Mулти волан проблем-предложения!? РЕШЕН
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Mулти волан проблем-предложения!? РЕШЕН
От 20 минути и аз съм с напълно функциониращ мултиволан
Инсталацията на кабела е елементарна (отне ни около час на мен и брат ми), и всичко тръгна.
Една важна подробност - на дизелите преди 09/2001 волана няма захранване и ако сложите такъв няма да ви светят и да работят копчетата. След прекарване на кабела всичко тръгва на 6.
Ванка - ако искаш може да едитнеш първия ти пост с номера на кабела - 61120016012, за да знаят колегите какво да търсят в Дару. Кабела струва 36,28 лева.

Инсталацията на кабела е елементарна (отне ни около час на мен и брат ми), и всичко тръгна.
Една важна подробност - на дизелите преди 09/2001 волана няма захранване и ако сложите такъв няма да ви светят и да работят копчетата. След прекарване на кабела всичко тръгва на 6.
Ванка - ако искаш може да едитнеш първия ти пост с номера на кабела - 61120016012, за да знаят колегите какво да търсят в Дару. Кабела струва 36,28 лева.
Si non confectus, non reficiat.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
И аз да се похваля с трилъчев (сцепения лъч) волан съм от днес и всичко си му баца

- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Zagy написа:Една важна подробност - на дизелите преди 09/2001 волана няма захранване и ако сложите такъв няма да ви светят и да работят копчетата. След прекарване на кабела всичко тръгва на 6.
Аз съм с точно такава и при мен всичко работи и свети. Аз ли не разбрах какво имаш предвид под "няма захранване"?
- Zagy
- нафтения
-
Четох по чуждите форуми, че на предифейсовите дизели няма кабел за захранване на волана - тоест ако сложиш само волана нищо по него не тръгва - не му светят и не му работят копчетата. След инсталацията на тоя кабел вече всичко си е както трябва и работи.
Искаш да кажеш, че ти само си сложил волана и всичко ти е тръгнало ли?
Искаш да кажеш, че ти само си сложил волана и всичко ти е тръгнало ли?
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
Аз пък мислех, че при всяка една 3ка, която няма мултиволан този кабел липсва. Затова не ми стана ясно, защо преди този период няма, а след това има. И мисля, че аз съм прав, но пак не споря, някой ако е по запознат да каже. Но аз знам, че без значение годината на колата този кабел липсва, ако преди това си нямал мулти волан. Отделно и проблемите там на бензинките с газта и допълнителното слагане на мулти.
При мен, както казах, е слаган кабел. Но не е оригинален, просто.
При мен, както казах, е слаган кабел. Но не е оригинален, просто.
- Zagy
- нафтения
-
Всички тройки, които са излезли от завода без мултиволана, тоя кабел липсва. Но на фейсовите дизели имат един друг кабел, който е за захранването. Затова на фейсова печка като сложиш волана и бутоните за ЦД-то работят - само темпомата не бачка.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Всички дизели стават няма занчение преди и след фейс и всичко им свети след слагането на кабела няма такава опция нещо да не свети. А за темпомата пак така той върви при всички дизели и при бензинките с 2л. мотор и на горе. До сега не съм виждал фейсова слагаш само волан и да светнат копчетата на волана ..... може и да свтнат ама или е имала волан и някой джамбазин го е свалил или някой е сложил кабел и не е посмял да върже темпомата
- Zagy
- нафтения
-
Е на мойта печка като монтирах волана бачкаше само клаксона.... след монтажа на кабела всичко тръгна от раз.
Четох из нета и има такива отзиви, главно на предфейсови дизели като моя.
Четох из нета и има такива отзиви, главно на предфейсови дизели като моя.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Някой може ли да ми каже за 320ci март 2000, колко ще струва пълната смяната + М мулти волан
- s_spasov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i '99
Много относително... Зависи колко парички ще намериш волана... Аз моят трилъчев със сцепеният лъч, с мултифункция го взех за 400лв, М-ковият е малко по-скъп. Кабела струва 36,28 лева

- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
mumford написа:Някой може ли да ми каже за 320ci март 2000, колко ще струва пълната смяната + М мулти волан
За М мулти ще те обрулят много. Едва ли ще се намери някой да ти продаде такъв за по-малко от 600лв и сигурно няма да е в добро състояние на външен вид. Предполагам толкова ще ти искат и за сцепения. За 4лъчевите цените са около 400лв. Старите 3лъчеви, които са като на Е36, не знам за какви пари вървят, но аз лично моя го взех за 150лв. Всичко работи перфектно и с изключение на едно протъркано копче е много запазен.
За работа не си спомням колко ми взеха, но не беше много, а и беше заедно със слагане на всичко. Кабел, волан, лост за мигачите с бордови, програмиране и т.н. Аз нищо не съм пипал. Имаше хора, които споменаха, че са дали 50лв. Мисля, че и аз толкова дадох. Повече не се лъжи да даваш. Само гледай да е някой, който знае какво прави.
Аз лично не съм съгласен да се хвърлят толкова много пари за едната визия. Която е много спорна, на кой се харесва, на кой не. Мен ме интересуваше повече функцията, сиреч темпомата и управлението.
Смятам, че 400те+ спестени лева са добра инвестиция в родния винпром!

- Bloodnoon
- младши ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E46 M3 >:)
Колега малко са преувеличени тези цени, аз преди около година си взех моя М-мулти волан за 450лв. Беше наред на външен вид, но се оказа че е прикрито малко, ама това пък беше добър повод да си го претапицирам по мой вкус ( +110лв) и в крайна сметка М-мулти волана стъпа на 560 перфектен отвсякъде с нова кожа и алкантара. Към колегата с 320-ката преглеждай редовно секцията Продава и ще намериш волан или по моргите, ама там е малко по-малко вероятно
Успех с търсенето, защото специално за волана си е много добра инвестицията. Струва си всеки похарчен лев, тъй като е в пъти по-удобен заради дебелината ... както се казва размера има значение 

- mumford
-
320ci
-
Мерси момчета
,а освен волана и кабела друго трябва ли да се купува

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
mumford написа:Мерси момчета,а освен волана и кабела друго трябва ли да се купува
Да

- mumford
-
320ci
-
milennyc написа:mumford написа:Мерси момчета,а освен волана и кабела друго трябва ли да се купува
Даколата
..... за да не стане намерих си ключ сега остава да си намеря и апартамент
за тия "екстри" става въпрос

"Ммм-да.Клапата е 400 лв., модула е 380 евро, тука може и да е над 800 лв. ...
Едно 1300 лв. не му мърдат."