висок разход , неравномерно ускорение , дали е от дебитомера
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
висок разход , неравномерно ускорение , дали е от дебитомера
Здравейте колеги . Имам проблем с моята колица откакто съм я купил . Разхода и е между 25-30 л/100 км градско и извънградско с огромни усилия , без натискане и т.н я докарвам до около 10-15л/100км като наистина я галя и напр. я карам на 5та с70- 80лм постоянна скорост , без газарии .
Та има и още 1 проблем , колата върви когато си поиска , 1 път е като стрела , друг път е като москвич 408 по голям баир .
Когато е мудна съм правил опит да задържа педала на газта в средно положение , ускорението е неравномерно и е на тласъци . Когато колата е в такъв режим почти няма значение дали си дал газта докрай или до средата върви еднакво та даже когато е натоснат педала докрай е по-зле . В такива момоенти колата мирише силно на суров бензин и при форсиране на място забелязах , че от ауспуха излиза бял пушек . Маслото в двигателя също мирише на бензин . По всичко личи , че колата се дави , а и ауспуха е целия в сажди .
Ходил съм на диагностика няколко пъти и нищо нередно незасичат .
Температурните датчици си работят перфектно , отчитат си температура която изглежда реална , ламбда сондата също работи добре , мени напрежението в нормалните норми .
Сменил съм капачка , палец , горивен и въздушен филтър , чистил съм и дюзите , но ефект няма .
Днес ходих при 1 майстор , диагностик , обясних му тези неща и той ми каза , че най-вероятно е от дебитомера .
Колата негори масло , компресията на всички цилиндри е еднаква 12 , и нещо атмосфери май 12.4 ама не съм на 100 % сигурен .
Двигателя е М40 , 1.6 , 93та година . Според вас възможно ли е породения проблем да е от дебитомер и как мога да го остановя дали е от него ?
Та има и още 1 проблем , колата върви когато си поиска , 1 път е като стрела , друг път е като москвич 408 по голям баир .
Когато е мудна съм правил опит да задържа педала на газта в средно положение , ускорението е неравномерно и е на тласъци . Когато колата е в такъв режим почти няма значение дали си дал газта докрай или до средата върви еднакво та даже когато е натоснат педала докрай е по-зле . В такива момоенти колата мирише силно на суров бензин и при форсиране на място забелязах , че от ауспуха излиза бял пушек . Маслото в двигателя също мирише на бензин . По всичко личи , че колата се дави , а и ауспуха е целия в сажди .
Ходил съм на диагностика няколко пъти и нищо нередно незасичат .
Температурните датчици си работят перфектно , отчитат си температура която изглежда реална , ламбда сондата също работи добре , мени напрежението в нормалните норми .
Сменил съм капачка , палец , горивен и въздушен филтър , чистил съм и дюзите , но ефект няма .
Днес ходих при 1 майстор , диагностик , обясних му тези неща и той ми каза , че най-вероятно е от дебитомера .
Колата негори масло , компресията на всички цилиндри е еднаква 12 , и нещо атмосфери май 12.4 ама не съм на 100 % сигурен .
Двигателя е М40 , 1.6 , 93та година . Според вас възможно ли е породения проблем да е от дебитомер и как мога да го остановя дали е от него ?
Re: висок разход , неравномерно ускорение , дали е от дебитомера
Е тоя "майстор" диагностик явно бая ги разбира нещата, щом казва "може" да е дебитомера
В место да я закача, ако хвърли боб успеха ще му е същият
Върви на ИСТИНСКА диагностика, да не сменяш неща на поразия...а за да не даваш пари за такава, можеш да ги спестиш, ако имаш познат със същия мотор, да му вземеш неговият дебитомер за проба.

Върви на ИСТИНСКА диагностика, да не сменяш неща на поразия...а за да не даваш пари за такава, можеш да ги спестиш, ако имаш познат със същия мотор, да му вземеш неговият дебитомер за проба.
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
аз имах подобен проблем ,набираше на тласъци но без другите симптоми ,които си описал ходих на няколко места на диагностика включително и в bmw и навсякъде казва ,че всичко е ок но проблема изчезна след смяна на дебитомер ,само че аз съм с м43,затова както каза колегата по горе пробвай с друг от кола която работи нормално и имай в предвид ,че при мен след смяната с нов, трябваше да покарам около 1-2км. и тогава всичко заспа незнам на какво се дължеше това. Успех 

- jakson
- ентусиаст
-
flober написа:аз имах подобен проблем ,набираше на тласъци но без другите симптоми ,които си описал ходих на няколко места на диагностика включително и в bmw и навсякъде казва ,че всичко е ок но проблема изчезна след смяна на дебитомер ,само че аз съм с м43,затова както каза колегата по горе пробвай с друг от кола която работи нормално и имай в предвид ,че при мен след смяната с нов, трябваше да покарам около 1-2км. и тогава всичко заспа незнам на какво се дължеше това. Успех
Аз съм ходил 3-4 пъти на диагностика и так всичко излиза , че е ОК . Това го казах и на днешния майстор при който ходих и той излезна честен . Каза ми няма смисал да я закачам и да ти взимам парите за мен това е дебитомер .
Аз бях взел 1 за проба ама само запалих колата с него и не съм я карал , не ми се видя разлика затова го свалих . Както казваш вероятно трябва време компа да се преориентира към новата част . Макар че компа взима живи данни от дебитомера явно има някаква подоброност .
Колега а налягането на бензина в рейката с дюзите мерил ли си го?
Ако е спекъл регулатора може да държи високо нялягане и от там богата смес.
Това на диагностика няма как да го хванеш.
Ако е спекъл регулатора може да държи високо нялягане и от там богата смес.
Това на диагностика няма как да го хванеш.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Пробвай да откачиш буксата на дебитомера и да я покараш така 2-3км и виж как ще се държи колата, ако не забива и си пълни километража знаеш къде е проблема.
- jakson
- ентусиаст
-
Nikito_nn написа:Пробвай да откачиш буксата на дебитомера и да я покараш така 2-3км и виж как ще се държи колата, ако не забива и си пълни километража знаеш къде е проблема.
веднъж го тествах това , карах така около 200-300 метра . Колата беше доста тромава и понамирисваше на бензин , като се замисля симптомите са сащите само където се появяват на моменти и се оправят .
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Залагам на сонда.... 

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
колега ,не че нещо ,но от близо година ти чета темите и се оплакваш че колата ти гори 25-30 градско,вместо да даваш пари за гориво,да си купил и дебитомер и сонда с тия пари до сега......но ти си знаеш.........
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
iliew написа:Залагам на сонда....
+1
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Някакво развитие по темата има ли ? 

Аз имах подобен проблем и беше ламбда сонда,но излезе като я закарах на диагностика.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
можеш да установиш дали е дебитомер като го отвориш. ако има дълбоки надирания по резистивния слой.... има тема за рециклирането му някъде из Е30 подфорума. Оправяш това и пак пробваш. Ако се оправи ще е супер, ако не ще отпишеш дебитомера.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

но.. джаксъне.. не знам .. ти изживя много с това М40..
направи генерален ремонт при един човек..
много маистори не водят до добро решение..
- rado__
- Потребител
-
- Кара: Коли предимно
и аз

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2