Скърцащи накладки ....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Скърцащи накладки ....

Мнение от Nitrowalk » 16 Апр 2011, 23:41

Здравейте колеги ,
Миналото лято си сменях накладките (отпред и отзад ) сложих текстар , от няколко седмици постоянно скърцат като загреят малко повече , и ми се струва че джантата става супер черна от праха им , за много кратко време . Дисковете са ми изрядни и те са почти нови . Кажете от какво може да е , дали излязоха некачествени или проблема е другаде ...
Някой имал ли е такъвв проблем ?
Поздрави
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Скърцащи накладки ....

Мнение от vladi_a_i » 16 Апр 2011, 23:50

Дисковете...да не е от тях,че аз съм с накладки на Феродо от почти 2,5години и нямам проблем с такова нещо колега,а може и накладките да са се поопекли вече и затова да издават звуци.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от lopiko » 17 Апр 2011, 0:09

Nitrowalk написа:Здравейте колеги ,
Миналото лято си сменях накладките (отпред и отзад ) сложих текстар , от няколко седмици постоянно скърцат като загреят малко повече , и ми се струва че джантата става супер черна от праха им , за много кратко време . Дисковете са ми изрядни и те са почти нови . Кажете от какво може да е , дали излязоха некачествени или проблема е другаде ...
Поздрави

Колега мисля че си прегрявал накладките само от това скърцат!!! :ok: :driving: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 17 Апр 2011, 1:58

текстара скьрца много дразнещо.
карам с АТЕ и нямам проблем за сега.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Burningwick » 17 Апр 2011, 10:16

Как да не прегряваме накладките?
Работата ми е такава, че нон-стоп бързам за някъде и карам като "олигофрен".. пернишките голфчета и врачанските бимъри пасти да ядат.. :angel: (с разликата, че аз не преча на никого) :nono:
Като спирам по светофрите, дърпам ръчна и пускам сп. педал. Това е единственото нещо, което според мен може да се направи.. е, разбира се другото е да си купя Ferodo DS2500 за около 300лв.+...
Та какво мислите? Има ли други начини (освен горе изброените) да пазим накладките от пържене?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 17 Апр 2011, 10:37

Аз пък съм с Феродо и мойте скърцат като на локомотив спирачките. :conf: :mhihi:

Аватар

Мнение от borcho6 » 17 Апр 2011, 10:40

възможно е да не са качествени и от това да скърцат,или е възможно да си спускал някаде по-дълго на спирачки и да си ги прегрял самите наклатки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 17 Апр 2011, 11:00

Това че чернят джантите не е лощо, а даже е добре - значи са по меки.
ВЪзмождо да са се опекли ако си ги прегрявал.
Пробвай да отвориш апаратите и пилни краищата на накладките, поняго ако диска е леко износен скърца ако накрадката опира в ръба.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Апр 2011, 11:18

Nitrowalk написа:Здравейте колеги ,
Поздрави

Според мен , просто си достигнал до място в накладките , където има по твърди частици и за това ти скърцат .... Покарай така известно време и след това го мисли .... Друбия вариант е да свалиш накладките и да видиш какво се случва....

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 17 Апр 2011, 11:38

Да не си попаднал на кофти накладки?При мен същото го имаше смених всичко по спирачната система без барабаните само.Маркученца течност накладки от пред от зад това за натягане от заде на ръчната предните дискове.В началото всичко ок и след 100км почнаха да скрибуцат.След 2-3000км спряха и гледам дисковете за смяна станали са на линийки целите.Погледни си ги.И кое ти скърца предни задни или и 4-те?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 17 Апр 2011, 12:55

Най-интересното е , че никога не съм ги прегрявал , и когато съм пускал проходи съм ги пазил , все пак не карам от вчера.Значи просто ще изчакам известно време , дано поотмине тва дразнещо скърцане, ако не ... едва ли ще си купя пак Текстар. Така че имайте го в предвид :mhihi:
Изображение

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Мнение от niko11 » 17 Апр 2011, 13:33

Аз пък си мисля,че щом веднъж се е почвили скърцането е наивно да се смята ,че след време ще изчезне.
Прегледаи ги в какво състояние са и ако се наложи ги смени.Ако наистина са меки с по нервно каране си мисля,че
има вариант да са за смяна. :yes:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Апр 2011, 13:43

Просто накладките са скапани, сменявай ги с нещо по истинско и си карай :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 17 Апр 2011, 13:53

на сички ралиджиики и врц-та им скърцат с ментета ли карат? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Апр 2011, 14:01

Nitrowalk написа:Най-интересното е , че никога не съм ги прегрявал , и когато съм пускал проходи съм ги пазил , все пак не карам от вчера.Значи просто ще изчакам известно време , дано поотмине тва дразнещо скърцане, ако не ... едва ли ще си купя пак Текстар. Така че имайте го в предвид :mhihi:

Текстара не са лоши накладки ,въпроса е на какво си попаднал ти ...
Пак казвам може да са достигнали до място от самото феродо , където има струпване на повече метални частици (въпреки , че не е редно да има такива , се случва да има и тогава накладките скърцат , докато се премине през този "слой" от феродото...). За най сигурно , просто свали накладката и я огледай , въпреки че ти казваш , че ти цапат яко джантата , което означава , че феродото е хубаво ....

Следваща

Назад към E36