Защо продължава да грее ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Защо продължава да грее ???
Koлега ако не надува маркучите значи най вероятно проблема ти е във виското. Аз до скоро имах подобен проблем viewtopic.php?f=34&t=246081 Прочети внимателно за какво става въпрос. При мене не е мърдала стрелката, но го засекох че не е в ред от скритото меню. Щом ти е мръднала стрелката на дясно значи си вдигнал над 115 градуса.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
jorryy написа:Виското е*ем ли му майката оригиналка ли е. От колегите от форума съм го поръчал. Вие пишете че е влизала в червеното, но аз пак да кажа че съм я хващал преди да влезе в червеното. Колата няма клима и винаги съм пускал парното на макс на топло за да отнеме от темп на двигателя. Ще погледна дали се надуват маркучите, като загрее и дали бълбука, но ако са си меки мъркучетата, може ли новия термостат да е ментак....??? Виското ще го проверя на сутринта. Трябва да мога да го спра с ръка на студен двигател, а на топъл да зацепва и да върти яко...???
В краен случай, отваране на главата и оглеждане за щети, но най - интересното е, че си продължавам да я карам без никакви ядове. Дори от Монтана до Варна (500 км в посока) си ходя с нея доста често. Само през прохода Петрохан като минавам ми загрева....

- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Ми добре, ще видя дали надува и ако не, значи скапаното виско. И да знаете че колата е 316 компакт, че май останах с впечетление че не се разбрахме за колата каква е....
- adovet
- старши ентусиаст
-
По принцип като загрее достатъчно и зацепи виското се чува как фучи като форсираш двигателя
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Знам го това и точно сега се чудех, че на компакта не съм го чувал скоро да бучи, докато на Е39-ката като загрее бучи много яко....
- adovet
- старши ентусиаст
-
Щом не го чуваш най вероятно е както ти казах виското
- jorryy
- младши ентусиаст
-
ммммм да.... а уж го взех от колегите от форума. Май ще спра да пазарувам от тук. Шарнири бях взел, биалетки, всичко се разби за отрицателно време, а шарнирите започнаха да скърцат като москвич, сега виско.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Провери си за течове пластмасовите тройници.
Единия е на главата отзад, а другия отстрани на блока под взмукателните колектори.
Ако губи антифриз може и от това да загрява.
Единия е на главата отзад, а другия отстрани на блока под взмукателните колектори.
Ако губи антифриз може и от това да загрява.

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ако си взимал втора рака които са от форума кво очакваш все пак биалети и шарнири им е слабото място на бмв-та
- jorryy
- младши ентусиаст
-
anton mutafchiev написа:ако си взимал втора рака които са от форума кво очакваш все пак биалети и шарнири им е слабото място на бмв-та
Ааааааа да бе , втора ръка. Чисто нови и то даже усилени. Ама айде, майната му повече не пазарувам от тук....
А друго да кажа, че на 6-така мъркучите стават много твърди, като загрее, но не оказва никакви проблеми дори и с натискане из баирите.
- worker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525tds
- Мечтае да кара: M3 E30
Не е зле да видиш и състоянието на водната помпа, ако е от вариянта с пластмасовите перки може да е станал фал с тях 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
worker написа:Не е зле да видиш и състоянието на водната помпа, ако е от вариянта с пластмасовите перки може да е станал фал с тях
Ами той е писал, че е сменена. Ако имаше проблем с нея, мотора щеше да грее и на празен ход, да няма парно в ниските и т.н.
Може и да е датчик на температурата!Ако е прецакан подава грешна информация и уреда за температура отива в червеното.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Водната помпа е оригинална, с чугунена перка или нещо подобно. Старата ми беше с ламаринена перка
Днес пипах маркучите и небяха на кокал твърди, но и не бяха много меки. Като давах газ не ми бълбука в радиатора и все си мисля че е виското, защото като давам газ на топъл двигател не се чува онова бучене на перката.

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ами като те самнява вземи от някой едно на заем и пробвай или блокираи старото да варти постояно и го сложи и виж дали го има проблема
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3