Нивомат

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-34 tds комби

Re: Нивомат

Мнение от evga » 22 Апр 2011, 8:01

Благодаря много :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Апр 2011, 11:01

BENZINO VN написа:колата задължително ли трябва да е натоварена :?: Че аз като свалях моята не бях я натоварил :confused:

Не е задължително , но ако искаш да я регулираш на височина по заводски данни е необходимо. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-34 tds комби

Мнение от evga » 22 Апр 2011, 14:11

Понеже правих предницата и слезе ниско искам и задницата да слезе малко,че бая стърчи сега :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 22 Апр 2011, 16:03

vladobate написа:
BENZINO VN написа:колата задължително ли трябва да е натоварена :?: Че аз като свалях моята не бях я натоварил :confused:

Не е задължително , но ако искаш да я регулираш на височина по заводски данни е необходимо. :yes:

благодаря ти за отговора колега :bchug:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 530д

Мнение от TAIFUNA » 26 Май 2011, 10:45

ЗДРАВЕЙТЕ
ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ СИ ВЗЕХ 530 Д КОМБИ Е39 ЧЕТОХ ВЪВ ФОРУМИТЕ ЧЕ ТРЯБВА КАЗАНЧЕТО ЗА НИВОМАТА ДА Е ГОЛЯМО А МОЕТО Е МАЛКО И ПИШЕ АТF ТОВА ОЗНАЧАВАЛО ЧЕ КОЛАТА НЯМАЛА НИВОМАТ А МОЯТА СЕ ВДИГА И ДАЖЕ МИ СЕ СТРУВА ЧЕ Е ПО ВИСОКА ОТКОЛКОТО ТРЯБВА. ТАКА ЛИ ТРЯБВА ДА Е ИЛИ НЕ ? МОЛЯ АКО НЯКОИ МОЖЕ ДА МИ КАЖЕ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 26 Май 2011, 18:26

E39 e на въздух, и всичко там е коренно различно. Пишеш в грешният подфорум.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от .:BENZINO:. » 26 Май 2011, 21:05

Тъкмо се чудех дали да пускам нова тема и оо чудо-някой е ъпнал тази :D

Значи,вчера натоварих 50-на тротоарни плочки в багажника,с грубо тегло към 250 кг.Колата не си се изправи на нулевото положение,в което беше преди да я натоваря.В това клекнало положение изчезна паразитното скърцане от задницата и шума от дупките си беше както трябва да е принципно :roll: Нивомата знам със сигурност,че си помпи-тъй като при малки натоварвания или при наклони ,в които колата се накланя и кляка от едната страна,се изправя в нулевото си положение :roll: На какво за бога се дължи това да не изправя нивото и от какво е това скапано скърцане в задната част при нулево положение :banghead:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 26 Май 2011, 21:23

Рзпределителя бе брат , минимум две теми има по въпроса. Е те така и аз си прецаках тоя гламав разпределител с мно-о-го плочки :mhihi: . Отзад преди сферите има разпределител от който също така се регулира и нивото т.е. кат се натовари чрез една лостова система вързана за стабилизиращата щанга се предава движение ( поради натоварването с тежест) към едно лостче на въпросния разпределител който пуска повече хидр. течност под налягане към сферите и оттам към амортисьорите и така се втвърдява и не кляка много ама в нулево положение посмъртно не застава след като я натовариш , просто с 260кг отзад кляка 1.5см само това е . Можеш да си го ремонтираш дотолкова че да си смениш гумените уплътнения и ще спре гадното неприятно стържене отзад .

ентусиаст
Аватар

Мнение от .:BENZINO:. » 26 Май 2011, 21:32

Интересното знаеш ли кое е братле-че точно ти ми го написа веднъж-че семерингите на разпределитела струват има няма 2 лв и спира скърцането(даже може да е и в тази тема :mhihi: )Ама понеже съм невежа и затова този разпределител ми е тъмна Индия :banghead: Значи поне вече знам,че нивото си бачка коректно-само скърцането е на дневен ред :bchug: :bchug:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 26 Май 2011, 22:18

Най-добре е премахването на този кривомат и поставянето на хубави амортесьори. Като гледам как всички имаме ядове с него ще го махам. Само да се окопитя малко финансово и ще ви нащракам как с Ники Николов го премахваме тоя кривомат от комбито. Да страхотна система, но като удъртее и излиза твърде скъпа.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 27 Май 2011, 15:48

На мен ми излезе 5 кинта досега за гумичките на Владо които ми прати, плюс хидравлична помпа която не е за смяна но взех защото ми дойде ефтино? На това кое му е скъпото? Ядове са докато разбереш какво да направиш за което си помагаме взаимно, поне така мисля.
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Май 2011, 15:51

А на някой намира ли му се помпа за изхвърляне? мисля да си правя експерименти ? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 27 Май 2011, 15:52

На мен и двете ми са здрави за сега поне.
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

ентусиаст
Аватар

Мнение от .:BENZINO:. » 27 Май 2011, 17:52

Bavariqtamniska написа:На мен ми излезе 5 кинта досега за гумичките на Владо които ми прати,

А къде да ги търсим тези гумички Владенце :confused: Имаш ли идея някаква :confused:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 27 Май 2011, 20:09

Където е текло, пак ще тече. Това се случва при мен (теч) и ми писна да го мисля и за това в първия възможен момент се маха нивомата.

ПредишнаСледваща

Назад към E34