Проблем с мигачите - Отстранен

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Re: Проблем с мигачите

Мнение от димитър_81 » 17 Апр 2011, 9:13

а, относно стоповете, те да не са от англичанка, защото ако са те имат разлика в пиновете и затова не свети
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 17 Апр 2011, 9:23

димитър_81 написа:а, относно стоповете, те да не са от англичанка, защото ако са те имат разлика в пиновете и затова не свети

Не са от англичанка

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Апр 2011, 11:10

pifonsky написа: А за модула, колега сигурно е имал в предвид модула под жабката, не съм много сигурен, но мисля, че има връзка с мигачите.

Няма такова нещо като модул за мигачите , освен това комфорт модула (който е зад жабката) също няма общо с мигачите .... По горе съм показал схемата , там се вижда , че има само реле за мигачите , което изцяло управлява работата на мигачите ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 17 Апр 2011, 11:28

а възможно ли е алармата ако е вързана през мигачите да ебава нещата? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 17 Апр 2011, 12:30

zazomazo написа:а възможно ли е алармата ако е вързана през мигачите да ебава нещата? :roll:

Не би трябвало ,ако са вързани през диоди и няма обратна връзка с нея. А дори да се е сдухала алармата ,това би въздействало при пусане на аварийните и едновременно сработване на релето в самата аларма , по-скоро ... Странна работа с тия мигачи ...
За мен нещата по-скоро ми отиват на окислила маса,някъде по трасето .. :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Апр 2011, 14:05

plradev написа:
zazomazo написа:а възможно ли е алармата ако е вързана през мигачите да ебава нещата? :roll:

Не би трябвало ,ако са вързани през диоди и няма обратна връзка с нея. А дори да се е сдухала алармата ,това би въздействало при пусане на аварийните и едновременно сработване на релето в самата аларма , по-скоро ... Странна работа с тия мигачи ...

Интересен проблем , наистина ... .
Може само да си гадаеме , колегата нищо не каза как са кабелите в багажника ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 17 Апр 2011, 17:34

metodi80 написа:
pifonsky написа: А за модула, колега сигурно е имал в предвид модула под жабката, не съм много сигурен, но мисля, че има връзка с мигачите.

Няма такова нещо като модул за мигачите , освен това комфорт модула (който е зад жабката) също няма общо с мигачите .... По горе съм показал схемата , там се вижда , че има само реле за мигачите , което изцяло управлява работата на мигачите ....

Напротив колега, комфорт модула командва и мигачите и алармата и ел. стъклата и запалването и мн. др. в завсимост от екстрите, за това модулите имат разлика един от друг. Но дали е от там не се знае.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BT9028BA » 17 Апр 2011, 19:00

metodi80 написа:
plradev написа:

Интересен проблем , наистина ... .
Може само да си гадаеме , колегата нищо не каза как са кабелите в багажника ...

Не съм ги гледал все още кабелите, но най вероятно утре ще ги погледна да няма някой прекъснат и от тьм да прави проблема с мигача и левия стоп

И да попитам кабелите от къде минават в багажника - отгоре под кората или отдоло под лайсната между двата стопа

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 17 Апр 2011, 19:08

Идват от към левия калник,минават под левият стоп и отиват към десния стоп и машинката за централното на резервоара.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Апр 2011, 22:10

pifonsky написа:
metodi80 написа:

Напротив колега, комфорт модула командва и мигачите и алармата и ел. стъклата и запалването и мн. др. в завсимост от екстрите, за това модулите имат разлика един от друг. Но дали е от там не се знае.

А тези дето са без комфорт модул, какво .... ?! Сигурно - нямат мигачи , нямат ел.стъкла , не могат да палят и така ... :mhihi:
Колега , нека не звучи нескромно , ама на мен да ми обясняваш кой модул в Е36 , за какво служи .... !
Комфорт модула е свързан с така наречения "crach module" , който от своя страна има връзка с мигачите , но пак казвам , че комфорт модула не управлява /"командва" мигачите директно !
Ето една по-подробна схема , тя говори достатъчно .... ! Пък нека колегата смени модула , нищо не му пречи да опита и да види какъв ще е резултата , ама се съмнявам , че ще доведе до нещо ..... По скоро нека опита да види масата на релето на мигачите дали нещо не е както трябва ... - както колегата plradev спомена ...

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BT9028BA » 18 Апр 2011, 19:03

Днеска прегледах кабелите в багажника но няма прекъснат кабел

И да попитам два различни кабела ли са за ляв и десен стоп и с къкви цветове са
Ако е само един кабел няма логика десния да работи а левия не, щом кабелите първо минават до левия стоп

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Мнение от ognyan 74 » 18 Апр 2011, 21:53

Това за окисляване някъде е много вероятно. Провери си всички крушки за окисляване по цоклите. Като включваш мигачите, някоя или повече крушки светват ли по бавно, или слабо. Относно ако е лостчето учестеното цъкане няма да е с равен такт и пауза. Пиши, когато го оправиш, че ми е интересно.
???!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 19 Апр 2011, 13:01

BT9028BA написа:Днеска прегледах кабелите в багажника но няма прекъснат кабел

И да попитам два различни кабела ли са за ляв и десен стоп и с къкви цветове са
Ако е само един кабел няма логика десния да работи а левия не, щом кабелите първо минават до левия стоп

Ами да ти кажа с изненада установих (когато рових да слагам два стопа за мъгла на моята кола) , че всъщност кабела отива първо до десния стоп (въпреки , че минава първо покрай левия ) и след това се връща обратно до левия .... Не знам защо са го направили така , нямам никакво логично обяснение ! Свали кората , която е м/у двата стопа в багажника и виж при теб как е.... , просто проследи кабела ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Мнение от димитър_81 » 19 Апр 2011, 13:23

И при мен първо отиват в десния и после тръгват към левия, можеш да си видиш кабела при стоп машинката какъв цвят е или както каза колегата да проследиш от самия стоп кой точно ти е кабела
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BT9028BA » 19 Апр 2011, 14:29

Проблема най накрая е отстранен

Стопа беше прекъснат и момчето което ми ги оправи оголи два кабела и ги свърза
Изображение

Проблема с мигачите се оправи след като се смениха 5W-те крушки с 10W
Това не можах да си го обясня след като три години карах с 5W крушки и съм нямал проблеми

Предишна

Назад към E36