След смяна на зимните гуми с летни
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
След смяна на зимните гуми с летни
Здравейте.
След смяната на зимните гуми с летни колата започна да клони на дясно. След като я закарах за реглаж майстора каза, че трябва да се сменят и задните тампони на носачите и след това да се прави реглаж. Лично видях, че единя тампон е леко цепнат (около 1см), но е факт, че биенето в дясно започна след смяната на гумите. Можете ли да ми кажете някой добър сервиз, където да се занимават само с БМВ.
Благодаря!
След смяната на зимните гуми с летни колата започна да клони на дясно. След като я закарах за реглаж майстора каза, че трябва да се сменят и задните тампони на носачите и след това да се прави реглаж. Лично видях, че единя тампон е леко цепнат (около 1см), но е факт, че биенето в дясно започна след смяната на гумите. Можете ли да ми кажете някой добър сервиз, където да се занимават само с БМВ.
Благодаря!
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: След смяна на зимните гуми с летни
кво те притеснява ако несе занимават само с бмв
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Xandrixen написа:Здравейте.
След смяната на зимните гуми с летни колата започна да клони на дясно. !
Най-вероятно си разменил гумите, примерно тия дето са ти били преди си сложил отзад. Продвай да размениш 2те предни първо, лявата с дясната ако гумите нямат посоки. Ако имат предни със задни. А този тампон си го смени.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Най-вероятно проблема е в гумите. Щом казваш, че със зимните гуми го е нямал проблема, а с летните да, може да имаш и други пролеми по колата, които да оказват влияние във возията, но най-вероятно е, да е или в гумите или в джантите проблема /да са изкривени, ако за железни/. С еднакви джанти ли караш лятото и зимата?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Xandrixen написа:Здравейте.
Благодаря!
Я сподели колега какво е състоянието на гумите,че е доста съмнително да е от тях,но не се изключва и факта да караш с по голям цолаж и по ниски гуми,та затова така...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
крива гума е сигурно...
аз имах такава предна 17 ка.. уж дот от преди година.. а тресеше при 80 км като каруца...
махнах ги и краи..
гумите се съсипват лесно най вече при тези ниви по които караме колите си в тази измислена страна...
аз имах такава предна 17 ка.. уж дот от преди година.. а тресеше при 80 км като каруца...
махнах ги и краи..
гумите се съсипват лесно най вече при тези ниви по които караме колите си в тази измислена страна...
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Започни с тампона ,направи реглаж и тогава кажи?
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Това за криви гуми и др. такива звучи странно, защото са били сложени преди ... не много време, а веднага след това се е появил проблема. Какъв е този вулканизатор, който ще ти монтира крива гума?!?!?! Или човека, който ти е слагал гумите не си разбира грам от работата (криви гуми, лош (по-скоро без баланс)) или проблема просто не е там 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ако със зимните гуми е било ок, а сега с летните дърпа нанякъде - смени местата на двете предни, при което или ще се оправи проблема, или ще дърпа на другата страна. Вече не знам по предницата дали всичко ти е здраво.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Помисли дали не си сменил нещо друго на скоро?Аз се вкарах в голям филм с шарнири асметал.Смених ги и после сложих едни задни гуми за довършване.След около 1000 км. се наложи да ходя до Казанлък по спешност.По магистралата ок. 160 започна да тресе.Реших че задните не са балансирани .Балансирах всички гуми и проблема се задълбочи. Започна да тресе при различни скорости без никаква зависимост.Имах изпуснал амортесьор и бейлетка и ги смених .Проблема си остана.Реших случайно да видя новите шарнири и за мое учудване единия беше с отлепен тампон .Смених го с усилен на мале и проблема изчезна.Миналия петък,прибирайки се от работа волана започна да тресе още на 40 .Погледнах другия шарнир асметал на 5000км. и видях,че тампона се е изсулил нацяло.Гумата имаше луфт ляво дясно около 15 см.Отново го смених с усилен.Върни лентата ,дали не си сменил нещо по окачването на скоро? 

- pipoty
- Потребител
-
- Кара: BMW 316i Compact
- Мечтае да кара: всяка следваща серия BMW
колега и аз имах същия проблем с моите искам да подчертая че нищо ми няма на колата и лятото съм с алуминиеви джанти, а зимата с железни. Човека ми каза че дори и да знам коя гума къде е била и дори да са били балансирани джантите миналия сезон пак трябвало да минеш през баланс. Моя проблем се касаеше само в преместване само на балансите с няколко см и всичко се оправи
дано съм бил полезен
а и човека ми взе 5лв само за свалянето и монтажа после 

GERMANY, BMW, Bayern Munchen... 3 in 1
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
те тея на ас метал са така още неси ги слойил и се разпадат 

12 мнения
• Страница 1 от 1