Помощ с М52Б28 в е30
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ с М52Б28 в е30
Здравете става на въпрос за едно е30 с мотор м52б28. Проблема е следния колата не иска да варви
не оскорява абе се едно е умряла.На диагностика не мога да я закача понеже не я чете. Работи неравномерно мени оборотите на скорост като си махна крака от газта и гарми в ауспуха разхода е зверски смених дебитомера но няма ефект бобини и свещи също са сменени.Проверих датчика на разпределителния вал кабелите бяха опечени и окасяват изолирах ги но резултат няма. Вземах нов simens vdo сащия като на колата и филм. С новия датчик изобщо не иска да запали слагам пак стария и пали.Не знам ко става някои ако има идеи моля да сподели мерси предварително
не оскорява абе се едно е умряла.На диагностика не мога да я закача понеже не я чете. Работи неравномерно мени оборотите на скорост като си махна крака от газта и гарми в ауспуха разхода е зверски смених дебитомера но няма ефект бобини и свещи също са сменени.Проверих датчика на разпределителния вал кабелите бяха опечени и окасяват изолирах ги но резултат няма. Вземах нов simens vdo сащия като на колата и филм. С новия датчик изобщо не иска да запали слагам пак стария и пали.Не знам ко става някои ако има идеи моля да сподели мерси предварително
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
Прозвъни 3-те кабелчета на датч. до компа!Направи същото и с тези на датч. на кол. вал!Смени и датч. на кл. вал ,пробвай и с друг комп!Компа на всички м 52 е еднакъв.При мен беше дат. на разпр. вал ,но мойта само не вървеше.Нямаше гърмежи и неравномерна работа.Изпечените кабели може да са повредили компа.
ако сменя компа няма ли да има проблеми с имобилазера и по страно ми е защо с новия
датчик не пали
датчик не пали
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
Не се сетих за имобилайзера.Ще имаш.
някои колега няма ли да ми каже как да разбера дали компа е заминал преди да почна да сменям разни неща
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
Някой който знае как дасе запали с друг комп.да каже!
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Колега за ламбда сонда сети ли се?Провери я, аз имах подобен проблем без натиснат педала на газта не вървеше и забиваше муцуната 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Препрограмираш го да работи с твоят ЕВС. Нещо, което аз не бих позволил, ако ти дам мое ЕКУ за проба примерно. По-скоро залагам, че проблема ти е в калпаво вързана инсталация.
- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
Re: Помощ с М52Б28 в е30
Подкрепям имах същите дертове но със е36bum_bum написа:Препрограмираш го да работи с твоят ЕВС. Нещо, което аз не бих позволил, ако ти дам мое ЕКУ за проба примерно. По-скоро залагам, че проблема ти е в калпаво вързана инсталация.

12 мнения
• Страница 1 от 1