прекъсва и пука М 43

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

прекъсва и пука М 43

Мнение от Rudisan » 17 Апр 2011, 23:26

Търсих по темите четох коментари но никъде не срещнах като моя проблем. Двигателя е М43 1,6. има обикновена газова. от около преди два месеца го има проблема. качвам се винаги паля на бензин и на 2000 оборота автоматично прехвърля на газ. да но в същия ден колата не можеше да се форсира и да мина на газ. чух че бензиновата помпа не работи смених я с кола шестак 320. но проблема пак остава не мога да запаля на бензин прекъсва колата и се чува едно пропукване отпред, прави детонациите като на газ. някой имал ли е такъв проблем и да сподели как го е оправил
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: прекъсва и пука М 43

Мнение от S7 » 18 Апр 2011, 0:06

Ако не работи бензиновата помпа няма да може изобщо да запали на бензин,сигурен ли си че е от нея?След като си я сменил и не се променило нищо следва да не е от помпата :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rudisan » 18 Апр 2011, 0:25

старата беше изгоряла. но преди 3 месеца откачих ламбда сондата. възможно ли да са се натрупали грешки
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 18 Апр 2011, 9:17

Възможно е да е натрупала грешки, но чак да не иска да запали.
Отиди на една диагностика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rudisan » 18 Апр 2011, 10:51

най страни са детонациите към колекторите
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е 36 318i M40

Мнение от B_M_W » 18 Апр 2011, 12:21

детонациите може да са от запушен въздушен филтър(лично съм виждал при М40),а на газ може и да си работи ,ако не броим разхода и ненормалните обороти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rudisan » 18 Апр 2011, 12:40

сега пробвах без филтър. пак не може да се форсира от 1000-2000 оборота прекъсва и пак леки детонаци в колекторите
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rudisan » 18 Апр 2011, 12:55

B_M_W написа:детонациите може да са от запушен въздушен филтър(лично съм виждал при М40),а на газ може и да си работи ,ако не броим разхода и ненормалните обороти.

на газ работи добре колата колега
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 19 Апр 2011, 2:18

Премери налягането в рейката и почисти дюзите на ултразвук. При мен се получи същото наскоро. И аз имам газ,тая зима обаче карах само на бензин,че ме устройваше цената :mhihi: ,и когато се затопли и почна кишата започна да прекъсва страшно... На празен ход си работеше,оборотите бяха малко ниски но стабилни,реша ли да форсирам обаче - все едно не стига бензин,или пък прекъсват свещите. На газ си работеше добре,няма прекъсване,нормален разход. Мислих за помпата (ниско налягане),евентуално че се сбогува с мен,нали колегите без газ все им се ще да се прецаквала... :mhihi: В крайна сметка излезе от ламбдата,алуминиевия екран от долу се беше изкривил към нея и беше протрил кабелите - сетих се аз че зимата бях застъргал много яко веднъж,щях да гледам от долу,но така си остана... Все пак бял кахър за удоволствието да карам със спортно 8) . Интересното беше че бяха протрити кабелите на подгряването,единият даже се бе прекъснал вече,алуминият беше като залят с киселина от електролизата която се е получавала... На газ си работеше добре,понеже когато обърне има реле което изключва сондата (обикновенна газова,слагана в Италия),това ме подведе че проблема явно е по хранителната уредба. Малко се отплеснах,но накратко - погледни и при теб как са кабелите на сондата ;) .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rudisan » 19 Апр 2011, 10:12

~Мишо~ написа:Премери налягането в рейката и почисти дюзите на ултразвук. При мен се получи същото наскоро. И аз имам газ,тая зима обаче карах само на бензин,че ме устройваше цената :mhihi: ,и когато се затопли и почна кишата започна да прекъсва страшно... На празен ход си работеше,оборотите бяха малко ниски но стабилни,реша ли да форсирам обаче - все едно не стига бензин,или пък прекъсват свещите. На газ си работеше добре,няма прекъсване,нормален разход. Мислих за помпата (ниско налягане),евентуално че се сбогува с мен,нали колегите без газ все им се ще да се прецаквала... :mhihi: В крайна сметка излезе от ламбдата,алуминиевия екран от долу се беше изкривил към нея и беше протрил кабелите - сетих се аз че зимата бях застъргал много яко веднъж,щях да гледам от долу,но така си остана... Все пак бял кахър за удоволствието да карам със спортно 8) . Интересното беше че бяха протрити кабелите на подгряването,единият даже се бе прекъснал вече,алуминият беше като залят с киселина от електролизата която се е получавала... На газ си работеше добре,понеже когато обърне има реле което изключва сондата (обикновенна газова,слагана в Италия),това ме подведе че проблема явно е по хранителната уредба. Малко се отплеснах,но накратко - погледни и при теб как са кабелите на сондата ;) .

ламбда сондата съм я откачил колега. намерих една тема за колеги със същите проблеми, и всичко клони към датчик колянов вал или дебитомер. но мисля да я закарам на елком да не се окаже и свещи кабели, макар че щом върви на газ значе не е от там
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rudisan » 19 Апр 2011, 15:12

възможно ли е проблема да е в бензиновата помпа. сега е от 320 ка. а колата е 316
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Апр 2011, 0:00

viewtopic.php?f=8&t=248620&p=2730972#p2730972

мултиакаунтинга е забранен!
Изображение

Назад към E36