Отпада разсроченото плащане на "Гражданска отговорност"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Re: Отпада разсроченото плащане на "Гражданска отговорност"

Мнение от alpina-ma6inata » 20 Апр 2011, 18:32

Много тъпа работа.. И при мен е така. Стария кокал вече 3-та година е по гаражите. Според мен, ако човек има пари, добър адвокат и му се занимава би оборил тази глоба. А аз мога само да предполагам, че са ми пратили писмо... Колата по талон още е на стария собственик, иначе имам договор за покупко-продажба. За всеки случай ще си направя една ГО на четири вноски, и то единствено, за да съм спокоен, че няма наистина да ми я спрат от движение, защото после кой знае какви разправии ще са тази 40-годишна кола да минава каналите... :dunno: Ако беше на някоя друга кола въобще не бих се занимавал с глупости. :1:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Апр 2011, 18:43

SKISA написа:
alx написа:
bum_bum написа:Договорът за застраховка гражданска отговорност се сключва, за да бъде покрита отговорността на водача на МПС, причинил ПТП, пред увредените от него лица :dunno:
Какво ПТП може да причини МПС на което е свалена главата. Ремонта продължава година или две, колкото на мен ми е кеф примерно.. в това време от какъв зор да я свалям от регистрация, че после да ходя да регистрирам на ново с всичките му произтичащи от това разходи и разправии.
Своего рода държавен рекет- или плащай сега ГО или после пререгистрация!
НЕма такава държава!

не. го се прави не само за птп а за да покрие всякакви щети нанесени от твоя автомобил независимо дали е стационарен без глава или на пътя с 240...

разбираш ли накъде отивам? :) ще ти дам жокер- работиш си по колата в твоя собствен гараж- колата пламва. изгаря, изгаря и гаража на съседа със с-класата вътре.

сигурен ли си ,че гражданската ми отговорност ще покрие такава щета към комшията ми! не твърдя нищо -питам!

не съм сигурен. но ако се покаже нагледно че пожара е започнал от колата ти- звучи ми логично. факта които знам е че ако се запали колата ти какти си седи на улицата и изгорят тия около нея- твоето го покрива щетите по другите автомобили. за сценария с гаража- предположих че е подобен казуса.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Апр 2011, 19:06

В другите държави ми е чудно дали колите, които не се движат редовно са "застраховани" от пожар в гаража, който обхваща C класата на съседа или не са.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 20 Апр 2011, 20:35

По темата малко ... Абе кой му даде на тоз палячо да се обяснява по БТВ ??!?
Било на разсрочено,и могло да се метна КАТ мен-а?! Кое да метнеш бе,залухав! На полицата си има падежи,имаш и вносна бележка,отделно и стикерчето на предния прозорец!?!
Толкоз ме ядоса,че ми идеше да метна нещо по ТВ-то!
И после продължава ... Застраховката влизала в сила на момента?! :banghead: И ми стана спокойно! Въпросният кретен явно не е виждал полица!? Защото ако беше,щеше да прочете че е валидна от 00:00 часът натам ?!
И това по телевизията?! Ужас е просто!
По спора за гаража .... Пълни глупости ... Двама познати си търсиха правата така миналата година ... Изядоха по един Тоблерон,да не превърта!
Амммм,и ако може да се впише и моята случка ... Кат гътнах Цедеса,нали нацелих един стълб! И старшинката ми вика,добре че не е паднал,че трябвало да го плащам! Е викам нали имам гражданска,пътните условия са лоши ... Нямало нищо такова ...
Та това си е чист рекет .... Дреме ми на фуя! Нищо не са приели,няма и да го направят :yes: !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 20 Апр 2011, 20:51

От тая работа пред КАТ е манифестация от хора , дето си спират колите от движение - с номерата под мишница, има и списък с 200 + чакащи :dummy:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Апр 2011, 21:01

Гражданска отговорност на недвижимо имущество- уелкъм ту Булгаристан!
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Апр 2011, 21:40

Ново:

- "Гражданската" ще влиза в сила от деня и часа, в който е направена.
- Допълнително по казуса "Гражданска отговорност" комисията е създала и уредба, с която ефективно да започне да действа информационната система за издаване на полици, която да даде възможност да стартира и системата "Бонус-малус", според която шофьор с повече произшествия ще плаща по скъпа полица, а този с по-малко - по-евтина.

Тези промени ще позволят да се увеличи и следи по-добре покритието на ГО. Според изискванията на Европейската комисия то трябва да е поне 90% от всички автомобили. В България."Към средата на април у нас покритието е малко над 73%", каза изпълнителният директор Гаранционния фонд Борислав Михайлов. Изпратени са и 400 хил. писма до лица без застраховка.От Татяна Пунчева

:wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 20 Апр 2011, 22:11

Когато ГО започне да ми плаща за ПТП по МОЯ вина, тогава да изявяват претенции за ценообразуването :!:
Аве тия за мезе ни взеха :banghead:
От месец, сигурно станА месец и косур, се мъчем да смъкнем цените на горивата и к'во - нЕкви има-нЕма 10ст. и мораториум, при който се "замразиха" цените за 1 месец, през който на 2 пъти вдигнаха цените (отново ник'ви санкции) , а тия бай-уйовци, ей така от нищото си вдигат цените, както си им 'ареса :ranting: :ranting: :banghead: :bang:
Тази ДЪРЖАВА (не СТРАНА, а ДЪРЖАВА) все повече и повече ме отвращава :bang: :no: :banghead:
Беден ми е речникът да изразя това, което мисля и чувствам в момента :banghead: :banghead: :banghead:
И к'во ...
Винетки-минетки - йок пътища... е на, цяла нова предница имам да правя... като теглих чертата, то цяло е36 ще си купя... и т'ва за няма и 3 години... :ranting:
ГО-та , ГМО-та... йок покритие... аргаса ме нЕкъв, лъже-маже, покритие от полицата - ник'во...
Данъци-манъци-за-замъци... Заплатите, спрямо стандарта... 300лв заплата при 2.5лв/л. бензин (това първо ми идва на ум, че я бях подхванал преди малко темата...) ?!? Някъде по цивилизованите държави казваха "уот дъ фък" :banghead: ...
И в крайна сметка - 'сите пари на вЕтъра... :bang: Ако всичко бе, както трябва, както се твърди и както пише по дебелите книги... не ме притеснява, ще си плащам без да "мрънкам" ... Но до тогава толкова много настоящи и бъдещи политици ще се нагушат с милиони, че просто му се губи края...
Извинявам се за разхвърляния коментар, но не мога да си подредя мислите в този така афектиран за мен момент :ranting: :ranting:
Чак не виждам смисъл да продължавам да пиша... То не са едно и две неща...
Живи и здрави всички да бъдем, пък останалото... майната му...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 20 Апр 2011, 23:53

ще дойдат пак избори и знам със сигурност, за кого няма да гласувам...

p.s.
а и абсурда на абсурдите... гаранционен фонд ми пращат уведомление че нямам ГО на кола, с заведена ПРИ ТЯХ тотална щета, която от 2 години не искат да изплатят :ranting:

не знам кой няма думи (изобщо някой има ли!), ама наистина ми иде да ида там с един АК и да ги разпилея всичките... ебаати смешната държавица
Изображение Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 21 Апр 2011, 0:15

Ba4oIlia написа:От тая работа пред КАТ е манифестация от хора , дето си спират колите от движение - с номерата под мишница, има и списък с 200 + чакащи :dummy:

Добре, ако това, което казваш е истина значи плана им да съберат още повече пари от ГО, май не им се е получил много... Защото, ако не ни бяха притиснали, въпросните коли с изтекла ГО още щяха да се водят в движение и съответно годишните им данъци щяха да си текат. Но сега след като хората си спират от движение "недвижимите имущества" както каза бум-бум държавата ще е назад с данъците. :) Поне така е логично..
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 21 Апр 2011, 0:32

Скубеш скубеш едно пиле,ама като го оскубеш и нема кво да скубеш тогава да видиме :yes:
Ще прелеее чашата скоро време не се издържа секи гледа да лапа а не иска да дава не знам :dunno: :dunno: :dunno:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Апр 2011, 0:36

Правилно каза- ПИЛЕ. Само дето клуб "овча мисъл" или не знаят или не им пука, че пиле не се скубе. Скубе се кокошка, като поотрасне и и порастнат някакви пера. А тука скубем пилетата и те така и не успяват да станат кокошки, хем те да са си добре, хем да има повече за скубане.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 21 Апр 2011, 1:08

alx написа:Пропускате една важна информация. Единната информационна система за полиците започва да работи. Това означава, че във всеки един момент се знае и може да се провери от органите (примерно като те спрат или стане застрахователно явление) дали имаш застраховка... Освен това като правиш зулуми по улиците и застраховката ще ти се качва... И ако си много луд в един момент просто няма да можеш да си позволиш книжка. Както и трябва да бъде.

Нещата бавно започват да се навързват информационно. Това е един от малкото начини да се накара българина (а и всяка една националност като цяло) да спазва законите. Говоря по принцип.

Уау! От 4 години нямам регистрирано нарушение по пътищата на България (не, че е много де), а сега искат да ми отнемат едно удобство, като разсроченото плащане, и то в период на криза...

Това не е начин... това е убийство! Сега ще кажеш - 280 лева ли ще те бутнат... 3х280 биха разбалансирали бюджета ми жестоко, като се има в предвид останалите налози в прекрасната ни държава!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Апр 2011, 9:48

Всичко е толкова Ъпсурдно в тая държава че няма на къде,сабалянта по телевизията питаха що милиционерските автомобили немат стикери-оказва се че били с една обща полица,ма като написали номера на един полицейски автомобил се оказало че...няма никаква застраховка,ама шефа на кратунковците казал че може и да не излиза у системата ма си я имал!!!
:OT:
После се показа по телевизията ония унуфри-кушлев дето му биха шута,значи от как съществува тая комисия,ония са изхарчили над 30 милиона от мойте/вашите пари а са приблали...около милион и половина,обаче бай кушлев САМ си определил заплата от 9000 лева за да не "бил подкупен" ,отделно още от неколко места цоцал и отделно назначил 8 роднини в тая комисия...където САМ определил да взимат между 3 и 6 иляди лева....Пеераси

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 21 Апр 2011, 10:50

Е.Димитров написа:После се показа по телевизията ония унуфри-кушлев дето му биха шута...

Най-трагичното е, че проф.Унуфри всъщност не е проф., защото от ВАК казаха, че това лице нямало при тях данни да има такова звание :bgflag:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата