волана затяга + свети airbag

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: волана затяга + свети airbag

Мнение от vld » 27 Апр 2011, 12:47

Моя опит с тия кабели е такъв, че просто един ден ми светна бега за постоянно.
Реших да видя какво има вътре, съответно намерих пробива, позачистих позапоявах малко, направих хубава тънка изолация, смазах лекичко кабела навих го внимателно и вече повече от година и половина няма никакви грижи.
В крайна сметка са четири писти, като две са за бега във волана и две са за клаксона, нищо сложно, че да струва тия пари които му искат като нов.
А втора ръка не се знае в какво положение, като го вземеш пак трябва да го отвориш и да го навиеш правилно, щото иначе пак шанса да го скъсаш е 99.9% и така, според мен е задължително да се пробва първо ремонт и после вече да се търси друг ако е много зле и нестава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 27 Апр 2011, 22:41

но твоя не е скърцал, а се е прекъснала някоя писта предполагам, докато моя само скърца, деа и кабела :(
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 27 Апр 2011, 23:01

ами ако ти са занимава, сега е момента някой да напише как се отваря и намества кабела(ако няма отделна тема), щото следващия етап е късане на кабела и съответно светване на лампата. щом още не е светнала, значи най-вероятно кабела още е здрав, но намачкан... при мен нещата доста бързо се развиха, така че действай го навреме...
Изображение Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 28 Апр 2011, 11:25

Сваля се волана, внимателно се откачат буксите на кабела.
После се отделя кабела от волана, той е в една черна кутия.
Развиват се няколко винта и кутията се разглобява, пред очите ви е лентовия кабел който е няколко метра.
вадите, оглеждате за дефекти, почиствате внимателно, смазвате с финна смазка и зглобявате по обратния ред, като от крайно затенато полобение правите два оборота на зад.
Това всъщност колко точно са оборотите трябва да го прецените на място защото непомня точно колко беше.
Мисля че мегдана беше два оборота и половина на страна, а на волана е с половин оборот по-малко.
Все пак трябва да има резерв.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Promager » 05 Май 2011, 16:14

И при мен се получи номера с лампата на еърбега. Направих един обратен завой и светна. А преди това волана в по-студено време ми проскърцваше в някои положения.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Мнение от vanko_5 » 09 Ное 2011, 9:33

Здравеите колеги извинявам с ече пиша в таз тема но ме интерсува откаде минава тоз лентов кабел на е36 с аирбег

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 09 Ное 2011, 9:47

никъде не минава - седи в една кутийка отзад на волана. намотан е на спирала, за да позволява завъртане на волана без да се губи връзка с аirbag-a (цъкни тука и да видиш снимки да получиш представа)
Изображение Изображение

Предишна

Назад към E36