Гасне при потегляне - проблема решен

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Гасне при потегляне - проблема решен

Мнение от skylord » 10 Апр 2011, 16:57

Здравейте колеги,
От около месец се чудя какво се случва с колата и откачам...
Рядко се случва, но при потегляне ми гасне, например днес 2 пъти ми изгасна на светофара... Ръгам си 1-ва, тръгвам нормално и изведнъж ме отрязва (като проблем с тоците), след което паля и си тръгва все едно нищо не е станало.... След около 20 мин. пак ми го направи днес, иначе не го беше правила от към 2 седмици.

Какво е проверено...
1. Диагностика с диодче - никакви грешки - което не изключва бобини или тея датчиците на хол - разпределителен и колянов вал, за които не знам въобще какви са симптомите като почнат да сдават...
2. Вакуми, стъпков мотор, въобще за течове на въздух, сменени скоби, маркучи тук-там.
Утре мисля да видя регулатора на горивото... и дотам ми стигат идеите

Мотора е М50Б20 без ванус и без ламбда сонда.

Моля някой ако се е сблъсквал с подобен проблем или има идея какво да погледна да пише :help:
Последна промяна skylord на 22 Май 2011, 23:05, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Re: Гасне при потегляне

Мнение от skylord » 11 Апр 2011, 17:57

Такааа виждам, че никой няма идея, то и аз да си призная..
Да кажа все пак какво направих днес .... пак ми гасна 3 пъти, като единия път успях да я "хвана" по някакъв начин, като натиснах едновременно газта и съединителя...
1. След това измерих датчиците на разпределителен и колянов вал като местих кабела, така, че ако се е прокъсал да даде някакво изменение - и двата са наред и в нормите по аутодата.
2. Мерих датчици за температура, които са в нормата, този за водата и този на колектора.
3. Свалих и почистих стъпковия електромотор.

Прави ми впечатления, че ми дрънка и термометъра от известно време е на -30, но надали двата проблема са свързани, както и лампата на диагностиката дето съм изкарал, като тръгне да гасне и примигва.. но не мога да си обясня какво се случва...

Това е за сега... :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Апр 2011, 18:35

КОлянов вал датчик.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 11 Апр 2011, 18:45

JIKI_RACER написа:КОлянов вал датчик.

Дай повече информация как да разбера от него ли е?
Мерих го на съпротивление и местих жиците, нищо не се променя, а е в границите по аутодата... иначе да купя пък да не се окаже той - кофти (190 лв).

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 11 Апр 2011, 20:25

А други тоци по купето губи ли? Чистачки, плафони... Виж големия бушон преди акумулатора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Апр 2011, 20:32

skylord написа:

Дай повече информация как да разбера от него ли е?
Мерих го на съпротивление и местих жиците, нищо не се променя, а е в границите по аутодата... иначе да купя пък да не се окаже той - кофти (190 лв).

Взрми от работеща кола и пробвай най добре.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 11 Апр 2011, 21:29

daddy_ написа:А други тоци по купето губи ли? Чистачки, плафони... Виж големия бушон преди акумулатора.

Не, само това е проблема, нямам други проблеми по тоците, бушона днес го разгледах няма напукано. След като изгасне и запаля си върви нормално... няма тресене няма падане на мощността...
JIKI_RACER написа:Взрми от работеща кола и пробвай най добре.

От работеща няма как, защото гасне когато си иска, преди тея 2 дни на гаснене имаше 2-седмичен период, в който не изгасна нито веднъж.
Има една разкостена при един приятел, ще ходя тези дни да видя дали е останал датчика, да го взема за тест...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 15 Апр 2011, 22:41

то4но така тоия прави тия мизерии принципно
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Апр 2011, 0:58

dizelboy написа:

то4но така тоия прави тия мизерии принципно

При мен умря от раз, смених го и газ. На някой ЕКУ-та има определено време (5-10 мин) което се изчаква за да се пали колата, с цел защита от давене с безин 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 16 Апр 2011, 11:32

Да кажа какво сме направили...
Онзи ден, в четвъртък се пробвах да извадя датчика привечер и беше спекъл страшно, та нищо не стана...
Вчера отидох в сервиза към 3 часа след обяд и се опитвахме да го извадим, разкостихме всичко отпред да е по-удобно, спрейчета, чукове, не иска и не иска, накрая се предаде към 7 часа и излезе по-тесен и издължен :D
Измерих с шублер какво се е случило с отвора - от 18 мм се беше смалил на 17,5 мм, та с един болт и шкурка го чегъртах сумати време да си стане колкото трябва. След което слагаме пластмасовия датчик който имахме за проба и не запали :D (явно беше от сименс електроника), след което взехме друг от М30, колата запали, но кабела на датчика беше по къс и нямаше как да се сглоби без да се търка някъде кабела... Оказа се, че трябва да сложим стария датчик, за да мога да се прибера все пак... слагаме го, влезна си от раз, нищо че беше крив, въртя стартер и чудо... да не повярва човек колата запали, малко се търкаше в шайбата, защото се беше удължил и усукал, но спря и за сега така карам :confused:
Та... търси се датчик за тест около 1 седмица...
Другото, което е важно, че след тези чудеса колата не ми е гаснала... но тя преди не го правеше и всеки ден..
Това е за сега, някой ако има да услужи с датчик (Бош), тук из района на Младост моля да пише или да ми звънне на 0878191676 :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 21 Апр 2011, 19:22

skylord написа: ...някой ако има да услужи с датчик (Бош), тук из района на Младост моля да пише или да ми звънне на 0878191676 :help:

:gives:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 21 Апр 2011, 19:37

одиш и вземаш един датчик на хол от мес/т/ната електроно-техника и туряш, цена на него 1,90 лв., малко жица още 2 лв. примерно :mhihi: , мухахахахха му-хахаххахахах, одим с каска :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 22 Апр 2011, 18:47

NikiNikolov написа:одиш и вземаш един датчик на хол от мес/т/ната електроно-техника и туряш, цена на него 1,90 лв., малко жица още 2 лв. примерно :mhihi: , мухахахахха му-хахаххахахах, одим с каска :mhihi:

Няма шанс да го уцеля, пробвах с такъв от сименс и не пожела да запали, така че тва като вариант отпада... (явно си иска някакъв определен импулс).

Днес свалях бубините, редувах ги, и се променяше работата на мотора та не е и от тях, мерих маси на инжекторите и по другите датчици... всичко изглежда наред, няма грешки още, макар че днес пак 2 пъти гасна.
Още чакам да се намери датчик! Трябва да става от М20 и от М50 с бош електроника от М30 е къс...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 23 Апр 2011, 16:11

Днес благодарение на колегата BAWARISCHE, който ми даде датчик за проба се оказа, че проблема НЕ Е в датчика на коляновия вал! След смяната колата пак изгасна... :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Апр 2011, 16:35

Бензинова помпа или регулатор???
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Следваща

Назад към E34