Защо продължава да грее ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 xi Е46
Мечтае да кара: Совалка

Защо продължава да грее ???

Мнение от jorryy » 22 Апр 2011, 0:15

Смених водната помпа с оригинал, термостат сменен, виско сменено преди 1 година има няма и продължава да грее при не чак много топло време по изкачване на баир не много голям, но по равен път няма проблем, щом е на 5-ят зъб и хвърчи. Дали е възможно да има нещо някъде по гарнитурата на главата и затова да се случва така.....? Радиатора не е затиснат или мръсен от мушички и подобни сътвери...

БМВ 316 компакт...
Изображение

За да минавате за джентълмен, са нужни две неща:
1 - винаги да вадите цигарата от устата си, когато се целувате, и
2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: Защо продължава да грее ???

Мнение от anton mutafchiev » 22 Апр 2011, 0:26

искаш да кажеш че ти грее като караш по бавно така ли
от гарнитура и на мен ми е греела ама надуваше и се чустваше че не е наред

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 22 Апр 2011, 0:53

Виж маркучите дали са твърди,на мене ми изглежда като окривена глава или може гарнитурата да е нещо :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Апр 2011, 7:23

При нещата, които си сменил, според мен причината да продължава да грее е или в главата, или имаш някъде запушено (ти как разбра, че радиатора е ОК? Промивка ли си му правил?) Предполагам си обезвъздушил добре :roll: На ниски обороти имаш ли парно?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 22 Апр 2011, 8:40

Дифузьора на място ли е...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorryy » 22 Апр 2011, 18:03

Дифузера е на мястото си, радиатора казвам че е ОК, защото преди 2 години съм сложил нов и се вижда че не е запушен. Грее когато изкачвам баир на 2-ра 3-та и постоянно карене от към 2000 до към 3000 оборота. Брез зимата ми се случи да изстива колата по спускане и затова смених термостата, но като че ли пак веднъж ми се случи да изстива с новия термостат.

И забравих да кажа че на 2-пъти ми се случи за малко да я изпусна в червеното. Всеки път я виждам пред критичния момент. Може ли от тея пъти само гарнитурката да е някъде тръгнала.....?????
Изображение

2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci `04

Мнение от COUNTACH » 22 Апр 2011, 18:47

Колега със виско ли си или ел перка на 5та щом е добре

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 22 Апр 2011, 18:47

Не е хубава тая работа щом си сменил почти всичко по системата. Както е писал колега по-горе, виж маркучите дали са твърди като загрее. Отвори капачката на казанчето като тръгне да грее и виж дали излизат мехурчета от водата.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Апр 2011, 18:55

Самото "виждане" че е тръгнала към червеното е показател за превищаване на темп. което никой ама наистина никой не може да ти каже точно като стойност колко е била , но всеобщо мнение и от практиката е че мине ли средата се смята за над 100-те градуса . При това трябва да ти се пусне климатичната перка на най-висока скорост като краен помощник за обдухването на радиатора. При тия няколко пъти които описваш че за малко и .... може съвсем спокоино гарнитурата да е започнала да пропуска поради получаване на минимална кривина ( имайки предвид и дължината на 6 цилидровите кратуни ) . Но един от показателите е че надува повечко мъркучите което е сравнително относително и може да не го усещаш затова е хубаво да сравниш с друга колица с работно налягане ( на охл. система ) като на твойта . Имай предвид че теста със замерване на изгорели газове в антифриза не е миродавен за да правиш заключения за състоянието на гарнитурата или главата като цялост. Абстрахирай се от това какво и кога си сменял и почни последователни проверки за дебит , еднакво ( равномерно ) затопляне на радиатора , коректна работа на виското ( имайки предвид че загряване при ниска скорост е от недобро обдухване на с виско перката ) . За съжаления в БГ нама гаранция ,че при по-скъп ( дори най-скъп ) продукт качеството е на ниво ,макар и нов , факт.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 22 Апр 2011, 18:56

Щом е била 2 пъти в червеното, при така описаната ситуация си за гарнитура 99%, а дали
не и крива или пукната глава. Дано не съм прав за главата, но това е реалността.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 22 Апр 2011, 20:12

Ако не се лъжа при издухана гарнитура освен твърдите маркучи май и като се отвори капачката за антифриза трябва да има гейзер :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 22 Апр 2011, 22:50

Стига сте стряскали колегата с това 1-2 пъти почти на червено и задължително гарнитура.Аз мойта я купих от една автокъща била с спукан радиатор.на 2 пъти беше в лютеницата и от тогава имам 100 000км зад гърба си почти де.Радиатора от вътре как е? Смъкни го и виж го тежи ли много да не си я карал с вода и котления камък да е полепнал от вътре?Нивото на антифриз как е?Обезвъздушил ли си както трябва, парното ти как е? :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 22 Апр 2011, 22:56

Колега какво виско си сложил. Ако не е оригиналното повечето карат по 7-8 месеца. Нали знаеш как да го тестваш?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m20b20 turbo
Мечтае да кара: ко'т падне

Мнение от SnooPDoG » 23 Апр 2011, 1:00

На мене ТДС-ката постоянно хвърляше води от това, че оплатнението на капачката за радиатора беше заминала, след като дадох 22 лева за нова, всичко се оправи .. няма проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorryy » 23 Апр 2011, 4:02

Виското е*ем ли му майката оригиналка ли е. От колегите от форума съм го поръчал. Вие пишете че е влизала в червеното, но аз пак да кажа че съм я хващал преди да влезе в червеното. Колата няма клима и винаги съм пускал парното на макс на топло за да отнеме от темп на двигателя. Ще погледна дали се надуват маркучите, като загрее и дали бълбука, но ако са си меки мъркучетата, може ли новия термостат да е ментак....??? Виското ще го проверя на сутринта. Трябва да мога да го спра с ръка на студен двигател, а на топъл да зацепва и да върти яко...???

В краен случай, отваране на главата и оглеждане за щети, но най - интересното е, че си продължавам да я карам без никакви ядове. Дори от Монтана до Варна (500 км в посока) си ходя с нея доста често. Само през прохода Петрохан като минавам ми загрева....
Изображение

Следваща

Назад към E36