Прекъсване при студен двигател

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Прекъсване при студен двигател

Мнение от tuty » 21 Апр 2011, 17:19

Здравейте и от мен.От два месеца имам един проблем и никои не може да открие от какво се появява. Сутрин когато двигателя е студен и реша да потегля, колата прекъсва забива предница и не иска да върви. Ходих на какви ли не майстори и компютърни диагностики , сменяха ми почти всички датчици , на тепература, на колянов вал, ламбда сонда, проверяваха налягане на бензина от помпата, проверяваха дроселната клапа и нищо не откриват. Ако някой се е сблъсквал с това даите съвет - Е 36 -318I

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: Прекъсване при студен двигател

Мнение от anton mutafchiev » 21 Апр 2011, 23:57

като я запалиш и после се оправя така ли колко често го прави примерно дори и на леко истинал двигател или не

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 22 Апр 2011, 1:01

Това само когато е студена ли го прави или и като загрее?Сменял ли си скоро горивен и въздушен филтър?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 22 Апр 2011, 8:45

tuty написа:Здравейте и от мен.От два месеца имам един проблем и никои не може да открие от какво се появява. Сутрин когато двигателя е студен и реша да потегля, колата прекъсва забива предница и не иска да върви. Ходих на какви ли не майстори и компютърни диагностики , сменяха ми почти всички датчици , на тепература, на колянов вал, ламбда сонда, проверяваха налягане на бензина от помпата, проверяваха дроселната клапа и нищо не откриват. Ако някой се е сблъсквал с това даите съвет - Е 36 -318I

Добре дошъл в подържащата роля във филма :mhihi: ,аз съм така от три години...,а скоро смених и датчик колянов вал,че един колега имаше този проблем,но при мен си остана,но не е болка за умиране..свикнах,а и зимата паза моторетката :mhihi:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от tuty » 22 Апр 2011, 10:17

След като запаля при студен двигател и тръгна само тогава прекъсва. Като мине стрелката за температурата по средата на синьото прекъсването изчезва. Това ми го прави всяка сутрин или през деня , ако колата не е карана по дълго време и мотора е изтинал. Прекъсването е в ниските обороти. Филтрите съм ги сменял

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 22 Апр 2011, 11:09

A моторчето за празен ход сменял ли си го или дали си го почиствал,може би е от него сигурно не затваря и ти работи на богата смес ,провери него
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 22 Апр 2011, 11:26

Аз като сложа хував бензин и се оправя :yes:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 22 Апр 2011, 11:56

Къде го слагаш този хубав бензин и ние да отидем да заредим да усетим разликата :roll:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 22 Апр 2011, 13:33

Няма да е лошо покрай този хубавия бензин и една добавка да сложите за почистване на горивната система :lalala: ама да е някоя по хубава че да няма после ефекта е нулев :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 22 Апр 2011, 16:18

tuty написа:След като запаля при студен двигател и тръгна само тогава прекъсва. Като мине стрелката за температурата по средата на синьото прекъсването изчезва. Това ми го прави всяка сутрин или през деня , ако колата не е карана по дълго време и мотора е изтинал. Прекъсването е в ниските обороти. Филтрите съм ги сменял

Колега имах същия проблем,само че при мен освен прескъсването на студен мотор(докато не излезе от синя зона) имаше и едно тресене,което се усещаше в купето на топъл мотор.Проблема се оказа това -> http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=113348
Вчера го смених този "вентил"(така го водят в Дару) и разликата наистина е осезаема.Стария,заедно с маркучите беше мармалад.За това те съветвам да смениш и ти твоя,като предполагам че проблема,ще изчезне ;)
Пиши какво е станало.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 23 Апр 2011, 10:17

delas_328 написа:Къде го слагаш този хубав бензин и ние да отидем да заредим да усетим разликата :roll:

Като сложа 98 от лукойл или Racing никога не го прави тоя номер :paranoid: :dunno:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 23 Апр 2011, 10:36

A дебитомера читав ли е?

Потребител
Аватар

Мнение от tuty » 23 Апр 2011, 16:25

BaHka написа:A дебитомера читав ли е?

И за него казват че е добре

Назад към E36