:Пише се "СгЪстяване"

:ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
Мечтае да кара: E46 М3CSL

Мнение от 5ър » 29 Апр 2011, 12:29

Абе то и
атмосверен
не се пише точно така, ама... :mhihi:
Still Speedin

Потребител
Аватар

Мнение от митко-бмв1 » 30 Апр 2011, 17:57

Малиии как можах да да допусна такива правописни грешки това заслужава да се самобичувам до припадък за да си изкупя греха немога да понеса този срам ужас :banghead: моля да ми простят господата многознаещи
А сега по-темата ако някои знае с точност колко е степента моля да сподели :help: И без повече излишни коментари от зубъри тези знания ги пазете за училище !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 30 Апр 2011, 18:05

пълно с умници тука, ма ни един не ти отговори...
степента ти на сгъстяване е постоянна величина и тя не се мени!!! Вероятно е от порядъка на 9,5:1 и представлява общия обем (или само на цилиндъра беше) отнесен към обема на горивната камера. Някъде из темите го имаше описано, но това едва ли има значение. Та ти казваш е 10, което бива. по-важното е да не се различава компресията на отделните цилиндриче тогава лошо.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 30 Апр 2011, 19:15

10 или 10,5 ,но това е обема на цилиндъра и камерата, при бутало в д. м. т.,отнесен към обема на горивната камера,а не компресия.Компресия ще замериш ок 13 но по важно е да е еднаква на вс. цилиндри.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 30 Апр 2011, 19:29

Яро написа:пълно с умници тука, ма ни един не ти отговори...
степента ти на сгъстяване е постоянна величина и тя не се мени!!! Вероятно е от порядъка на 9,5:1 и представлява общия обем (или само на цилиндъра беше) отнесен към обема на горивната камера. Някъде из темите го имаше описано, но това едва ли има значение. Та ти казваш е 10, което бива. по-важното е да не се различава компресията на отделните цилиндриче тогава лошо.

Абе много умници, много, гледам и ти си от тях...
Момчето пита са степен ,а не за компресия.. Степента не се мени колкото и да се е износил двигателя/добре си прочел/, но колегата може да я е променил, със смяна на бутала, смъкване на главата, по дълги биели и тн.... Пита дали е много 11:1, а вие какви му ги разтягате... :banghead: .
По темата аз немога да кажа нищо защото нямам опит с модифицирене и най-вече сгъстяване на ДВГ, но поне разбрах въпроса, което не е малко :mhihi:
Има компетентни хора в форума които могат да кажат, но при една така започната тема и аз да съм на тях и аз ще си замълча.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 30 Апр 2011, 20:37

Никакъв проблем не е за този двигател и 11.5, снабден е с детонационни датчици които биха предотвратили евентуални проблеми от употребата на гориво с "по-ниско" октаново число.

Изображение
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 30 Апр 2011, 22:46

Сигурно щот съм от "умниците" :dunno: ,но ми се струва че освен правописа автора бърка и компресия/сгъстяване...

Потребител
Аватар

Мнение от митко-бмв1 » 01 Май 2011, 10:59

Колега за правописът може да бъркам несъм на изпит по български че да се старая но много добре знам какво е компресия и какво е степен на згъстяване питам за това защото когато се смени кол.вал +биелите на моят двг. ще се получи 11,1 степен а не компресия защото се променя ходът на буталото .Въпросат ми е тази степен дали е много и ще пречи ли на работата на двг

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 01 Май 2011, 14:00

митко-бмв1 написа:Колега за правописът може да бъркам несъм на изпит по български че да се старая но много добре знам какво е компресия и какво е степен на згъстяване питам за това защото когато се смени кол.вал +биелите на моят двг. ще се получи 11,1 степен а не компресия защото се променя ходът на буталото .Въпросат ми е тази степен дали е много и ще пречи ли на работата на двг

ми колега 100% ще има изменение в работата и в някой други аспекти.
не знам
това може би ще ти помогне http://www.book.store.bg/p3558/rykovods ... a-dvg.html
сподели с нас след интервенцията какво е станало с проекта :yes:
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 530D F07

Мнение от izzzo » 01 Май 2011, 14:06

митко-бмв1 написа:Въпросат ми е тази степен дали е много и ще пречи ли на работата на двг

Екстра си е тая степен, ОБАЧЕ ако сипваш бенз 95, може да има детонации, компа ще върне аванса и няма да върви като хората. Ако сипваш 100 октана нямаш грижи.
Мене ако питаш, щом правиш ремонт, сменяваш вал и т.н., грехота ще е да го оставиш на по-малко от 11:1 степен на сгъстяване.
ПС: нови детонационни датчици задължително :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 01 Май 2011, 18:03

vankatagsi написа:
Яро написа:пълно с умници тука, ма ни един не ти отговори...

Абе много умници, много, гледам и ти си от тях...
Момчето пита са степен ,а не за компресия.. Степента не се мени колкото и да се е износил двигателя/добре си прочел/, но колегата може да я е променил, със смяна на бутала, смъкване на главата, по дълги биели и тн.... Пита дали е много 11:1, а вие какви му ги разтягате... :banghead: .
По темата аз немога да кажа нищо защото нямам опит с модифицирене и най-вече сгъстяване на ДВГ, но поне разбрах въпроса, което не е малко :mhihi:
Има компетентни хора в форума които могат да кажат, но при една така започната тема и аз да съм на тях и аз ще си замълча.

Е явно и аз съм от умниците :mhihi: , щот очаквам човек като пита такова нещо да спомене, че е правил такава интервенция.
та по темата - малко много ми се вижда 11:1, освен ако не се кара със 100 октанов бензин. Колега, я вземи измери компресията и кажи колко е.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Следваща

Назад към E36