m52 гори бушон на бенз.помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

m52 гори бушон на бенз.помпа

Мнение от eekset » 26 Апр 2011, 13:23

колата е с м52б20 мотор, има и газов инжекцион. проблема е, че гори бушон на горивната помпа след известно време каране на газ.
:roll: някой има ли идея каква е връзката, ако изобщо има такава. преди да се подкара на газ подобен проблем не се е явявал...
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: m52 гори бушон на бенз.помпа

Мнение от DirtySouth » 26 Апр 2011, 13:42

къв модел е инжекциона ? аз съм слагал ги български и газовите и бензиновите дюзи се управляват от газовия компютър , с което мисля че няма общо с помпата , ако не си го монтирал ти си виж кабелите може + на помпата някъде да ти дава на маса по купето и от там да гори бушона
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от lopiko » 26 Апр 2011, 13:42

Според мен няма нещо съответсвие между газовия и бензиновия комп треа да отидеш на добър диагностик и ще ти открият проблема :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 26 Апр 2011, 13:47

Е, че прежали се и карай няколкостотин км на бензин само, ако пак ти изгори (което вероятно ще стане), то много е възможно помпата вече да дава фира... (и не слагай по-силен бушон!!)

Както колегите казаха по-горе, ГИ не играе с помпата, нямат общи интереси :) Съвпадение е, че сега е почнала да си заминава... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eekset » 26 Апр 2011, 14:06

DirtySouth написа:къв модел е инжекциона ?

fobos...

значи треа се прегледат жиците да не замасява някъде... :yes:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 26 Апр 2011, 20:34

Според мен проблема е в помпата. Стара и износена, консумира повече ток и товари бушона...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eekset » 27 Апр 2011, 9:08

BaHka написа:Според мен проблема е в помпата. Стара и износена, консумира повече ток и товари бушона...

ми може и така да е, но ми се стори странно съвпадение 5 месеца да не мръдне бушона, а от деня в който се пуска на газ да плющи 4 пъти... :roll:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 27 Апр 2011, 16:23

eekset написа:
BaHka написа:Според мен проблема е в помпата. Стара и износена, консумира повече ток и товари бушона...

ми може и така да е, но ми се стори странно съвпадение 5 месеца да не мръдне бушона, а от деня в който се пуска на газ да плющи 4 пъти... :roll:

Колега , виж окабеляването на помпата .... Предпазителя на помпата е 15 А , виж някой случайно да не е вързал и друг консуматор във веригата на захранването на помпата . Ако не знаш как да си провериш инсталацията , най -лесния вариянт е да пробваш с друга помпа и да видиш дали пак ще гори предпазителя

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 27 Апр 2011, 17:27

Сетих се нещо ! На ГИ има кабел дето се връзва само на контакт ,а тоя на помпата е такъв. Да не са го вързали на кабела на помпата и като почнеш да караш на газ съответно се повишава консумацията кабела почва да грее и бушона гори за да предпази кабела , виж го от компа на ГИ един червен кабел е на фобос ,но не тоя с бушона дето се връзва за + на акумулатора ,а друг червен по-малък.
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 27 Апр 2011, 17:33

Попринцип помпата работи и когато колата се кара на газ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 27 Апр 2011, 18:55

Колега имам такъв проблем с горенето на бушона на бенз. помпа. Демонтирах помпата, вързах я с директни кабели като на + кабел сложих 15А бушон работи повече от 30 минути като стихкаме маркуча за да се натовари помпата, помпата се натоварваше но не спря, бушона неизгоря. Сложих си помпата на мястото и от тогава нямам проблем, но за жалост проблема с горенето на бушони продължи.
Първо ми изгоря бушона за вдигането на стъклата, в момента ми гори бушона за халогените. Казаха ми че може да имам хлабава маса някъде по купето, ще се ходи на жичкаджия. Някой ако има идея от какво може да е нека да сподели. Мотора ми е М44 ако има значение.
Знае ли някой къде са захванати масите на Е36 с М44 мотор.

п.с. използвай само оригинални бушони, тези от 1 лев така се топят че неможеш да си изчистеш клемореда :mhihi:
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eekset » 27 Апр 2011, 22:44

Tenata написа:п.с. използвай само оригинални бушони, тези от 1 лев така се топят че неможеш да си изчистеш клемореда :mhihi:

ползвам некви за тойота :mhihi:

сещам се рекламата на "популярна марка бира": "немската ми кола, с български ГИ, слагам японски бушон, карам по афганистански пътища, слушам американска музика..."

стига :OT:

тия дни ще погледна за въпросното кабелче къде си фаща +. както и кабеляците на помпата... иначе проблема с халогените и аз го имах и се оказа че в снопчетата до халогените кабелите са кородирали, изолацията се е разкъсала и са се опряли. няй-лвсно се фаща като мериш на разкачена крушка(!) за верига м/у маса и крачето на бушона...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 27 Апр 2011, 23:22

Мен също ми гореше бушона на помпата, само когато карах на по-дълъг път, в София в задръстванията, още докато нямах газ много кофти моменти съм имал.

При мене беше вакум, махнах капачката на резервоара и спря да гори, просто се получаваше вакум, помпата се натоварваше и бушона изгаряше, при М43 има една система за изгаряне на газовете от резервоара, един клапан отваря и вакума от смукателните колектори и измуква изпаренията от бензина през един филтър.

При мен клапана се беше прецакал нещо и правеше як вакум в резервоара при по-дълго каране.

Просто го давам като пример.. виж като изгори бушона ако махнеш капачката на резервоара се усеще дали има вакуум.

ПС. после си го оправих и върнах капачката, сега нямам вакум и бушона не е горял 2 години..
Изображение

Назад към E36