Смяна на мотор???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Смяна на мотор???
Колеги запитване имам 318i и искам дамо сменя мотора с м50б25 автомат но бюджета е ограничен на 1200!!! Въпроса мие дали ще вляза в тези пари??? 

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Смяна на мотор???
Сподели първо дали си намерил мотор и ако да, за колко пари?, кой ще ти го прехвърля?, и т.н.На така зададен въпрос, трудно някой може да отговори сносно.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Борис_Малинов написа:Сподели първо дали си намерил мотор и ако да, за колко пари?, кой ще ти го прехвърля?, и т.н.На така зададен въпрос, трудно някой може да отговори сносно.
значи мотор не съм намерил колега,майстор имам но за тези пари дали ще намеря мотор и автоматична ск.кутия???
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ами за тея пари двигатела и скоростите може и да намериш ама ще ти трябват и още
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Диф и кардан.
За автоматик незнам, но аз миналата година взех м50б25 ванос, пълен комплект за вграждане в 4 цилиндрово за 1000лв. и после 200лв. за монтаж. Но имах и транспортни разходи от около 150лв. Маторя излезе доста читав и вече 40к км се кара на ръчка
Комплекта (най-наложащите неща, за да можеш да караш с новия мАтор) включва, мотор с цялата инсталация, ЕКУ, стартер, алтернатор, казанче хидравлика(+маркучите евентуално), предна стабилизираща щанга, лапи за маторя, предната част на кардана, механизма на скоростите(в твоя случай не важи
понеже ще вземаш мотора със скоростите и то автоматични, така че това се подразбира), генерация, табло(може и без него де, ама е бая гадно), пластмасата над фаровете, понеже е с вграден въздъховод към алтернатора.
За тези неща се сещам, може да съм пропуснал нещо.

Комплекта (най-наложащите неща, за да можеш да караш с новия мАтор) включва, мотор с цялата инсталация, ЕКУ, стартер, алтернатор, казанче хидравлика(+маркучите евентуално), предна стабилизираща щанга, лапи за маторя, предната част на кардана, механизма на скоростите(в твоя случай не важи

За тези неща се сещам, може да съм пропуснал нещо.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
kkkrisss написа:Ще трябва да смениш и разни неща по окачването...
Които са си цифра,
Вентилирани дискове с апарати отпред
Дисков мост отзад
Предни пружини
+табло
които са си още едни 300-ина лева,да не казвам повече.
- mitky
- Потребител
-
- Кара: e92 335i DCT
Нз дали ще влезеш в 2000 лв....... Защото има доста работи да се сменят,освен мотора....
Зависи къв матор купиш, може и 3к малко да дойдат
аз го взех от мома-англичанка в движение, карахме, гледахме и така. Едно ново масло и антифриз и свещи и тва е. 40к км никви грижи, а се кара на яко пържестан 

- mitky
- Потребител
-
- Кара: e92 335i DCT
Еми колегата е казал 1200 за мотор със скорости,ама не е само мотора и скоростите. Иска друго окачване,кардан,диф,полуоски. После тая кола ще тръгне да върви ама тя трябва и да спира..... Така че си отива бая пара за да стане като хората....
Не ми се спори, аз по-горе съм написал кво-що и то от личен опит. 1500 лв. са достатъчни първоначално.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Какво по окачването трябва да смени освен стабилизиращата щанга която не вярвам да е повече от 30-40лв. И моля ви се не ми казвайте амортисьори и пружини
Освен това барабаните и плътните дискове на 318 ката спират по абсолютно същия начин като вентилираните, просто загряват много по-бързо и трябва да се внимава. Първоначално според мен 1200лв ще стигнат ако се намери читав мотор, което е трудната част при 25-ците 

50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4