Харман Кардън!Впечатления!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Re: Харман Кардън!Впечатления!

Мнение от mitko_dd » 17 Апр 2011, 21:06

най-доброто решение за теб е да си намериш плаеар с процесор
има доста паинери с вградени процесори и се намират на добри пари втора рака
след това да подмениш фабричните ти говорители ( аз бух ти препоръчал за мидове да ползваш ground zero а за високи Hi-Vi )
след това един 25 см бас в багажника
всичките говорители се пускат през усилвател
и в краина сметка получаваш качество което неможеш да чуеш почти в никоя фабрична музика
все пак като се говори за качесто никога не се спомева задна линия - тя е излишна
причината е ,че ти чуваш най-добре отпред
мога да ти дам пример за моята музика в компакта ми
но не вярвам да дадеш толкова пари
високи - Hi-Vi Research T28
среди - Ground Zero GZPM80SQ
мидове - 4 боря във вратите Ground Zero GZHC 16X
суб - Peerless XLS10 - в затворен обем
плеар - alpine iva-200ri
процесор - Audison Bit One
усилватели - два четири канални Ground Zero GZRA 4.100G и еидн моно блок за суба - Ground Zero GZRA 1.600D
вумо изолация на цялото купе особено на вратите като вратите са с намален обем

и мога да си заложа къщата , колата, жената и кучето (друго нямам - музиката не си я давам :mhihi: ) ,че и до ден днешен няма фабрична музика която да свири и наполовина добре като моята
а ако и цената сравним нещата стават некоментирани
такаче кажи какви пари би дал за музика и ще ти бъде помогнато

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 17 Апр 2011, 21:36

Колега, внимавай какво залагаш, че някой може да хареса жената :mhihi: Що се отнася до музиката, толкова пари за да подобря саунда в едно тенеке :mhihi: не бих дал, ако ще и X6 да е.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 17 Апр 2011, 22:08

знам много добре какво залагам
работя в фирма в която одват всякакви автомобили и съм виждал почити всичко
и аз нямаше да ги дам толкова пари но...
преди да имам кола давах за вкъщи - лапов усилвател хорни с етерки иииии точно да почна да правя домашно кино с лампови усилватели си купих кола и стана тя каквато стана

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 17 Апр 2011, 22:39

Компакта е лесен и там може да се докара доволно звук ,поне отзад. Ама ми е много интересно как вкарвате бас в купетата и в седаните без ски сакове,без да се режат ламарини и да са налични задните говорители във фабричните си гнезда :mhihi: Много искам да чуя една "свиреща" е36-ца (купе/седан) ,без джобове във вратите и без да е играло зегето в багажника ,а само със стоковото разположжение на говорителите :mhihi:
Хаос написа:

Invisible написа:В света на музиката най-големите доказали се фирми с качество от най-висок клас са : Bose , Jamo , JBL , Harman Kardon , Pioneer , Alpine

искаш да кажеш Bang&Olufsen и други сродни, тея дето си ги изброил са от средния ценови клас (и качеството им е толкова).

Тва в автомобил мисля,че може да се чуе само в Астън Мартин ,Ягуар и Ауди ,така ,че му е простено на колегата с JAMO :mhihi: и JBL ....
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 17 Апр 2011, 23:37

Всичко хубаво и качествено става с пари така е и при авто музиката, но да даваш пари за да си купиш нещо, което е технология от преди 20 години само защото е сток :kuku:
Дайте някой лев на хора които с това се занимават да ви сложат Алпин или Пайнер от среден клас нагоре, да направят тапетите на вратите със едни фокалки минимум а в багажника 2 усилвателя и една каса колкото да уплътнява звука в ниските и можете да се наслаждавате на качество.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 18 Апр 2011, 14:01

Митко повтарям се ... ама у Варна има един Ескалейд с Рокфорд-Фосгейт.... новото Ево също излиза с такива колони за американският пазар, щом Мерцедес предлагат опция за САЩ CL i CLS пакет от въпросната фирма струващ с 6000$ в повече от хармана ....
Изброените също са сток, иначе евала за вложените говорители в колата ти :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 18 Апр 2011, 16:57

Какъв ъпСЮрт е цялата тема...това което мога да кажа,за Харман Кардон..за мене това е пълна пародия,и е доста далече от "професионална музика",за качество не ми се иска да говоря изобщо,нека просто някой си направи експеримента да набуха някое стабилно субче например на Ground zero SPL серия и да натика усилвател моноблок клас Д,пък нека си остави средите Х/К ...и ги върже към усилвател без да ги сменя.Оставете музиката да посвири на 65% около 3 часа,и после като останете разочаровани от скърцащия звук на Х/К-то,отидете и си купете едни хубави среди на GZ и тоя Х/К да не сме го чували просто никога повече...

