Емиграция
Модератор: Общи модератори
- Alpina_fanatic
-
-
Re: Емиграция
Явор написа:явно сте мнооо зле щом търсите емиграционна алтернатива в други държави..
Факт!

Явор написа:..нека бъдем Българи все пак
Щем, нещем...то си ни е по дифолт

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Явор написа:явно сте мнооо зле щом търсите емиграционна алтернатива в други държави..нека бъдем Българи все пак
Аз съм си българин независимо къде съм и поне се обоснових, направи го и ти. Защо да сме зле, за това че търсим по-добър живот за нас и семейството ни и не говоря за парите?
За мен пък са зле хората които размахват постоянно знамена, за това какви са и от къде са.
А и това цялото "ние сме българи, нека си останем в Бг да се борим" е типичната банална фраза на псевдо патриотите, която е смешна просто.
kulov написа:@макавели, точно това съм имал предвид с пускането на тази тема. моля, напиши повече за мястото, където живееш. и като цяло неща, които биха интересували потенциалните емигранти (виж заглавния пост на темата как съм го написал). благодаря ти предварително!
Еми аз незнам какво друго да кажа..... Забелязах също, че в чужбина българина често си остава такъв, в смисъл не му пука от нищо и никой, не е отговорен грам и като цяло трудно може да се разчита на него и все още е на вълна "ракията на масата и простотията". Но от друга страна има и супер точни хора, но това е така навсякъде, дори и в Бг, само дето в Бг тия точните хора са малко така... малцинство и се мъчат измежду останалите.
Кво друго да кажа, въобще всичко е различно, от едно "добър ден" до едно "извинявайте, благодаря ви много". Аз за такива случки се сещам, че да ти напълнят сърцето, ама няма да пиша толкоз, много написах вече, а и едва ли ще ме разберат всички за кво говоря.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
kulov написа:@найт, като оставим носталгията, на която се обръща голямо внимание в последната страница, айде да те помоля малко да разкажеш за Франция. По същество. Мерси
...ами най-напред за сега франция взема българи на работа само в два отрасла - строителството и ресторантьорство - хотелиерството , като съответно ти трябва предварително сключен безсрочен работен договор /CDI/ с бъдещия работодател ! Минималната работна заплата е около 1250евро за 40 часова работна седмица и расте успоредно с инфлацията , като всеки допълнителен час се заплаща 25% , а над 43-я се плаща по 50% отгоре ! Имаш пет семици платен годишен отпуск ! Наемите в париж и покрайнините му са между 400 и 1000евро на месец в зависимост от квадратура и от квартала в който живееш , щото има и квартали в които ако се загубиш и не знаеш африкански , няма оправяне

Общо взето живота не е лош , ако имаш по-конкретни въпроси , питай.. а за студентския живот , не мога да ти дам информация , понеже не съм имал такъв

- Alpina_fanatic
-
-
nightdriver написа: Нещо , което винаги ме е кефило е освободените от данък автомобили - можеш да си караш V8 , V12 и не плащаш нищо , но пък талона на колата е по-скъпичък !
Яко!

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Това с данъка е супер, но сигурно ще отиват спестените пари от него за други такси.
В Италия данъка на колата ми беше 320 евро, а в Германия за същата кола пак горе доло толкоз е данъка.
В Италия данъка на колата ми беше 320 евро, а в Германия за същата кола пак горе доло толкоз е данъка.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Alpina_fanatic
-
-
Заради отварянето на австрийския трудов пазар от 1 май за работници от Централна и Източна Европа около половината от населението на Австрия се притеснява от нарастване на безработицата.
Според проучване, проведено от изследователския институт "Мarket" за списание "Trend" 49% смятат, че нивото на безработице ще се повиши. Същият дял от интервюираните мислят, че средната заплата ще намалее. Само 17% обаче се страхуват, че собствените им работни места са в опасност.
Заедно с Германия Австрия изчака възможно най-дълго, докато отвори трудовия си пазар за работници от страните, които се присъединиха към ЕС през 2004 година. Двете държави се опасяваха, че географското им положние прави трудовият им пазар уязвим. След 1 май ограниченията ще се валидни само за граждани на България и Румъния.Дневник

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Alpina_fanatic написа:Заради отварянето на австрийския трудов пазар от 1 май за работници от Централна и Източна Европа около половината от населението на Австрия се притеснява от нарастване на безработицата.
Според проучване, проведено от изследователския институт "Мarket" за списание "Trend" 49% смятат, че нивото на безработице ще се повиши. Същият дял от интервюираните мислят, че средната заплата ще намалее. Само 17% обаче се страхуват, че собствените им работни места са в опасност.
Заедно с Германия Австрия изчака възможно най-дълго, докато отвори трудовия си пазар за работници от страните, които се присъединиха към ЕС през 2004 година. Двете държави се опасяваха, че географското им положние прави трудовият им пазар уязвим. След 1 май ограниченията ще се валидни само за граждани на България и Румъния.Дневник
Какви са тия ограничения ми е чудно, при положение, че всеки първи българин който познавам в Германия си работи на трудов договор.
Аз на първата седмица си намерих part-time работа на договор без да знам и 1 дума немски език.

