катализатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
катализатор
какво става ако се махне катализатор на 318 is пречи ли на ланда сондата колата има ли разлика във ускорението . преди на старата кола се запуши катализатора и повече от 2000 оборота не искаше да върви кото го махнах се оправи. ако се сложи тръба а не малко гърне става ли много шумна
- gani76
- Потребител
-
- Кара: Старо BMW
- Детайли за колата: E36 320i
Ако колата е само с една сонда няма проблем дасе махне ката.По принцип може да се измери налягането на газовете преди ката. ,разбира се в автосервиз.Ако то е по-голямо следва смяна на ката.(или "измушване").Добре е да се монтира резонансно гърне с цел обешумяване.
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Дотук добре, но резонансното гърне не е от най-евтините части. Ако се сложи само тръбичка, колата наистина почва да "реве", то пък някои точно това целят - да привличат внимание.
Стопеният /запушен/ катализатор е истинско бреме за колата и може да доведе до неприятни последици. Сега още сме добре, че си ги махаме, без да ни задължават да слагаме нови.
Но ще дойде и тоя цирк /понеже ще бъдем "европейци"/. А един нов е "майка си и баща си"... 

Стопеният /запушен/ катализатор е истинско бреме за колата и може да доведе до неприятни последици. Сега още сме добре, че си ги махаме, без да ни задължават да слагаме нови.

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- gani76
- Потребител
-
- Кара: Старо BMW
- Детайли за колата: E36 320i
ДА,но новите изисквания при ГТП са:0.5%СО при празен ход на двигателя и 0.3%СО при 2000 min-1~2500 min-1.Без катализатора само по 2 начин.
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Това не съм го чувал, но вече нищо не ме учудва в България. Ако взимах 3000 евро заплата, с кеф ще спазвам всички изисквания на евросъюза за чиста среда. Сега гледам само двигателят да е в ред и да има бензин.
Знаеш ли колко струва един катализатор? При положение че те МЪДЯТ отвсякъде с таксички, застраховчици, "минетки" и т.н., Е ДА МЕ ИЗВИНЯВАТ, но ще си го спестя!
Пък каквото ще да става.
То тия с москвичите и жигулите само катализатори сънуват... 

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Вече само по втория начин
няма минаванката легално без каталитик само ако си карбуратор или нямаш по дифолт 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Ами при ГТП, смея да твърдя, че ВТОРИЯ НАЧИН хич не е проблем.
Успокоихте ме. Само да се стопли, ще го "клъцна", че нещо не е наред.

Успокоихте ме. Само да се стопли, ще го "клъцна", че нещо не е наред.

Re: катализатор
zaks написа: ако се сложи тръба става ли много шумна
става - да , аз на е36 с м40 " шунтирах "

bavareza написа:Дотук добре, но резонансното гърне не е от най-евтините части. Ако се сложи само тръбичка, колата наистина почва да "реве", то пък някои точно това целят - да привличат внимание.![]()
Стопеният /запушен/ катализатор е истинско бреме за колата и може да доведе до неприятни последици. Сега още сме добре, че си ги махаме, без да ни задължават да слагаме нови.Но ще дойде и тоя цирк /понеже ще бъдем "европейци"/. А един нов е "майка си и баща си"...
Всъщност е 50 лева ....

_!_
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Всъщност може и по-малко... само,че говориш за резонаторно гърне. Нов катализатор е доста повече пари. И всъщност ако колегата беше потърсил, щеше да намери много изчерпателна информация по темата за катализатора и замяната му с резонаторно гърне... 

Never mistake motion for action...
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Преди 1 седмица ходи на ГТП ... провеиха ми катзлизатора .. и ми казаха че по норма трябвало да бъде под 0.1 (не знам какво не питайте) моя бил 0.04 ... а скоро ще ми се налага да го махна
така че ако някой иска мога да му го пазя 

R.I.P Landikar
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
След като разбрахме, че катализаторът струва 50 лева
, що да слагаме разни резонаторни грънци на същата цена? Айде на катализаторите, купувайте! 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2