M40B18 150km/h max
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
M40B18 150km/h max
Здравейте, Колеги. Ясно ми е, че има доста теми писани по тоя въпрос и уж всичко е ясно, но вчера като назорих машината и на 150км/ч и край. А от 140 до 150 мъка. Чудя се какъв може да е проблема. Преди малко свалях капака на главата. Вала е перфектен без надирания и ръбове, свалих и 4 кобилици. Те също нямат ръб и надирания(забравих да ги снимам
) Клип обаче направих с оборотомера на място http://vbox7.com/play:dbdee2bf
Четох че максималната скорост зависи и от повдигачи. На място си цяка като всяко М40. Като съм пред мотора и я изфорсирам е някак шумен и заглъхнал като на Жигули
Съединителя е поизносен и се чудя дали на 5-та не приплъзва и за това да е мъка. И оборотите изграят, но ламбдата е уж добре http://vbox7.com/play:8ca24def 
Сменях кабели за свещи, на диагностика нямам грешки и уж всичко е в норми, макар че сутрин като я запаля започва да понамирисва на бензин докато позагрее. После пък почват да играят обороти. Чистих мотора за празния ход. Отворих и дебитомера. Поизносен е, ама има още съпротивителен слой. Като го откача започва още повече да играят и направо на изгасяне е работата и започва още повече да мирише на бензин :? Идеи

Четох че максималната скорост зависи и от повдигачи. На място си цяка като всяко М40. Като съм пред мотора и я изфорсирам е някак шумен и заглъхнал като на Жигули

Сменях кабели за свещи, на диагностика нямам грешки и уж всичко е в норми, макар че сутрин като я запаля започва да понамирисва на бензин докато позагрее. После пък почват да играят обороти. Чистих мотора за празния ход. Отворих и дебитомера. Поизносен е, ама има още съпротивителен слой. Като го откача започва още повече да играят и направо на изгасяне е работата и започва още повече да мирише на бензин :? Идеи

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Re: M40B18 150km/h max
Сиг ли си че вала ти е ок щото като гледам прекъсвача ти е на 6100 някаде моя е около 6400 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Прекъсвача трябва да си е на 6350-6400 поне моя си е още толкова.Всичките кобилици ли са добре?Някаде някъкво износване?Провери си диференциала какво му е числото и го кажи, че може да е сменян преди да е попаднала колата в теб и да набира по бързо, за сметка на макс скороста.С 150км на 5-та на коя скорост си?Мойте са така: 1ск-40км, 2ск-80, 3ск-120,4ск около 150-160 май не съм сигурен не съм стигал до прекъсвач на 4-та 5-та ми е до 190 когато не съм напълнил оборотомера.

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
Ами изглежда като да е добре. Успях да сваля само 4 кобилици без да свалям вала. Максималните скорости са като на колегата, но на 4та не съм пробвал дали влиза в регулатор. Нзм дали трябва да е на 6400. Май от когато съм я взел преди 5г е така. Ако е износен вала не би ли следвало да не влиза въобще в регулатор. на 5та по спомен стига до 4500 при скорост 1500 и от там нататък край. Диференциала не го занам какъв е. Не съм го сменял.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
shengi написа:Прекъсвача трябва да си е на 6350-6400 поне моя си е още толкова.Всичките кобилици ли са добре?Някаде някъкво износване?Провери си диференциала какво му е числото и го кажи, че може да е сменян преди да е попаднала колата в теб и да набира по бързо, за сметка на макс скороста.С 150км на 5-та на коя скорост си?Мойте са така: 1ск-40км, 2ск-80, 3ск-120,4ск около 150-160 май не съм сигурен не съм стигал до прекъсвач на 4-та 5-та ми е до 190 когато не съм напълнил оборотомера.

