Въпрос относно аларма на Е38

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е38
Детайли за колата: 728i

Въпрос относно аларма на Е38

Мнение от huliganina2 » 14 Апр 2011, 18:31

Здравейте колеги!Карам БМВ 728и и имам проблем с алармата която според мен е оригинална.Търсих стари теми но ненамерих точно за моя проблем който е че немога да сменя режима на работата й.когато заключвам колата светжат мигачите и това е всичко(без какавто и да е звук),когато я отключвам единственото което става е че светват лампите вътре в купето.Ключа ми е от тези с 3 копчета(отключване,заключване и отваряне на багажника)от които се свалят и вдигат и прозорците.пробвах от бордовия компютър на позиция 18 но неми излиза нищо!Според мен трябва да може да се смени този режим на работа на алармата.Ако някой знае или се е сблъсквал с такав проблем и може да помогне ще съм много благодарен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Въпрос относно аларма на Е38

Мнение от mad_presley » 14 Апр 2011, 18:55

Това не е проблем, а е въпрос на кодировка. Може да се направи да ти светят мигачите само при заключване, да писука само при отключвеане...въобще всички варианти, за които можеш да се сетиш, но става само с конпютър и правилното задклавиатурно устройство :D

Потребител
Аватар
Кара: Е38
Детайли за колата: 728i

Мнение от huliganina2 » 14 Апр 2011, 19:21

мерси колега! :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2007г.автомат

Мнение от ВИКИ » 19 Апр 2011, 23:32

mad_presley@ Как да разбера дали алармата ми е оригонална?
Всички функци на ключа си работят, вдига стъкла, отваря-затваря багажника и т.н. но при отлючване и заключване издава добре познат звук от аларма на голф2. При заключване светва диода в средата на таблото и след 5-6 секунди изгасва и започва да светка друг диод изнесен до колонката. Сиренката си е орогиналната !

Назад към Е38