Скърцащи накладки ....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Re: Скърцащи накладки ....

Мнение от азззз » 19 Апр 2011, 23:43

Онзи ден гледах в Практикер препарат за почистване на спирачната уредба(дискове и накладки).Беше под формата на флакон и не струваше повече от 10тина лв.Не ми се даваха тогава парите,но иначе бих си го взел.Забелязал съм,че по дисковете ми като се насъбере мръсотия и започва да скърца и прочее.След парострйка в повечето случай спира.Тъй че съвета ми е,първо да пробвате да ги изчистите хубаво и ако след това няма ефект мислете за смяна ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 20 Апр 2011, 7:25

Аз мисля да ги изчакам още 1 седмица да се "сработят" с дисковете и тогава ако скърцат ще му мисля.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Апр 2011, 19:08

Една седмица е много относително , ако е в гаража може да се сработят с дисковете ама на филм иначе пробега е по-важен пък и има значение градски или извън ама по-малко от 500км от което поне 80% градско не е сработване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 20 Апр 2011, 19:57

vladobate написа:Една седмица е много относително , ако е в гаража може да се сработят с дисковете ама на филм иначе пробега е по-важен пък и има значение градски или извън ама по-малко от 500км от което поне 80% градско не е сработване.

Ами до сега съм минал 170 км. до София, 100 км. в София, 170 км. обратно до Плевен и 60 км. в Плевен. За 1 седмица ще и врътна още към 100 км. - колко повече сработване.

П.П. То при мен скърцаха и старите...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Апр 2011, 23:48

drago_pavlov написа:
vladobate написа:Една седмица е много относително , ако е в гаража може да се сработят с дисковете ама на филм иначе пробега е по-важен пък и има значение градски или извън ама по-малко от 500км от което поне 80% градско не е сработване.

Ами до сега съм минал 170 км. до София, 100 км. в София, 170 км. обратно до Плевен и 60 км. в Плевен. За 1 седмица ще и врътна още към 100 км. - колко повече сработване.

Накладките се напасват към диска не със каране , а със спиране, тоест не са от значение толко изминатите километри , а колко често натискаш спирачката в тия километри !
Демек , както и колегата е казал , трябва ти предимно градско каране , защото при градското се налага сравнително често натискане на спирачката ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 21 Апр 2011, 7:20

metodi80 написа:
drago_pavlov написа:

Накладките се напасват към диска не със каране , а със спиране, тоест не са от значение толко изминатите километри , а колко често натискаш спирачката в тия километри !
Демек , както и колегата е казал , трябва ти предимно градско каране , защото при градското се налага сравнително често натискане на спирачката ...

А при софийско каране още по-често... :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Апр 2011, 12:25

Не е от марката. Аз така купих дискове Феродо ДС от чужбина. За накладки обаче нали съм тарикат и като ми казаха 400лв викам- ще си взема от България по-евтини и пак хубави. Тука Текстар много ги хвалят и викам айде, 120лв с отстъпката. Скърцането беше зловещо. Чаках да се понапаснат ама не.. направо ме беше срам. На 1000км сигурно поглеждам диска и накладките.. накладките нови, диска изяден :shock:
Платих си за тарикатлъка и си взех нови накладки, тъй вместо 400лв ми излязоха над 500 щото съм учен :mhihi:
Преди да си ги взема обаче разгледах цените в Европа и в България. Еми няма никакво съответсвие... това, което тук е 100лв там е 200. При положение, че като цяло марковите части там са по-евтини от тук.
Последно, което купувах от тук беше филтри.. вече и с тях приключих.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 32? Compact
Мечтае да кара: E91 330xD

Мнение от Crazy_jerry » 21 Апр 2011, 14:16

Аз съм ползвал този спрей и после нямах чувството че спирам товарния влакhttp://www.startingbg.com/uploads/3/8/6/6/3866705/brake_anti-seize_bg.pdf
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Апр 2011, 14:55

bum_bum написа:Не е от марката. Аз така купих дискове Феродо ДС от чужбина. За накладки обаче нали съм тарикат и като ми казаха 400лв викам- ще си взема от България по-евтини и пак хубави. Тука Текстар много ги хвалят и викам айде, 120лв с отстъпката. .

Ае малко е според зависи... аз съм карал с Textar и iS-а и 1-цата, взимал съм за 320-ка на един френд пак textar... и на трите коли не им свиреха накладките... а по принцип textar са доста меки накладки, та не знам ти какви и от кой си взел, че да ти изядат диска...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Апр 2011, 15:18

Няма да казвам от кой :)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Апр 2011, 15:47

Ти нали се сещаш, че и "доставчика" ти мое да са го метнали... аз Textar-а съм го взимал от V&D... от другаде за момента не съм пробвал "доставките"...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 22 Апр 2011, 1:56

колеги аз преди няколко месеца смених предни и задни накладки + предни дискове на Ferodo,и нямам никакви проблеми не скърца и си спира колата добре

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 25 Апр 2011, 13:52

моите накладки скърцаха, след това престанаха, но пък колата през цялото време не спираше както трябва, а имаше 4-5 мм "феродо" на накладката (не знам как се казва това на накладките, което се изтърква, а Феродо е просто фирма за производство на накладки) и проблема се оправи като ги свалихме накладките.
Свалихме ги - видяхме че са били "палени" - т.е. бяха почерняли и напукани. Взехме със шкурка горния слой - с 10-15 минути търкане и за сега не свирят, че даже и спира по-добре ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Апр 2011, 14:10

Аз пък преди 25к км сложих накладки за 36лв. и още си ги карам и нямам никви грижи...Спира си идеално колата, не скърцат, джантите стават във феродо, което е добър признак. Скоро ще ги сменям, че им привършва живота, но ще видя по една стара фактура кви са били и ще сложа пак същите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 25 Апр 2011, 17:33

u`F`o написа:моите накладки скърцаха, след това престанаха, но пък колата през цялото време не спираше както трябва, а имаше 4-5 мм "феродо" на накладката (не знам как се казва това на накладките, което се изтърква, а Феродо е просто фирма за производство на накладки) и проблема се оправи като ги свалихме накладките.
Свалихме ги - видяхме че са били "палени" - т.е. бяха почерняли и напукани. Взехме със шкурка горния слой - с 10-15 минути търкане и за сега не свирят, че даже и спира по-добре ;)

По принцип се казва азбесто смолен фрикционен материал, или поне така съм го срещал по учебниците в МЕИ-то. Но от няколко години азбеста е забранен за ползване в съединителите (поредполагам и в накладките) така че може би вече е само фрикционен материал :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36