Сега по темата: при 150км/ч на какви обороти си? Не забравяй - това че на празен ход мотора се форсира до 6000+ не значи, че и когато е под натоварване ще е същото. Ускорението кажи какво е. Ако и там работата е зле, значи мотора просто няма сила. В такъв случай замерете компресия. Ламбдата казваш, че "уж" е добре, но тя и да е заминала това няма да се отрази толкова драстично върху вървежа. По-скоро бързо ще го усетиш по разхода. Оборотите на празен ход не зависят само от работата на ламбдата, а от редица други неща. За съединителя - почети из старите теми, за да разбереш как се прави тест дали пързаля или не (според мен и това би се усетило).
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Най-добре направи един клип от 0-140/50 да видим 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
То за М40 толкова много има изписано че..............
Смени кубилиците и всичко ще е ОК, щом вала е сменян всичко ще е наред.
Смени кубилиците и всичко ще е ОК, щом вала е сменян всичко ще е наред.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Dirty M5 driveR фън си става
понякога пиша преди да съм осмилил това което искам да кажа всъшност.Иначе казано моята м40-ка е на реални почти 300 000км вала не е сменян кобилиците също потраква, но пък за сметка на това 1-2-3 си влиза в лютеницата на 4-5 не съм пробвал нямам и намерение.А в мойте ръце колко издевателства преживя това е36
Съединителя може да го провериш на 3-та скорост заставаш срещу тротоар или нещо подобно неподвижно и голямо и лека полека отпускаш съединителя.Ако успееш да го отпуснеш без да угасне колата значи си е тръгнал.Но силно ме съмнява да е от него.

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
Съединителя съм го проверявал по всички възможни начини от форума. И на 3та и на 2ра и на старт с 4000об. Всичко изглежда наред. Просто от време на време овлича при тръгване и не толкова рязък и понякога и претриса. Като сменям скоростите и го отпускам рязко всякаш не зацепва, както преди и някак все едно приплъзва и след това вече се наема. 1, 2, 3 влиза в лютеницата бързо и не се замисля никаде. 4-та не съм пробвал скоро, а на 5та се наема добре до 140 и нататък мъка до 150. Не знам какво е. Вала не съм го смянал. Съжалявам, че не го снимах, ама бая време опипвах, въртях го, оглеждах го от всякъде. Свалих само 4 кобилици, защото нямах денометричен ключ да стегна после вала. Просто натиснах 4 пружини и извагих 4 кобилици, които бяха просто перфектни. Като огледало, без ръбове и без надирания, но си цъка де. За оборотите темите съм ги чел и в полезни има тема. половината неща съм ги проверил. Днес отварях и дебитомера и закачах тестера за ламбдата. Имам няколко понапукани маркуча, които мисля да сменя и евентуално да сваля и дюзи. Катализатор нямам, че да го задънва. Свещите свалях и са с перфектен жълто-кафяв цвят. Нямам идея вече какво е освен повдигачи или вал и кобилици дето на око и с пипане не се хващат, но чак пък толкова, че с нокът да не го усетя тоя 0,1мм допуск.
Кога си сменял (не как изглеждат) въздушен и горивен филтър ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
Chapai написа:Кога си сменял (не как изглеждат) въздушен и горивен филтър ?
Въздушен сменям на всяка смяна на масло. В момента съм на 8к и ще го сменям до 1к с маслото. Горивен смянях по предната смяна на масло, т.е. преди 17-18к. Мисля да пробвам без въздушен и с друг бензин, примерно с В-Повер 100. 0т 2-3г зареждам само от ОМВ, Карера 95 или Супер 95. Може и някаква добавка за дюзи да сложа, че сега нямам време да ги нося на ултразвук

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Абе пичове какво се ебавате с тези филтри, милтри, масла и т.н.
Има сигурно 1000+++ теми за тъпото М40, стига сте писали глупости!
Пичага щом вала ти е наред, смени кубилиците, почисти повдигачите и бягай да се гониш калкото душа ти сака.
Има сигурно 1000+++ теми за тъпото М40, стига сте писали глупости!
Пичага щом вала ти е наред, смени кубилиците, почисти повдигачите и бягай да се гониш калкото душа ти сака.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
Надявам се до няколко седмици като сменям ремък и ролки да намеря денометричен ключ и да сваля вала и снимам всичко. Ще накисна и почистя повдигачите. Надявам се след това да има няква разлика щом смятате по дифоут, че е от това. Компресия не знам дали има смисъл да меря.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2