- Alpina_fanatic
-
-
Трима евродепутати от групата на либералите в Европейския парламент искат 2011 г. да отпадне като срок за влизане на България и Румъния в шенгенското пространство. Те са внесли предложение за поправки в доклада на Европейския парламент по темата, с които предлагат в него да бъде включен и специален текст за корупцията, предаде БТА.
"Европейският съюз не трябва да определя 2011 г. като граница за прилагане на Шенгенското право в България и Румъния", смятат Йенс Роде от Дания, Ян Мулдер от Холандия и Александър Алваро от Германия.
Освен това те са внесли предложение и за още един текст, в който Европарламентът да изрази "дълбоко безпокойство" от корупцията в България и Румъния. Депутатите настояват институцията да подчертае, че "Европейският съюз трябва да поставя изисквания за борба с корупцията на базата на измерими критерии и стандарти".Икономедия

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Alpina_fanatic написа:Трима евродепутати от групата на либералите в Европейския парламент искат 2011 г. да отпадне като срок за влизане на България и Румъния в шенгенското пространство. Те са внесли предложение за поправки в доклада на Европейския парламент по темата, с които предлагат в него да бъде включен и специален текст за корупцията, предаде БТА.
"Европейският съюз не трябва да определя 2011 г. като граница за прилагане на Шенгенското право в България и Румъния", смятат Йенс Роде от Дания, Ян Мулдер от Холандия и Александър Алваро от Германия.
Освен това те са внесли предложение и за още един текст, в който Европарламентът да изрази "дълбоко безпокойство" от корупцията в България и Румъния. Депутатите настояват институцията да подчертае, че "Европейският съюз трябва да поставя изисквания за борба с корупцията на базата на измерими критерии и стандарти".Икономедия
Нормално, пазят си интересите хората, както французите искат да преключат временно шенгенския договор, щото сульо и пульо влиза както си поиска и всичко това заради жабарите, които пускат половината Африка от доло и нищо не правят и после всичко живо от лодките се заселва из цяла Европа.
Ще дойде време в което ще затворят вратите и който дошъл дошъл, останалите в къщи, то в стая с 5 легла немогат да спят 25 човека и така трябва да е.

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
Явор написа:явно сте мнооо зле щом търсите емиграционна алтернатива в други държави..нека бъдем Българи все пак
много относително,зависи с ква цел си отишъл
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
makaveli316 написа:Това с данъка е супер, но сигурно ще отиват спестените пари от него за други такси.
а годишната ти застраховка не я ли смяташ?
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
bavareca_86 написа:makaveli316 написа:Това с данъка е супер, но сигурно ще отиват спестените пари от него за други такси.
а годишната ти застраховка не я ли смяташ?
E говорим за данъка, застраховката е друга работа.

Колеги, отново искам да ви благодаря за участието по темата. Продължавайте да пишете, не се стеснявайте.
@ Явор, честно казано когато ти прочетох мнението ме обзе гняв, за това не ти отговорих на момента, а изчаках малко.
Зле сме.
Нека обаче всеки взема решенията за себе си без да подлежи на критика от разни хора, които никога не са го виждали.
Ако дядото на Джон Атанасов не бил и той зле като нас сега нямаше да пишем тук най-малкото.
Когато българин излиза зад граница, дори и да поостане повече не е задължително да престане да бъде българин. Всичко е в сърцето. Или го имаш или го нямаш.
Но нека всеки сам си решава. Темата е с информативен характер, няма нужда да се критикуваме един друг.
@ Явор, честно казано когато ти прочетох мнението ме обзе гняв, за това не ти отговорих на момента, а изчаках малко.
Зле сме.
Нека обаче всеки взема решенията за себе си без да подлежи на критика от разни хора, които никога не са го виждали.
Ако дядото на Джон Атанасов не бил и той зле като нас сега нямаше да пишем тук най-малкото.
Когато българин излиза зад граница, дори и да поостане повече не е задължително да престане да бъде българин. Всичко е в сърцето. Или го имаш или го нямаш.
Но нека всеки сам си решава. Темата е с информативен характер, няма нужда да се критикуваме един друг.
Човек може да си остане Българин независимо къде живее! Може да си обиколил света и да си живял в 5 държави и пак да помниш къде е селото на баба ти!
Плюс, като станеш на 25+ и си бил на други места почваш да се замисляш къде искаш да си гледаш децата...
За УК да кажа - има си форум където има доста инфо как става всичко, който е готов да работи здраво, може да живее нормално тук дори и да е на минималната заплата на час...А най добрия вариант е да се учи тук и да си изкараш разрешителното по този начин - хем и да научиш нещо
Плюс, като станеш на 25+ и си бил на други места почваш да се замисляш къде искаш да си гледаш децата...
За УК да кажа - има си форум където има доста инфо как става всичко, който е готов да работи здраво, може да живее нормално тук дори и да е на минималната заплата на час...А най добрия вариант е да се учи тук и да си изкараш разрешителното по този начин - хем и да научиш нещо

21/02/08...speechless
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Кофтито е, че повечето хора в Бг си мислят, че ние които сме в чужбина, мием задължително чинии или бършем пода с език.
А още по-кофтито е, че докато в Бг всеки го е срам да работи подобни работи дори и много други, в чужбина такова нещо няма или поне на хората не им пука какво работиш и всяка работа е уважавана, но за жалост манталитета в Бг е изкривен на 850 градуса и от там идват всичките комплекси на хората и тяхното финансово и не само състояние.
А още по-кофтито е, че докато в Бг всеки го е срам да работи подобни работи дори и много други, в чужбина такова нещо няма или поне на хората не им пука какво работиш и всяка работа е уважавана, но за жалост манталитета в Бг е изкривен на 850 градуса и от там идват всичките комплекси на хората и тяхното финансово и не само състояние.