Отпада разсроченото плащане на "Гражданска отговорност"
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Alpina_fanatic
-
-
Отпада разсроченото плащане на "Гражданска отговорност"
Отпада разсроченото плащане на премиите по "Гражданска отговорност", а се въвежда еднократно изплащане. Това са промените приети от Комисията за финансов надзор (КФН).
Първоначалната идея на надзора беше да се забрави прекратяването на застраховката, ако клиентът не е платил всички вноски, което според КФН беше честа практика при произшествие. В този случай обезщетението се заплаща от Гаранционния фонд, в който постъпват средства от всички добросъвестни застраховани лица.
Допълнително по казуса "Гражданска отговорност" комисията е създала и уредба, с която ефективно да започне да действа информационната система за издаване на полици, която да даде възможност да стартира и системата "Бонус-малус". Татяна Пунчева

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Re: Отпада разсроченото плащане на "Гражданска отговорност"
много вода ще изтече до тогава, а и не виждам как ще бъде наложено подобно ограничение, по-вероятно е самата застрахователна компания да плаща еднократно премиите към ГФ, а пък от там нататък да бъдат разсрочвани към крайния потребител от самото застрахователно дружество...
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Ако стане това, колко коли ще плъзнат без гражданска не ми се мисли. Сега като е на вноски народа г/д смогва и плаща, ама направят ли го да хакваш по 150-200 камъка на куп, ще стане страшно.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
точно тва си помислих и аз. от мига ,в който вкарат еднократно плащане и минимум 30% ще отебат да плащат изобщо...! и като се треснеме некъде и ще требва с ръкопашни средства да се събират парите за ремонти...
не го вярвам да стане тая глупост.
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
А и вече няколко приятелчета са получили писма че не е платена гражданската на колите им. Ако се справят няма как да оставиш колата си без гражданска.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
SKISA написа:точно тва си помислих и аз. от мига ,в който вкарат еднократно плащане и минимум 30% ще отебат да плащат изобщо...! и като се треснеме некъде и ще требва с ръкопашни средства да се събират парите за ремонти...
още като видях заглавието на темата си помислих "мамка му пак ще трябва да карам без гражданска"

п.п. шегувам се
п.п.2 от части

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ше излезе на мода фалшивите документи,така ти отпада и гражданска и актове и всекакви данъци
Пропускате една важна информация. Единната информационна система за полиците започва да работи. Това означава, че във всеки един момент се знае и може да се провери от органите (примерно като те спрат или стане застрахователно явление) дали имаш застраховка... Освен това като правиш зулуми по улиците и застраховката ще ти се качва... И ако си много луд в един момент просто няма да можеш да си позволиш книжка. Както и трябва да бъде.
Нещата бавно започват да се навързват информационно. Това е един от малкото начини да се накара българина (а и всяка една националност като цяло) да спазва законите. Говоря по принцип.
Нещата бавно започват да се навързват информационно. Това е един от малкото начини да се накара българина (а и всяка една националност като цяло) да спазва законите. Говоря по принцип.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
М/у другото... вижте какво получих тия дни по пощата...
с две думи... знаят че не съм си правил гражданска отговорност тази година и ме заплашват че ако не си направя ще ми спрът колата от движение
с две думи... знаят че не съм си правил гражданска отговорност тази година и ме заплашват че ако не си направя ще ми спрът колата от движение

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Alpina_fanatic
-
-
Ogi написа:М/у другото... вижте какво получих тия дни по пощата...
Спиране от движение с бонус глоба от 400 до 600 лв.

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Куул е ако колата е на твое име, ако не е ще глобят арменския
.

dbanchev написа:Куул е ако колата е на твое име, ако не е ще глобят арменския.
Въпроса е, че все накого ще глобят... А като този някой не плати по една или друга причина следващия път като си на пътя и те проверят и видат че този "някой" не е плащал и колата заминава...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Alpina_fanatic
-
-
dbanchev написа:Куул е ако колата е на твое име, ако не е ще глобят арменския.
Един съсед има в двора си 4 коли, които нито кара. нито продава, нито застрахова

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кво излиза, мен колата ми захваща втора година в гаража. Понеже не я карам ама не е и спряна от движение ще трябва да си плащам гражданска..? При положение, че не я карам за какво да плащам гражданска?
Не се наяде тоя Мухобойко и цялата сган мръсни и гладни пумяри около него

Не се наяде тоя Мухобойко и цялата сган мръсни и гладни пумяри около него

59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4