Моля за съвет относно охладителна система
Модератор: Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Re: Моля за съвет относно охладителна система
fox1981 написа:kemakozeE36 написа:Щом я запаля и почва да върти перката и така до гасенето
Ама тя си се върти дори и като не е зацепило вискотоКато зацепи обаче определено се чува
Най елементарната проверка за виско(ако не искаш да ти пострадат пръстите) е гасиш колата и гледаш перката,ако не е зацепило виското перката ще продължи по инерция,но ако е зацепило ще спре с мотора.
То това е ясно, ства въпрос че в момента все едно съм заварил виското-спре ли мотора спира и перката, запаля ли тръгва и троши всичко дето и се изпречи и грам не превърта

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
kemakozeE36 написа:fox1981 написа:kemakozeE36 написа:Щом я запаля и почва да върти перката и така до гасенето
Ама тя си се върти дори и като не е зацепило вискотоКато зацепи обаче определено се чува
Най елементарната проверка за виско(ако не искаш да ти пострадат пръстите) е гасиш колата и гледаш перката,ако не е зацепило виското перката ще продължи по инерция,но ако е зацепило ще спре с мотора.
То това е ясно, ства въпрос че в момента все едно съм заварил виското-спре ли мотора спира и перката, запаля ли тръгва и троши всичко дето и се изпречи и грам не превърта
Като даваш газ на студена кола ако фучи като самолет, значи ти е зацепено постоянно виското. Така можеш да си прецакаш водната помпа, ако вече не е прецакана. Може да ти загрява точно от нея, заради по-малкия й дебит. Отвори водната помпа да я видиш и смени виското с ново.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- kemakozeE36
-
-
Zubcho написа:kemakozeE36 написа:fox1981 написа:kemakozeE36 написа:Щом я запаля и почва да върти перката и така до гасенето
Като даваш газ на студена кола ако фучи като самолет, значи ти е зацепено постоянно виското. Така можеш да си прецакаш водната помпа, ако вече не е прецакана. Може да ти загрява точно от нея, заради по-малкия й дебит. Отвори водната помпа да я видиш и смени виското с ново.
Тя не държи висока, а ниска температура.
За фученето ако отворя капака на работещ мотор ми отвява перчема.
Виското сигурно към юни ще мога да го сменя дано да издеяни до тогава, а датчика какво да го правя трябва ли градусите на термостата да отговарят на тези на датчика и къде изобщо се намира тоя датчик

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Към теб и останалите колеги. Не отлагайте ремонти по охладителната система, защото това може да доведе до доста по скъпи такива в последствие. Препоръчвам ти да събереш 130-140лв и да си вземеш виско и да го смениш сега, а не след като се строши помпата и прегрееш колата.
Поздрави
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- kemakozeE36
-
-
Zubcho написа:Към теб и останалите колеги. Не отлагайте ремонти по охладителната система, защото това може да доведе до доста по скъпи такива в последствие. Препоръчвам ти да събереш 130-140лв и да си вземеш виско и да го смениш сега, а не след като се строши помпата и прегрееш колата.
Поздрави
Колега, напълно ми е ясно, че не трябва да се отлага.Аз по принцип винаги съм мразел отлагането на каквито и да било ремонти и побългарявания и т.н., но просто за тоя месец приключвам купих и смених доста неща и тя заплатата свърши

после ако трябва и нова помпа ще купя само един месец още ми трябва да издеяни

- kemakozeE36
-
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- kemakozeE36
-
-

Виско перката се проверява на изгасен двигател- завърташ я и гледаш какво става! Ако продължи да си се върти с голяма инерция, 100% е заминало и няма да може да зацепва респективно охлажда! Невъзможността да се завърти е белег, че е блокирала! 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Както обяснява колегата,то изглежда че "виско"-то му е постоянно зацепено.Това обяснява защо евентуално не му дозагрява и не се държи нормално.Принципно,като запали,виското въпреки че се върти,може да се спре с нещо почти без усилие.Когато загрее обаче,вече трябва доста усилие да се спре,ако изобщо е възможно!След като е с нов термостат ще се открие по-лесно причината.Ново виско MAHLE за М50Б25 е 98лв. при нашия любим колега с резервните части за нашите любими!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- kemakozeE36
-
-
Всичко е наред-виско, датчик термостат и т.н. оказа се че уреда на таблото не функционира правилно и показва грешни стойности...и радиатора за парното се скина
и ми заявиха 230 лв за нов

Къде бил проблема......тука колегите от раздел "ПРОДАВА" ще ти помогнат 100%
Успех!

- kemakozeE36
-
-
kraiso написа:Къде бил проблема......тука колегите от раздел "ПРОДАВА" ще ти помогнат 100%Успех!
Знам, но все си мисля, че втора ръка крие риск да е същата история или в по-добрия случай след няколко месеца пак да избие, въпреки че и новото не се знае какво е, не знам още, питах няколко от колегите, продаващи нови части- имало siemens, valeo обаче behr няма и май към употребявано върви всичко...

- kemakozeE36
-
-
м-у другото някой купувал ли е от това и дали става :
РАДИАТОР ПАРНО BMW 5 E34 184-276-42 Каталожен номер: BN9062BW
Особености:
Nissens номер 70502, AVA номер BW6029, Оригинален номер 1384725 или 64111384725, Размери 184-276-42 с 6м
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... tAaRuNT8Dg
РАДИАТОР ПАРНО BMW 5 E34 184-276-42 Каталожен номер: BN9062BW
Особености:
Nissens номер 70502, AVA номер BW6029, Оригинален номер 1384725 или 64111384725, Размери 184-276-42 с 6м
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... tAaRuNT8Dg

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3