п.п с 6000 $$ :shock: за тези пари такава музика можеш да си направиш,че като минеш покрай някое кафене барманките да си играят на такси с чашите по рафтовете....
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 18 Апр 2011, 20:47

и с цялото си мнение доказа че от звук/музика разбираш толкова колкото и глух чалгаджия.
а колкото до ground zero .... не че не са голяма марка, ама май някакси се радвам повече на DLS и Cambridge Soundworks.
Ground Zero в личната ми класация са някъде мааалко над останалите евтини китайки + Thunder :)
А иначе БАС-а няма нищо общо с КАЧЕСТВОТО. стони го каза най-точно в консервена кутия пари не се наливат безсмислено е, квото и да направиш колкото и динамат да натъпчеш пак си дрънчи.
и моля те не опитвай да правиш сравнение между говорител в хендмейд кутия и цялоснто изчислено озвучаване.
Току що зачеркна невероятен списък от фирми сред които и гореспоменатите Харман Кардон, ако искаш мога да продължа да изброявам започвайки от познати циганийки като BOSE и стигна до ювелирни изпълнения като Банк-Олуфсен
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Апр 2011, 21:16

bmw-maximilian написа:Какъв ъпСЮрт е цялата тема...това което мога да кажа,за Харман Кардон..за мене това е пълна пародия,и е доста далече от "професионална музика",за качество не ми се иска да говоря изобщо,нека просто някой си направи експеримента да набуха някое стабилно субче например на Ground zero SPL серия и да натика усилвател моноблок клас Д...

И ако клас Д усилвател е върха на "професионалното", то тогава клас А стават "само" за топлене през зимата :mhihi: Ма какво друго освен клас Д, да сложи човек в подвижна тенекия, заслужава ли си :kuku:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 18 Апр 2011, 21:47

Nickelback написа:
bmw-maximilian написа:Какъв ъпСЮрт е цялата тема...това което мога да кажа,за Харман Кардон..за мене това е пълна пародия,и е доста далече от "професионална музика",за качество не ми се иска да говоря изобщо,нека просто някой си направи експеримента да набуха някое стабилно субче например на Ground zero SPL серия и да натика усилвател моноблок клас Д...

И ако клас Д усилвател е върха на "професионалното", то тогава клас А стават "само" за топлене през зимата :mhihi: Ма какво друго освен клас Д, да сложи човек в подвижна тенекия, заслужава ли си :kuku:

е как какво една 15-сетка или защо не 2 и да клати прозорците на съседа :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 18 Апр 2011, 23:25

А колко хора има само, които са дали торба пари за музика и никой не им е казал че тази музика има нужда от настройване :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 18 Апр 2011, 23:34

Е те тази тема не я започвай :mhihi:
Изображение

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 19 Апр 2011, 0:29

Темата според мен се изчерпа, stony1 даде много точни описания на нещата както винаги и ще е добре да се заключи преди да се оклепа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 19 Апр 2011, 12:21

Icco написа:Темата според мен се изчерпа, stony1 даде много точни описания на нещата както винаги и ще е добре да се заключи преди да се оклепа

да.. добра идея е
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 22 Апр 2011, 1:54

Coulthard..недей точно на мен да казваш приятелю колко разбирам от музика,защото доста колеги от форума ще ти се поприсмеят.

1-во,не ми извъртай думите в друга насока защото аз не съм казал,че Ground zero е някаква върховна марка, в частност говорех за SPL серията на GM...която има какво да покаже.

@Nickelback,къде виждаш да съм казал,че моноблока клас Д е най-върховния вариянт в целия свят..и все пак музиката не се състои в единия усилвател.. постът ми беше съвсем примерен ..абсолютно съвсем примерен..а вие взехте да се заяждате за някакви конкретни елементи от поста ми... и в крайна сметка каквото и да си говориме за мене harman kardon e БОЗА,и ще си остане БОЗА.

п.п На мен пък DLS никак не ми симпатизира ако сравняваме цена/качество,въпреки,че имам компоненти на DLS в колата си.Повече ми симпатизира фирмата clearsound,която за разлика от повечето фирми не си продава само името :yes:

п.п2 имаш Лс. :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ПредишнаСледваща

Назад към E36