Покупка на 735и Ванос
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Metodman
- Потребител
-
- Кара: E38 M52B28TU
Покупка на 735и Ванос
Здравейте на всички (бъдещи колеги)..... Предстои ми покупка на горе-посоченото возило, изчетох много полезни неща последните седмици, затова няма да ви губя времето с общи приказки за модела, а ще питам конкретно за неща които са ми направли впечатление след първоначалния оглед на автомобила от мен самия, и понеже за пръв път се сблъсквам с такава машина искам да се допитам до хората като вас, на които им е добре позната
Модела е 2001-ва година. Така, колата на външен вид и вътре като салон е много запазена, липсва и музиката (управление на чейнджъра както и самият тои и радиото с касетката). Запалих колата, после около минута седях само и се наслаждавах на звука на двигателя. Още докато бях вътре пробвах всички възможни копчета на стъкла, на седалки предни задни каквото имаше за натискане.... всичко работи. Климатроника също работеше пробвах естествено и него... работи много добре духаше и студено, което е добре значи си има и фреон в него. Няма никъде изгорели пиксели по него както и по таблото на борд. комп. и т.н. Работи си на обороти без да ги мени, накладки дискове на пръв поглед изглеждаха добре. До тук добре, сега нещата които ми направиха първо впечатление че като запалих светнаха около 4-5 лампички на таблото и борд компа почна да изписва няколко неща явно да им се обърне внимание светеха АБС-а и до него още 3 нв помня как изглеждаха, както и тази на ASC, дето е като триъгълниче и не загасват през цялото време, натисках копчетата на ASC и до него още 2 имаше но нищо не светва или угасва по таблото, та нямам представа дали работят и как трябва да се провери това, човекът от автокъщата каза че понеже е махан и слаган акумолатора през някакъв период от време е отчело някакви грешки и трябва само да се занулят на комп. Другото което направих е да и подам газ естествено, не беше още почнала да качва температура, не съм натискал много рязко педала но като го натиснах се усети леко поклащане откъм двигателя и нещо като прекъсване или задавяне и после тръгва стрелката на оборотомера...... като го натисна много плавно не се получава така, викам сигурно не е загряла още изчаках така известно време вдигна малко температурата но не до работната и пак пробвах същото .......Скоростите не съм ги бутал, беше си на паркинг. Въпроса ми е тези неща предпоставки за по сериозни проблеми ли са или просто грешките трябва да се занулят а прекъсването да е от запушени катализатори примерно и да не може да се изфорсира като хората и да се дави ..... а и нямаше капачка на резервоара незнам по каква причина, и незнам дали пак влияе понеже знам че в резервоара се получава налягане и като си карал и я отвориш да заредиш изпуска въздух. Казаха ми че няма проблеми да се закара в избран от мен сервиз за диагностика на двигател, скоростна кутия, окачване и каквото и да било друго. Има ли смисъл да я карам на сервиз според вас или по тези симптоми е по добре да не се занимавам???? Ще помоля и да ми предложите такъв сервиз в които наистина ще могат да я прегледат сантиметър по сантиметър дето се казва и да я диагностицират та да кажат дали е нещо сериозно или е просто защото не е палена отдавна примерно или нещо такова. Общо взето е това, аз бая си изписах, но по добре сега да попиша отколкото после след като съм дал парите вече да се чудя какво да правя... Благодаря предварително на всички !!!

Притежавам всички добродетели които ненавиждаш и нито един от пороците на които се възхищаваш...
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Re: Покупка на 735и Ванос
Здравей,бъдещ колела
.Вярно бая си по писал и пак си пропуснал нещо,от кой град си?За да те насочим към сервиз.Аз ще кажа моето мнение пък нека колегите допълнят.Според мен махането и слагането макар и често на акумулатора не трябва и не може да доведе до отчитане на не работещи системи билото ABS,ASC,.....това са проблеми в датчици както и ербега.Ако си и навит закарай я да и пуснат едно ЕКГ
,диагностика да ти изтрият грешките и да си знаеш ,че тия които не могат да се изтрият са следствие на повреда.Тогава ще видиш на какво се дължи и заглъхването при рязко подаване на газ (температурата на мотора няма значение).И тогава вече сам си прецени дали "целта си оправдава средствата".Успех.

