Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)

Мнение от Dimitroff » 25 Мар 2011, 21:13

Радвам се, че сте доволни и двамата :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Мнение от MuTaJlaKo » 07 Апр 2011, 23:14

И сега ако някой опише подробно стъпките :mhihi:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 08 Апр 2011, 6:22

MuTaJlaKo написа:И сега ако някой опише подробно стъпките :mhihi:

Прочети просто пак темата - стъпките са описани ;)

П.с. Само стискай палци преди всяка смяна на софта да не видиш на дисплея на лаптопа "Data transmision disturbed", че тогава става много интересно :mhihi: ... надписа се появява я от изкаран кабел, я от спад в напрежението на автомобила...по време на смяната на софтуера...

slitter - ти казваш, че смяната на софта отнема около 15-20 минутки, което принципно е така...обаче на мен вече за трети път ми се случва да сменям софт....повече от 1 час...да не кажа, че си беше над час и половина !!

До скоро рекордьорът беше братът на Zagy - nik4o_83, но вчера свят ми се изви... към час и 40-50 минути на Е46 320д 2004 година :shock:
Принципно лаптопа държи над 2 часа - между два часа и половина и три часа...бях го ползвал съвсем малко...в края на процедурата имаше батерия за още 9 минути!! (добре, че винаги имам 2 удължителя в колата и дар-слово да прося за контакти :mhihi: :mhihi: :mhihi: )

Съветвам ви ако го правите - да се подсигурите - не започвайте ако имате съмнение в акумулатора си и ако не сте включили лаптопа в електрическата мрежа..., а най-добрият вариант е - лаптопа с батерия на 100% + включен в ел.мрежатата, а колата - свързана към т.н. "биче" - зарядно за акумулатор, така дори и да спре тока в средата на процедурата - разчитате на батерията, която е заредена на 100%, а акумулатора е свързан към зарядно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Апр 2011, 10:37

Прави ми впечатление, че бензинките са бързи - 15-20 мин. Ама дизеляка е бавничък. Реално нещата седят така - ако се сменява само фърма на дизела, заради дебитомер от новите например процедурата е няколко минути. Ако обаче се слага наново софтуера явно нещата се измерват с часове. Пак ви казвам - като сменявате, особено на по-старите агрегати, съобразете се дали сте със стар или нов дебитомер. При бензинките - смяна на фъма пак само няколко минути; смяна на целия софт - около 20 мин. Ванката много правилно е казал - по-добре го послушайте и направете необходимата подготовка преди преинстала на дизела! :)

Сега ще ви кажа и нещо друго - в ДМЕ/ДДЕ има още една опция - СМЯНА НА ЕЕPROM. Хубаво би било някой, ако го е опитвал да сподели. Реално според мене това е фабричното чипосване. Разбира се пробвах на моята опитна мишка, ама изписа, че за този двигател няма наличен EEPROM фаил, което означава споре мен, че не са се занимавали да прават "чип"(СОФТ) за повече мощност за 318. Обаче за другите може и да има, не знам. Някой навит колата му да е опитна мишка???? :) :) :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 08 Апр 2011, 11:59

Едвам ме нави :yes: Пиши на лични къде да се видим :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 08 Апр 2011, 14:21

vavilon написа:Едвам ме нави :yes: Пиши на лични къде да се видим :mhihi:

Aма колега, съдейки по надписа под аватара виждам, че твоята е подобна на моята - 318 '98. Ако това е истината, няма за твоята (а и за моята) ориджинъл "чип" EEPROM фаил (за съжаление)! Евентуално може да има за 320, 323, 325, 328, 330 и т.н., а от дизелите може би 320d, new 320d.....330d.... и т.н., не знам! Проба му е майката! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmb » 08 Апр 2011, 19:51

В ЕЕPROM се съдържа само кодировката на ECUто

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 19 Апр 2011, 22:28

в ЕЕПРОМ памета се крият други неща,нямащи нищо общо с тунинга,а такова животно ''фабричен чип'' НЯМА :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 19 Апр 2011, 22:35

VRPerformance написа:в ЕЕПРОМ памета се крият други неща,нямащи нищо общо с тунинга,а такова животно ''фабричен чип'' НЯМА :idea:

кажете какво се крие там тогава! защо има тази опция в дис???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f25'12 2.0d'

Мнение от svetlioxxx » 20 Апр 2011, 17:25

Днес Ванката Димитров ми ъпдейтна софта на моето 320 д 150кс и сега все едно карам друга кола, много по-добре се държи и набира по-добре.Мерси Ванка

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 20 Апр 2011, 20:39

Мога да споделя и аз вече моите впечатления от updat-a на софта на моята кола 320д 150кс.

Днес Dimitroff (Ванката) ми препрограмира софта на колата ми. Стана за около 90мин. с две палзи поради различни причини.
Впечатленията ми от колата за час и половина каране след процедурата и 55км. са:
1-во още след първия старт на колата след качването на новия софт осезаемо имаше разлика в звука на мотора, беше по-тих работеше доста по-"леко" ако се досещате какво имам на предвид.
-след качването в нея пробвах първо бавните обороти с висока предавка и ме учуди че имаше много по-добро ускорение от 60-80 на 5-та, в сравнение от преди това.
-колата вървеше по същия начин както преди но с 20% по-малък натиск върху педала на газта. :lalala:
-Ускорението във високите обороти при мен е едно и също
-друго което забелязах е че след updat-a борда започна да показва с 0,8 десети по-малко разход. Не мога да кажа дали харчи по-малко, но със сигурност върви с доста по-леко натискане на педала. :shock:

п.п. Ако желаете някой човек който да е отговорен, искрен и да разбира от това което предлага да извърши върху вашата кола това със сигурност е Dimitroff. :bowdown:
Ако го накарате да направи нещо което не е сигурен на 100% че ще стане със сигурност няма да експериментира върху вашата кола, както правят доста други хора.

А и още нещо, когато се шегува с вас да запалите колата защото е готова (след ъпдейта) и тя не пали, не се препотявайте, това е шантаж от негова страна за да ви дойде малко адреналин. :mhihi:

Като цяло бих препоръчал тази интервенция на всеки понеже наистина е доста добра и подобрява цялостната работа на вашия автомобил (поне при мен беше така).

ПоЗдрави :yes:
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Апр 2011, 20:42

някаква хайка за ъпдейт на софт ли сте направили :mhihi:
тези 90 минути силно ме притесняват :roll:
преди ъпдейта имаше ли разлика между реален разход и този по борд? да не би просто показанията на борд-а да са станали по-точни? Това би било доста добра причина за ъпдейт на софта

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 20 Апр 2011, 21:03

това въображението е голяма работа ей :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 20 Апр 2011, 21:12

Конкретно след update на софта - показва ми на борда с 1.5-1.7 (преди беше 2.6... :mrgreen: ) по-малко от реалния...но нека видим дали ще се коригира :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 20 Апр 2011, 21:21

Не,говоря за работата на мотора,сменя се софтуера,а не се прави основен ремонт или да се сменя масло че да работи ОСЕЗАЕМО по-тихо...

ПредишнаСледваща

Назад към E46