проблем при запалване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- shumaherka
- Потребител
-
проблем при запалване
Здравейте колеги на БМВ....Имам проблем с една от колите ми..Карам 316i (1993г.) ...с чисто нов акумулатор съм и се оказва, че като сутрин немога да запаля ...не е от акумулатора..от какво друго може да е????
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: проблем при запалване
От страшно много други неща. Ползвай търсачката 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
А стартера върти ли,не върти ли ,имобилайзер има ли колата,топла пали ли ,кво се случва изобщо ?! Опиши ,по-подробно проблема ,за да не се налага да гледаме на карти ТАРО ...

plradev написа:А стартера върти ли,не върти ли ,имобилайзер има ли колата,топла пали ли ,кво се случва изобщо ?! Опиши ,по-подробно проблема ,за да не се налага да гледаме на карти ТАРО ...

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Момчета , съдейки по името "shumaherka" , предполагам ,че става дума за колежка , за това проявете разбиране и не бъдете много строги .....
Ако греша нека автора на темата ме поправи ...
Иначе наистина няма да е лошо да се хвърли малко повече светлина по въпроса какво е поведението на двигателя при опит за палене ?
Това че акумулатора е нов няма никакво значение , може алтернатора да не зарежда и акумулатора да е паднал .... Трябва да се премери напрежението на акумулатора (ако е в норми добре , ако не е трябва да се провери дали алтернатора зарежда ) , трябва да се види дали върти стартера , ако стартера върти , трябва да се види дали има искра на свещите , ако има искра на свещите , трябва да се види дали стига бензин до там до където трябва да стига (проверка на бензинова помпа , дюзи , рейка , клапан за налягане на горивото ...). Ако всичко това е изправно се почва с разните датчици - датчик колянов вал , температурен датчик на двигателя .... и те така ...

Иначе наистина няма да е лошо да се хвърли малко повече светлина по въпроса какво е поведението на двигателя при опит за палене ?
Това че акумулатора е нов няма никакво значение , може алтернатора да не зарежда и акумулатора да е паднал .... Трябва да се премери напрежението на акумулатора (ако е в норми добре , ако не е трябва да се провери дали алтернатора зарежда ) , трябва да се види дали върти стартера , ако стартера върти , трябва да се види дали има искра на свещите , ако има искра на свещите , трябва да се види дали стига бензин до там до където трябва да стига (проверка на бензинова помпа , дюзи , рейка , клапан за налягане на горивото ...). Ако всичко това е изправно се почва с разните датчици - датчик колянов вал , температурен датчик на двигателя .... и те така ...

- shumaherka
- Потребител
-
с оригиналната аларма на БМВ съм Попринцип според мен тя трябва да гълта ток от някъде тъй като я изключа я паля без никакъв проблем и всичко и е наред...но по този начин Ел пакета не ми работи
- metodi80
- старши ентусиаст
-
shumaherka написа:с оригиналната аларма на БМВ съм Попринцип според мен тя трябва да гълта ток от някъде тъй като я изключа я паля без никакъв проблем и всичко и е наред...но по този начин Ел пакета не ми работи
Еми значи ти си знаеш какъв ти е проблема , иди при алармаджия да ти оправи алармата ...
Само не мога да разбера как изключваш алармата ?! ...

7 мнения
• Страница 1 от 1