Смяна на масло на автоматична скоростна кутия 535д
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Смяна на масло на автоматична скоростна кутия 535д
Дойде време и аз да го правя и исках да проверя дали скоростната ми кутия е различна от тези на 530д. Според реалоем, кутията ми е GA6HP26Z.
Колко литра масло и каква марка? Колегите, които са поръчвали картера с филтъра за колко време им е бил доставен?
Мерси!
Колко литра масло и каква марка? Колегите, които са поръчвали картера с филтъра за колко време им е бил доставен?
Мерси!
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Re: Смяна на масло на автоматична скоростна кутия 535д
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
На 530д при мен взе 6.5 л масло - M 1375.4 като се има предвид,че сваляхме мехатроника и от него изтече още към 1.5л ако не го сваляш ще вземе около 5 л.Картер 215 лв,не е лошо да смениш и уплътнителната втулка на буксата тя е 24 лв.Не знам дали са еднакви кутиите,но дори и да има разлика,в количеството на маслото не вярвам да има разлика.Има със сигурност ако е 4х4
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ето линк към твоя тип масло: http://www.eaceuroparts.com/content/zf-lifeguard-fluid-for-bmw-porsche-volkswagen-and-audi/
На дадените снимки твоето е в светлосивата еднолитрова тубичка.Дадени са и скоростните кутии в които се ползват-6HP26x фигурира тук.
Имай впредвид че при смяна на самотек едва ли ще източите повече от половината съдържимо във скоростната кутия и ще се долее около 4-4,3 литра ново трансмисионно масло,тоест ще е подменено на 50 процента .При желание след 1000 километра пробег го подменете още веднъж,така ще остане около 1/4 от старото масло.
Ако маслото в кутията ти е все още заводско е твърде вероятно да е червеникаво на цвят .Новото на ЗФ лайфгард е по-бистро,да не те притеснява,ако търсиш цветова съвместимост. Дори при прост тест--да се смеси по 50-100 грама старо с ново в някакъв съд се вижда че двете масла доволно се примесват едно с друго без спичане или отделяне едно от друго .

На дадените снимки твоето е в светлосивата еднолитрова тубичка.Дадени са и скоростните кутии в които се ползват-6HP26x фигурира тук.
Имай впредвид че при смяна на самотек едва ли ще източите повече от половината съдържимо във скоростната кутия и ще се долее около 4-4,3 литра ново трансмисионно масло,тоест ще е подменено на 50 процента .При желание след 1000 километра пробег го подменете още веднъж,така ще остане около 1/4 от старото масло.
Ако маслото в кутията ти е все още заводско е твърде вероятно да е червеникаво на цвят .Новото на ЗФ лайфгард е по-бистро,да не те притеснява,ако търсиш цветова съвместимост. Дори при прост тест--да се смеси по 50-100 грама старо с ново в някакъв съд се вижда че двете масла доволно се примесват едно с друго без спичане или отделяне едно от друго .

- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Колега щом си над 160000км. е добре да си смениш и маслото на диференциала,хваща около 1,5л. ,но пък е доста по скъпо от другото!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
bvv1 написа:Колега щом си над 160000км. е добре да си смениш и маслото на диференциала,хваща около 1,5л. ,но пък е доста по скъпо от другото!
незнаех, че маслото на диференциала трябва да се сменя.
може ли малко повече инфо?
- jordanpar
-
-
Ето нагледна смяна на масло диференциал .Снимките са от форум- http://forums.5series.net
Пича е сменил маслото на около 110 000 километра. Било е доста черно .както се вижда е 2 опаковки на Redline 75W90.
Други от форума споделят че сменят маслото на около 60К мили.

Уверете се,чe диференциалнотo масло е с нормална работна температура преди да се повдигне колата на крик.

Отворете пробката и правилно да се изхвърли отработеното масло.

Поставете нов болт с въртящ момент на 60NM

Попълнете разликата до ниво изтичане от пълнителния отвор.

Поставете нов болт и на отвора за пълнене

Пича е сменил маслото на около 110 000 километра. Било е доста черно .както се вижда е 2 опаковки на Redline 75W90.

Уверете се,чe диференциалнотo масло е с нормална работна температура преди да се повдигне колата на крик.

Отворете пробката и правилно да се изхвърли отработеното масло.

Поставете нов болт с въртящ момент на 60NM

Попълнете разликата до ниво изтичане от пълнителния отвор.

Поставете нов болт и на отвора за пълнене

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Откъде се намира картер за 200лв? В БМВ ми казаха 415лв. Този за 200 оригинален ли е? А и за маслото си искат цифра - 50лв/л, откъде да взема по-евтино? На сайта, който е дал колегата ня,а цена
Ако някой има адрес да ми препоръча ще съм благодарен!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
vgza написа:Откъде се намира картер за 200лв? В БМВ ми казаха 415лв. Този за 200 оригинален ли е? А и за маслото си искат цифра - 50лв/л, откъде да взема по-евтино? На сайта, който е дал колегата ня,а цена
viewtopic.php?f=63&t=159594
пазарувам доста от колегата и съм доволен
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
jordanpar написа:Ето нагледна смяна на масло диференциал .Снимките са от форум- http://forums.5series.net
благодаря, колега!
а в официалната BMW сервизна документация пише ли някъде, че трябва да се сменя?
- jordanpar
-
-
@ndro написа:а в официалната BMW сервизна документация пише ли някъде, че трябва да се сменя?
На БМВ всичко им е все лонглайф и тоя лайф свършва малко след лизинговия или гаранционен срок на чисто новите автомобили

и в белите страни технически грамотните фенове на марката си сменят всички уж форевър лайф консумативи в дадени интервали.
А в частност за тея диференциали,за разлика от скоростната кутия,където има една магнитна зона която улавя разни дребни елементи в маслото и един вид го филтрира допълнителномтук няма такава. Затова и смяната намасло е още по желателна.
jordanpar написа:На БМВ всичко им е все лонглайф и тоя лайф свършва малко след лизинговия или гаранционен срок на чисто новите автомобили![]()
![]()
много си прав, колега

ще взема да го сменя, че лайфа на мойта според разбиранията на BMW е свършил отдавна...
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Моето го смених преди половин година, тъй като винаги съм знаел, че е добре да се смени, а и съм на принципа че всяка една течност в колата трябва да бъде сменена
Препоръчвам ти Castrol Differential SAF-XJ 75W-140. Аз го взех тогава за 35лв/л като колата взима около 1,5л, тоест трябват ти 2 бутилки...

Only dead fish follow the stream...
Някой ще бъде ли така добър да даде препоръка за майстор или сервиз, който е сменял и сменя масло на скоростна кутия. Моят майстор не смее да бута там, а в официалният сервиз давам само течност за чистачки да ми доливат. Под мой надзор!
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
всеки флуид (течност) в автомобила се сменя защото имат живот :
например спирачната течност е хидроскопична която в следствие на работа вдигане на температура и сваляне на темп .в системата се появява влага ,която влошава работа на цялата система
маслото в диф и скоросте след определен пробег няма функциите които са:
миене ,охлаждане ,мазане ,пазене от корозия
а както знаем всички все пак това е течност и в следствие на работа тя намалява
например спирачната течност е хидроскопична която в следствие на работа вдигане на температура и сваляне на темп .в системата се появява влага ,която влошава работа на цялата система
маслото в диф и скоросте след определен пробег няма функциите които са:
миене ,охлаждане ,мазане ,пазене от корозия

а както знаем всички все пак това е течност и в следствие на работа тя намалява

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3