Кажете някяква добавка за Бензин

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Потребител
Аватар

Кажете някяква добавка за Бензин

Мнение от kandamun » 17 Фев 2006, 23:28

Абе пичове знаете ли че много ме кефите :) много нови неща научих в този форум, сега искам да ви питам нещо.Кажете ми някаква добавка за бензин от която да има ефект искам колата ми да варви,абе направо да лети :mhihi: и ми кажете от каде да я взема,че един с една калибра се е закрастил да ги дърпаме ама разбрах че нещо е пипал по електрониката затова искам добавка да не се изложа :)

Selqnin
Аватар

Re: Кажете някяква добавка за Бензин

Мнение от Selqatin » 17 Фев 2006, 23:36

kandamun написа:Абе пичове знаете ли че много ме кефите :) много нови неща научих в този форум, сега искам да ви питам нещо.Кажете ми някаква добавка за бензин от която да има ефект искам колата ми да варви,абе направо да лети :mhihi: и ми кажете от каде да я взема,че един с една калибра се е закрастил да ги дърпаме ама разбрах че нещо е пипал по електрониката затова искам добавка да не се изложа :)

Нафталин или нитрометан :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 17 Фев 2006, 23:40

може и етар :mhihi: а нафталин го сложи в някъв чорпогащник и право в резервоара.майтапа до тук.
виж в омв-тата има най различни тея на редекс много ги хвалят ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 18 Фев 2006, 0:19

Nitro Power е това което ти трябва 20лв е литъра обърни се кум NITRO DRIVER или към мен :mhihi: имам

кандидат ентусиаст
Аватар

Добавки на Magigas

Мнение от nikicar » 18 Фев 2006, 10:54

Предлагам на MAGIGAS - опаковка от 1 лтр . за един резервоар бензин / 50-60 лрт/ . Повишава октана с около 4 пункта и подобрява ускорението и малко повече мощност. Има почистващ ефект в/у горивната система / при по-продължително ползване / , и не на последно място - подобрява процеса на горене .
За поръчка - adventurecarbg@abv.bg 0888/613-018
Има и добавка за дизел - 1лтр / за един резервоар 50-60 лтр.
Повишава цетановото число и има почистващ ефект върху горивната система.

Потребител
Аватар

Мнение от kandamun » 18 Фев 2006, 21:16

Благодаря ви много пичове за информацията :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 18 Фев 2006, 21:33

аз пък съм чувал че тези добавки запушват дюзите :roll: дали има нещо вярно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i, 750i

Мнение от NITRO DRIVER » 20 Фев 2006, 11:27

t_andonov написа:аз пък съм чувал че тези добавки запушват дюзите :roll: дали има нещо вярно

Точно обратното - почистват ги.
Gasoline is for washing parts, alcohol is for drinking аnd nitro is for racing.

кандидат ентусиаст
Кара: E34-M30/B35

Мнение от BUHALA » 20 Фев 2006, 11:58

И метанол върши прекрасна работа. Тичай до картинг-пистата да ги питаш. Можеш сам да контролираш октана в зависимост от това колко ще сипеш. Питай обаче някой който е по-наясно какъв е максимума който можеш да си позволиш за да не прецакаш нещо по двигателя
Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NITRO DRIVER » 20 Фев 2006, 12:50

За да се увеличи мощността чрез използване на МЕТАНОЛ, трябва да се повиши степента на сгъстяване. Освен това ще има доста проблеми и с оптимизацията на двигателя за работа с това гориво ( промяна на аванса, подаване на повече гориво и др.)
Най-голям ефект, без да се правят промени по двигателя, може да се постигне с използване на НИТРОМЕТАН.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAKAPOB » 22 Фев 2006, 1:25

Някои да знае нещо за тулола.Има ли смисъл да се пробва и колко точно трябва да се сложи.Някой има ли представа какво преобладава в тези добавки.Преди нефтопреработвателните компании са добавяли lead (в речника пише олово) точно с цел колата да върви повече.Обаче от екологична гледна точка било много зле и за това почнали да правят безоловен.Та някой има ли идея дали ние собственоръчно можем да добавим олово или това е възможно само в рафинерия
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Фев 2006, 1:31

тертраетил олово са добавяли едно време и това е супер отровно.... от там и идва оловен и безоловен бензин...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 22 Фев 2006, 9:33

с едно приятелче пробвахме веднъж течно олово поне той го назова така :mhihi: една капачка на 5л.бензин имаше доста добър ефект :mhihi:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 22 Фев 2006, 9:55

BUHALA написа:И метанол върши прекрасна работа. ...

До колкото си спомням от часовете по химия метанолът е обикновен спирт. Метанол=метилов алкохол и се съдържа в големи количества в менте-ракиите. Същите неща се говореха навремето за синия спирт (не съм много сигурен, но той май също е метанол) и го наливахме като луди. Но май единственият ефект беше, че разкарваше водата от резервоара. :twisted:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NITRO DRIVER » 22 Фев 2006, 15:05

Обикновения спирт ( медицинския ) е ЕТАНОЛ.
В техническия спирт ( синия ) има и МЕТАНОЛ и ЕТАНОЛ.

Следваща

Назад към Tuning