Почистване на дебитомера на е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
71 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- venom888
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 318i 89
Re: Почистване на дебитомера на е30
Какво е това копче колега (за принудително пускане) имам едно черно малко на ключа газ/бензин.
Забелязах че като угасна някой път щраква някои път не тоя клапан каде е филръра на него ... но дали забива клапана или губи ток до него по кабелите и изключва..
Забелязах че като угасна някой път щраква някои път не тоя клапан каде е филръра на него ... но дали забива клапана или губи ток до него по кабелите и изключва..

- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 318i
- Мечтае да кара: Комби
е значи нямаш.при мен са две:
-Газ /бензин
- Принудително черпене
Не отговори дали чуваш съска ли газ при контакт , и дали клапана на изпаритела след като дадеш на контакт включва и изключва.След това като въртиш на стартер, включва ли отново.
двата клапана от един кабел " + " ли се захранват /от снимките не се вижда /
-Газ /бензин
- Принудително черпене
Не отговори дали чуваш съска ли газ при контакт , и дали клапана на изпаритела след като дадеш на контакт включва и изключва.След това като въртиш на стартер, включва ли отново.
Стаевски
- venom888
- кандидат ентусиаст
-
Стаевски написа:е значи нямаш.при мен са две:
-Газ /бензин
- Принудително черпене
Не отговори дали чуваш съска ли газ при контакт - По принцип съска обаче като не ще да пали мисля че не съска.дори не миришена газ..
и дали клапана на изпаритела след като дадеш на контакт включва и изключва - да Като врърна клуча на контакт цъкат по принцип и ако не започна да паля си изклуючват след 4 5 сек .. . Мисля че ползват един +

- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
ако е така , както казваш, според мен се прецаква изхода ти на бутилката /бях ти споменал за това в първия си пост / .А това си е за специалист,по възможност -оторизиран .
А ако не щракат клапаните провери с лампа идва ли ток до тях - когато трябва да щракат.
Провери си кабелните връзки на клапаните-тази с изолирбанда където се разклонява за към клапана на изпаритела ме съмнява,че не дава добър контакт.
А ако не щракат клапаните провери с лампа идва ли ток до тях - когато трябва да щракат.
Провери си кабелните връзки на клапаните-тази с изолирбанда където се разклонява за към клапана на изпаритела ме съмнява,че не дава добър контакт.
Стаевски
- venom888
- кандидат ентусиаст
-
Замервах тока, като дам на контакт сичко добре идва ток и включва клапана и пуска гас, но след 4 , 5 давания на контакт не се чу да включи клапана и веднага замерих и нямаше ток ... пробвах и да запаля и не можа. Това ще рече ли че мизерията идва от релето 

- ToHuTo
- Потребител
-
- Кара: под налягане
Колега проблемчето май е в едно от онея три релета дет се виждат на снимката..двете оранжеви и бялото..,не съм 100% сигурен ..ама поне 99.9%
...и по точно май бялото прави мизерията, при мен проблема е същия ...(и двигатела
) За начало пробвай с почистване (зашкурване) на крачетата им ..а също така има ефект и от почукване ..БОЙ
след като ми е гаснала в движение, и почти всеки път след това пали от раз. Не ги знам за какво точно са , но знам че превключват между некви режими на работа на двигателя ..има един момент при който пали от раз работи ок.. до 2000 об. мин. натискам рязко газта и как мине 2000 об. и гасне
а не съм се занимавал да пробвам с други релета щото не го прави толко често ...а като работи на кой му се занимава
Дано съм бил полезен и ако стигнеш до някакво решение на проблема драсни ред- два 

Обичам боба,обичам хлеба, и обичам да е.а
- venom888
- кандидат ентусиаст
-
- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
venom888 написа:Замервах тока, като дам на контакт сичко добре идва ток и включва клапана и пуска гас, но след 4 , 5 давания на контакт не се чу да включи клапана и веднага замерих и нямаше ток ... пробвах и да запаля и не можа. Това ще рече ли че мизерията идва от релето
колега,иди пак при "газаджия" и му кажи това,което си написал ще ти я оправи....
Стаевски
- venom888
- кандидат ентусиаст
-
Подновиха кабелите и връските + ново реле и директно връзване към тока и се оправи
Благодаря на отзовалите се колеги
Може да се заключва

Благодаря на отзовалите се колеги

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
- venom888
- кандидат ентусиаст
-