Слънце, магистрала и разбира се БМВ

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Слънце, магистрала и разбира се БМВ

Мнение от didore » 15 Фев 2006, 13:35

Здравейте,
Ето една историйка случила се на 6.02.2006.
И така 6 февруари семинар в Пловдив и аз трябва да съм там. Обикновенно пътувам със служебното ми Пежо 307 SW но преди 2 месеца си купих E30 318is и реших да му пробвам възможностите разбира се идеята произлезе от това че бенза беше на друга сметка :mhihi:. Навън времето беше идеално +6 на тръгване от София.
Колата я докарах от Варна но при много студено време, сняг, лед и летни гуми 205/50/15 и не можах да я почувствам истински.
А сега слънчево нови зимни гуми 98 в резвоара въобще голям кеф.
Тръгнах от София и си викам няма да юркам много просто ще си правя кефа. Взех си кока кола, кроасани, музичка и айде...
При 130 км. количката се залепи за пътя дръпнах рекарото малко назад и се излегнах като в люлка.Мотора мъркаше като коте, вътре бичи металика идилията е пълна. Някои коли ги разминавам други мене абе магистрала.
След тунелите обаче стана интересно. Подминавам аз едни камиони карам с около 120 на 5ск и отпред една Корола но от новите малко надупени :) и тъкмо я изпреварвам и гледам тоя почва да дава газ.
Знам че новите автомобили доста вървят еле па джапанките ама си викам щто па не фън да става. Един зъб на зад и от 120 на 4 почвам да ускорявам. Симпатягата с костюмче в Королата и той се напича. Тамън към 180 почна да ми се дига адреналина и в мойто платно микробус. Не си падам по рискови ситуаций и реших да намаля тъй като по една или друга причина с Королката бяхме на равно. Но гледайки в дясното огледало видях, че пича ми направи път да влезна пред него и да изпреваря микробуса от дясно. Изпреварих и останах в дясното платно а Королката ми мина от ляво пича ми направи знак и почнахме отново. Този път коли нямаше асвалта гладък викам сега щте и смачкам педала. Увеличих музиката зъб на зад и газ. Онзи обаче май правеше същото като мен. Двете коли ускоряваха доста бързо и аз се учудих при тези километри колата седеше доста добре на пътя. Не става дума за ластици състезания или нещо подобно просто и на двамата ни беше кеф. На 200 чух клаксон и королката почна да намалява. Предполагам че можеше още но на човека му беше достатъчно. Да ама на мен не :twisted: . Настъпих до край да видя докъде щте стигна, не чаках дълго защото малко преди 220 вече щях да ударя прекъсвач. Явно S 4.10 си върши добре работата. Но картинката вече е позната на всеки фен на никой не му се намалява.
Върнах на 200 да не тормозя мотора за да видя тя лесно ги дига ама дали щте ги държи ;) . Кове ги без проблем и си ги подържа даже :) .
Реших да направя една снимка за спомен че не занам кога пак щеше да се повтори която после щте пусна и минах в дясната лента. И в този момент на въодушевление за мен и снимка за спомен виждам в лявото огледало едни бързо приближаващи се четири фара на един мергел. До като се опомня това AMG ме размина се едно карах с 100. Човека явно много бързаше щото щото ме размина като знак :mhihi:
Жалко че нямах в този момент колица равностойна на неговата щеше пак да има зъб на долу и волуме на max :twisted: .
Отпуснах аз педала лепнах пак 130 и така до Пловдив. Навръщане пак така лекичко и после при калкулацията 316км с 25л гориво.
Вярно че се злобих само 30 километра. Но този разход ме зарадва много.
Това от мен, поздрави на всички и много хубави моменти с тез прекрасни коли.
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 15 Фев 2006, 14:24

Такива истории карат сърцето ми да бие учестено - перфектния ден, перфектното слънце и перфектната кола :bowdown:
И Металика разбира се :twisted:
As I was going nowhere.....
Но още повече се зарадвах на човека с Королата. Неведнъж ми се е случвало да попадна на такъв, аз също обожавам да правя място в такива ситуации - само да видя доволната и усмихната искрено физиономия на човека на мен ми е достатъчна награда. Минал съм безброй километри по този начин, отсъпквайки място или заемайки отстъпено място и после пак. И винаги е завършвало с два пъти аварийни, кратко свиркане и махане с усмивка на лицето, която седи там още дълго време.
За мен това е наистина разказ за този раздел и ще се радвам да има още.
Браво и на двама ви :yes:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 15 Фев 2006, 15:01

това е Е30 :shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 15 Фев 2006, 15:29

Просто един хубав спомен от събора...със същия модел :) ;) ...... (искам пак...кара ми се Е30 нещо напоследък :uups: )

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 15 Фев 2006, 16:24

Slavi_m написа:Просто един хубав спомен от събора...със същия модел :) ;) ...... (искам пак...кара ми се Е30 нещо напоследък :uups: )

а представяш ли си, ако бяхте пуснали ръчната как щеше да върви :mhihi:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 15 Фев 2006, 16:25

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 15 Фев 2006, 16:25

Slavi_m написа:Просто един хубав спомен от събора...със същия модел :) ;) ...... (искам пак...кара ми се Е30 нещо напоследък :uups: )

Това на трета ли е? :roll:
Изображение

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 15 Фев 2006, 16:27

Определено е 3-та ;)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 15 Фев 2006, 17:09

ati написа:а представяш ли си, ако бяхте пуснали ръчната как щеше да върви :mhihi:

Абе...ужас направо!На тази кола всичко и беше сбъркано,заради мърлявия собственик :evil: А пък беше с М Пакет...добра е била,преди да попадне в ръцете на такива собственици..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 15 Фев 2006, 17:25

Ех, Дидо - при мен НЕ е видяла такива скорости тя :lol: :mhihi: ! Само за секунди "зърна" :mhihi: около 170 и толкоз :) .

Виж завои е видяла повече :lol: :mhihi: !
Live and let Die!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 16 Фев 2006, 0:18

евала за колицата и кефа,който си преживял :twisted: ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 16 Фев 2006, 0:48

хубава история, :D
не сме сбъркали марката :bowdown: :bowdown: :yes:
Изображение

ВЕТЕРАНЪТ
Аватар

Мнение от roko » 17 Фев 2006, 14:11

и на двете снимки ,явно от различни коли светят червени индикаторчета по таблата.
Не Ви ли дразнят докато карате :roll:
Извинете ме ако съм развалил темата
:uups:
http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 17 Фев 2006, 19:10

roko написа:... :uups:

Aми явно собственика й (вече бивш доколкото знам,дано новия се погрижи добре за нея..)не го е дразнело!След като даже предната седалка беше счупена и облегалката й падаше назад както си иска..а той си е карал така..Представяш си за какво става дума ;)

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 20 Фев 2006, 0:21

Ето ви 230 с is-a! ;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение

Назад към Страхотни истории