проблем при запалване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем при запалване

Мнение от shumaherka » 22 Апр 2011, 23:44

Здравейте колеги на БМВ....Имам проблем с една от колите ми..Карам 316i (1993г.) ...с чисто нов акумулатор съм и се оказва, че като сутрин немога да запаля ...не е от акумулатора..от какво друго може да е????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: проблем при запалване

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Апр 2011, 11:09

От страшно много други неща. Ползвай търсачката ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 23 Апр 2011, 11:44

А стартера върти ли,не върти ли ,имобилайзер има ли колата,топла пали ли ,кво се случва изобщо ?! Опиши ,по-подробно проблема ,за да не се налага да гледаме на карти ТАРО ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 23 Апр 2011, 12:06

plradev написа:А стартера върти ли,не върти ли ,имобилайзер има ли колата,топла пали ли ,кво се случва изобщо ?! Опиши ,по-подробно проблема ,за да не се налага да гледаме на карти ТАРО ...

:clap: Много колеги си нямат на представа от автомобила, който управляват.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 23 Апр 2011, 12:16

Момчета , съдейки по името "shumaherka" , предполагам ,че става дума за колежка , за това проявете разбиране и не бъдете много строги ..... :mhihi: Ако греша нека автора на темата ме поправи ...

Иначе наистина няма да е лошо да се хвърли малко повече светлина по въпроса какво е поведението на двигателя при опит за палене ?
Това че акумулатора е нов няма никакво значение , може алтернатора да не зарежда и акумулатора да е паднал .... Трябва да се премери напрежението на акумулатора (ако е в норми добре , ако не е трябва да се провери дали алтернатора зарежда ) , трябва да се види дали върти стартера , ако стартера върти , трябва да се види дали има искра на свещите , ако има искра на свещите , трябва да се види дали стига бензин до там до където трябва да стига (проверка на бензинова помпа , дюзи , рейка , клапан за налягане на горивото ...). Ако всичко това е изправно се почва с разните датчици - датчик колянов вал , температурен датчик на двигателя .... и те така ... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от shumaherka » 23 Апр 2011, 15:38

с оригиналната аларма на БМВ съм Попринцип според мен тя трябва да гълта ток от някъде тъй като я изключа я паля без никакъв проблем и всичко и е наред...но по този начин Ел пакета не ми работи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 23 Апр 2011, 20:21

shumaherka написа:с оригиналната аларма на БМВ съм Попринцип според мен тя трябва да гълта ток от някъде тъй като я изключа я паля без никакъв проблем и всичко и е наред...но по този начин Ел пакета не ми работи

Еми значи ти си знаеш какъв ти е проблема , иди при алармаджия да ти оправи алармата ...
Само не мога да разбера как изключваш алармата ?! ... :paranoid: :mhihi:

Назад към E36