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Здравей колега, мисля да отгатна и да позная поне колата която си гледал: тази в Премиум кар, тъмно синята седмица с френските табели. Аз я гледах доста отдавна и това което ми стана ясно е , че колата е за дебитомер, абс-модула не работи, демек няма абс, накладките също са за смяна, най-вече и на 4-те колела. Гумите са що годе добри, но 19-ки летни, после зимни с джанти......Плюс това кола на 11 години и на 160к км..... звучи страшно в смисъл нали се сещаш , че това значи , че французина е пътувал средно по 15 000км в годината, еми ще ти кажа само че от тяхното тъпо летище Шарл де Гол до центъра на Париж са 64км. А самата Франция е има няма 7 пъти колкото Б-я...........сметката не излиза. Това че е запазена от вътре означава, че салоните на тези модели са много здрави и читави, но може да значи, че и колата е седяла твърде дълго "някъде".... Моят съвет, отиди някъде извън нашата хубава страна и си докарай нещо, взимаш някой пич от форума с диагностиката и действай. Тук всичко е измама. Аз пуснах подобна тема,защото гледах една в Париж, смао , че черна. Не я взех щото беше за основен ремонт на двигателя, беше на около 200 000км. Даваха ми я почти без пари...... за сега ще си карам тдс-чето и ще си капвам нафтичка, така и така карам и служебни коли, возене не ми липсва.... Иначе Юри е голям пич, но той е търговец, а неговата работа е да продава, не да прави услуги:)
- Metodman
- Потребител
-
От София съм ...
Притежавам всички добродетели които ненавиждаш и нито един от пороците на които се възхищаваш...
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Моят съвет, отиди някъде извън нашата хубава страна и си докарай нещо, взимаш някой пич от форума с диагностиката и действай. Тук всичко е измама.
+1 и аз така направих,слава богу улучих на хора да ми съдействат и отворят очите (вторият път),защото първия ходих до Холандия и то накрая излезна че съм си направил разходка до Амстердам за няма нищо и олекнах с 300,400 евро защото някои хора гледат да направят всичко възможно да ти вземат парите и после се оправяй сам.... а България да попаднеш на нещо качествено трябва наистина да си късметлия
+1 и аз така направих,слава богу улучих на хора да ми съдействат и отворят очите (вторият път),защото първия ходих до Холандия и то накрая излезна че съм си направил разходка до Амстердам за няма нищо и олекнах с 300,400 евро защото някои хора гледат да направят всичко възможно да ти вземат парите и после се оправяй сам.... а България да попаднеш на нещо качествено трябва наистина да си късметлия
- Metodman
- Потребител
-
Благодаря на колегата който е гледал колата, доста полезна информация...... Оказа се че мой познат има познати в Камор, та евентуално там ще и бъде направено "ЕКГ-то" като цяло, и там хората предполагам им разбират достатъчно че да кажат какво точно и има и колко ще струва и дано да е само това което казваш, изключвам накладките те все някога трябва да се сменят така или иначе а и не мога да очаквам да са нови.... та в зависимост какво ми кажат там ако не е нещо много сериозно разбира се, се договаряме с човека пак за цената и така.... Все пак няма да купя счупена кола на парите които и искат, но пак казвам в зависимост какво ми кажат в камор и какво се разберем после за цената, защо да не си стиснем ръцете след това. А за вкарването на такава от вън в момента и за в бъдеще като гледам не обмислям вариант, както се казва нищо не е сигурно, от където и да я внеса и с диагностик и т.н. не е гаранция за нищо, за момента може да е здрава, но все някога пак ще се счупи, дали 6те и правя ремонта сега или след половин година след като я докарам няма значение ...поне за мен, но все си мисля че ще е по добре да и смъкна от цената сега и да я оправя, отколкото да я взема малко по тънко отвън и пак да я правя и като сметнем и разходите за разходката, долу горе ше е същото мисля, (лично мое мнение)..... Благодаря
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Чувал съм ,че в камор много се мотат, въоръжи се с търпение.Тъкмо ще и видиш реалните километри.Иииии ще чакаме развитие.Аз ти пожелавам успех каквото и да бъде решението ти. 

- Metodman
- Потребител
-
Благодаря колега дано имам късмет..... ще споделя подробности веднага след Диагностиката, и какво евентуално е за смяна, видях и теми със сервизи които предлагат голям набор от части втора употреба, така че за сега не се притеснявам, варианти има .....а и още не съм дал парите нали .. хаха!! Весели празници....
- КИРО
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36,Е 38,Е 65
Колега това с лампите е 100 % АБС Модул за около 250 лв. има човек който го оправя / това им е слабост на Е 38 и Е 39/
- Metodman
- Потребител
-
Колега, а сигурно ли е че ще може да се оправи въпросния модул и можеш ли да ми дадеш някакви координати на въпросния човек....... аз прегледах и мобилето и има няколко такива седмици със същия двигател и там го има въпросния модул само не съм звънял за цени да питам а и имало значение годината на модела и двигателя( трябва да е същия) и май някои други дребни неща и трябва да се декодира модула ..... естествено питах и Гошо (гугъл) та намерих една доста полезна страница за 10-те наи често срещани проблеми при Е38, за всеки е показано с картинки и обяснение как се отремонтира предполагам ще е полезно и за други колеги
(стига да са в час с английския)
Ето го и линка http://www.meeknet.co.uk/E38/BMW_E38_Co ... oblems.htm А някой да има инфо колко долу горе би струвал нов този модул????

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
не всеки път търпи ремонт модула зависи какво е прецакано
Барай шишарката Минкеее ....
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Колега, съгласен съм сколегата RORO. Искам само да добавя, че търговците на коли не пасат трева и обикновено изтриват грешките и оправят лесно отстранимите проблеми. Откачвал съм много пъти акумулатора на моята кола и не съм имал никакви проблеми от това (стига да не е била на контакт!).
Приятелски те съветвам при покупката да слушаш гласа на разума си, а не на чувствата. Поддръжката на Е38 е скъпо удоволствие и може да ти отрови живота! Аз купих моята през ноември "по любов" за 9300 лева, до момента ми струва 16000 и имам още работа по нея! Вярно, че може би съм маниак и искам всичко да й е наред, но вече мисля, че сбърках, защото за 9900 евро в Германия имаше такава кола на истински 90000 км. Желая ти да вземеш правилното решение!
Приятелски те съветвам при покупката да слушаш гласа на разума си, а не на чувствата. Поддръжката на Е38 е скъпо удоволствие и може да ти отрови живота! Аз купих моята през ноември "по любов" за 9300 лева, до момента ми струва 16000 и имам още работа по нея! Вярно, че може би съм маниак и искам всичко да й е наред, но вече мисля, че сбърках, защото за 9900 евро в Германия имаше такава кола на истински 90000 км. Желая ти да вземеш правилното решение!
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Ако може да се ремонтира цените са дори по-ниски,иначе поне аз за момента не виждам подръжката да е по-скъпа от Е39(като трябва да се знае,че за годините си не са никак евтини частите им)
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
ABS модула аз го продадох за 200 лв. и на клиента му струваше още 100 да му го програмират! Когато захвата пасне подлежи на обучение ако не е от същата кола!
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2