м42 разход на масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: м42 разход на масло
zgripara написа:Здравеите колеги сега някои може ли да припоръча някое по добро масълце за М42.
Мерси предварително
Три пъти му сложих Дюран-Канадско,сега съм с Репсол-Испанско ако не се лъжа и съм доволен да ти кажа честно...а и след ревизията на главата като,че ли понамали дърпането на масалцето,та почти не помръдва на щеката

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
М42-то си харчи масло като се кара на юруш
Сега съм с кастрол 10в60 и за 4500км съм долял около 1.3л.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
(bubsa) написа:М42-то си харчи масло като се кара на юрушСега съм с кастрол 10в60 и за 4500км съм долял около 1.3л.
По-стара тема от тази не можахте ли да изровите? Мойта кола с двигател м42 като я взех маслото не беше сменяно от поне 7 години, италианецът явно разсъждава като един от форумците с мерцедесите в Гърция, които карали по 80000+ км до смяна. Та като я взех не гореше грам масло, което си означава пред основен ремонт. Каналите на сегментите се задръстват и не пропускат масло за мазане в цилиндрите, започва ускорено износване и когато се смени маслото и направи промивка на двигателя, сегментите се пораздвижват в каналите изведнъж дава разход от литър на няколко хиляди километра. Капакът на главата беше с толкова нагар, че нямаше изчистване, а като свалих кутията на масления филтър извадих от каналите с оребряването на касетата кал, точно където е байпасния клапан. Съвсем нормален е разхода от 1 литър на 10000 км като се кара нормално смесен тип. С яка ръчка разхода може да стигне и над 2 литра на 10000 км. Лошото е когато маслото си стои там където е налято след смяната, практически почти няма мазане, няма такъв филм да не гори масло.
Бах мааму, тва била мойта тема

Моторетката вече е на 25хил.км. след основен ремонт...

Моторетката вече е на 25хил.км. след основен ремонт...
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3