Е36, м43 изхвърля водата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Е36, м43 изхвърля водата

Мнение от DA^CONQUEROR » 25 Апр 2011, 18:39

Здравейте,
м43 , 316 днес в топлото изхвърли 2 пъти водата. Края на миналото лято пак го направи няколко пъти. През зимата не е имало проблеми. Докато работи колата няма проблеми, но изгаси ли се след 1-2 мин бликва от капачката на радиатора.
Маслото и додата са добре, поне на пръв поглед няма омешано.
Идей?
Благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Re: Е36, м43 изхвърля водата

Мнение от Kinopi » 25 Апр 2011, 23:38

Най-вероятно си сложил повечко от колкото трябва. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 26 Апр 2011, 0:25

DA^CONQUEROR написа:Здравейте,
.... но изгаси ли се след 1-2 мин бликва от капачката на радиатора.

Капачката е завита , стои си на мястото , но излиза вода около нея , така ли .... ?
Ако е така , колегата Kinopi , ти е казал къв е проблема.... !
Охладителната течност се налива до чертата на преливника , където има надпис KALT/COLD , не се плъни до горе на преливника ...

Потребител
Аватар

Мнение от DA^CONQUEROR » 26 Апр 2011, 9:32

Колата я кара баща ми а той не и обръща много внимание... чак когато види локвата отдолу :)
Нивото на антифриза е добре. Капчката е завита.
Сега мисля по варианта за неработещо виско защото не се сещам да съм чувал перката да се пуска. ...Зимата не го е правило. Явно когато времето е по-топло и трябва принудително охлаждане от перката, нея я няма...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Мнение от Kinopi » 26 Апр 2011, 13:54

Не хвърляй излишно пари :yes: .Провери си виското ръчно и тогава прибягвай до смяна.Това става като на загасен двигател започнеш да го въртиш и ако започва все по-трудно да се върти значи е наред.Според мен просто е имало повече вода/антифриз от колкото трябва и затова си го е изхвърлила.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 26 Апр 2011, 16:41

Kinopi написа:Не хвърляй излишно пари :yes: .Провери си виското ръчно и тогава прибягвай до смяна.Това става като на загасен двигател започнеш да го въртиш и ако започва все по-трудно да се върти значи е наред.Според мен просто е имало повече вода/антифриз от колкото трябва и затова си го е изхвърлила.

Другия вариянт е на загрял двигател,вдигаш капака и ако успееш да го спреш с ръка значи не работи.
Но то се усеща когато работи и когато не работи.
Най вероятно е имало повече антифриз и затова е изхвърлила излишното количество.
:driving: :dunno: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от DA^CONQUEROR » 26 Апр 2011, 21:37

Точността е точно до белега на студено. И това изхвърляне го прави няколко пъти т.е. няма грешка в количеството.
При нагряване на виското с пистолет за топъл въздух включи, но при работа на двигателя на място невключва. Термостата е нов и работи, радиатора също е нов.
Дриги идеи..
Какво ще кажете за виско марка Topran....
Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 27 Апр 2011, 16:43

Моето го сменях миналата година от Аутоплюс беше 160 лв с отстъпката, но не помня каква марка беше.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 27 Апр 2011, 21:46

1. Термостат - читав
2. Капачка на радиатора - читава
3. Водна помпа - има ли тънка струйка като отвиеш капачката в гърлото на радиатора при лек форсаж ? само при студен двигател, ако не в пирогов, боли много

4. Обезвъздушаване - да се извърши както трябва

там ти е проблема

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 27 Апр 2011, 22:05

Тва за Пирогов не го разбрах ама ако идеята е че ще бликне кат отвориш и ще те попари и двете ми колици не го правят. Иначе и за съм за въздух и по-точно недобра циркулация и затова не ти включва виското ( ако е читаво нали си го пробвал уж макар че пистолета повечко топло прави отпред ) което може би е кофти водна помпа или имаш въздух в системата и тя нали се сещаш че няма как да върти доволно антифриз в такъв случай. затова както колегата отгоре е посъветвал добро обезвъздушаване и после пак гледай кви са признаците и държи ли налягане пущината.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 27 Апр 2011, 22:38

Попарва, попарва и то доволно, ест. ако е наред системата и прай налягане :mhihi: Един велик и свят "майстор" взе, че я отвори моята на работеща и загряла кола и остана изненадан и разочарован :mhihi: Като се окопити вика, аа таз кола е много зле, ква е таз вода дет хвърля, тя е за гарнитура :mhihi: Пък аз седмица преди тва и прайх ремонт на главата :mhihi: После разбрах, че проблема за който отидох е, че просто не е обезвъздушена...Та накрая им теглих по една на всички и с повече четене, започнах сам да си я ремонтирам(не абсолютно всичко, поне до тоя момент :mrgreen: ), че по сервизите са Баш-баш бабаит разбирачи :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от DA^CONQUEROR » 28 Апр 2011, 9:18

Като се изгаси двигателя перката продължава да се върти 10-тина оборота. Това знак ли е, че виското е заминало.
Как да се убедя че работи или не работи пустото виско. Проблема може би не е от него, но мисля че и то е заминало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 28 Апр 2011, 11:54

батка, другата седмица ще ми доставят един спешъл силикон, за рециклаж на виското, вече има едно ремонтирано, върти та се къса, та е ред и на мойто, че миналата седмица почна да ражда гадината. Ако те интересува разбира се, пиши на ЛС.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 28 Апр 2011, 19:23

DA^CONQUEROR написа:Като се изгаси двигателя перката продължава да се върти 10-тина оборота. Това знак ли е, че виското е заминало.
Как да се убедя че работи или не работи пустото виско. Проблема може би не е от него, но мисля че и то е заминало.

Не ти е проблема във виското. Ако се е прецакало може да е зацепено постоянно(явно не е в твоят случай),тоест върти се винаги силно и според оборотите. Другият вариант е да не зацепва. Тва с теста на място няма как да стане, освен, ако не е яко жега навън. Трябва след като загрее до средата, да го караш на яко ръчка няколко километра и тогава да спреш да го видиш дали върти както трябва. Не трябва в никкъв случай да можеш да го спреш с тънка пръчка примерно, а и като е зацепено се чува доста силно, така че няма как да не разбереш. Иначе за твоят проблем, следвай напътствията на колегата от по-горе: Като започнеш с последното от списъка му и най-елементарното.
NikiNikolov написа:1. Термостат - читав
2. Капачка на радиатора - читава
3. Водна помпа - има ли тънка струйка като отвиеш капачката в гърлото на радиатора при лек форсаж ? само при студен двигател, ако не в пирогов, боли много

4. Обезвъздушаване - да се извърши както трябва

там ти е проблема

Следваща

Назад към E36