Харман Кардън!Впечатления!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: Харман Кардън!Впечатления!

Мнение от Nukem » 13 Апр 2011, 11:07

Нека направя едно малко уточнение. За Е36 се предлага Hi-Fi пакет и Top Hi-Fi. Втория пакет е с ХК и свири много добре. При първия пакет нещата са доста интересни. Предлагат се три вида усилватели. На външен вид са абсолютно еднакви, окабеляването е абсолютно еднакво и говорителите са еднакви. Усилвателите обаче са произвеждани от:
1. Blaupunkt - тези са 15 ватови и свирят като блаупункт;
2. Alpine - нямам спомена този колко е мощен, но е произведен в Япония и свири много добре. Аз лично съм с такъв.
3. Не помня производитела, но серията е произвеждана в Щатите.
При Hi-Fi пакета след 94 г. има разлика и в задните говорители. Басовия говорител е около 16 см, а също и буксите на усилватела са като на ХК.

Това ако го знаех по-рано, щях да погледна като слагахме парктроника моя какъв е, но почти съм сигурен че е 1-я к сойто си написал Blaupunkt, който явно неструва, сега не ми се свалоят корите, м/у другото в поста на stony има достатъчно инфо да се ориентира колегата какво да избере или Alpine или ХК, но инсталацияна ще е приключение, доста разглобяване ще има!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 13 Апр 2011, 19:07

angel_lalov написа:Ами искам нещо качествено и се колебая какво да правя а съм фен на оригиналното!никой не каза за е36 впечатления?и някой дали има да продава за е36 харман кардон?
Бате в музиката на е36 или избираш качественото или оригиналното , няма средно положение ;) Само ще ти кажа че за тея пари дето ще вземеш ХК ще вземеш ебати новите говорители друга марка дето са години-напред
I'm slowly drifting
Изображение

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 13 Апр 2011, 20:59

DirtySouth написа:
angel_lalov написа:Ами искам нещо качествено и се колебая какво да правя а съм фен на оригиналното!никой не каза за е36 впечатления?и някой дали има да продава за е36 харман кардон?
Бате в музиката на е36 или избираш качественото или оригиналното , няма средно положение ;) Само ще ти кажа че за тея пари дето ще вземеш ХК ще вземеш ебати новите говорители друга марка дето са години-напред

Да прав си!но съм привърженик на оригинала!някой има ли представа колко може да се намери ХК!
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 13 Апр 2011, 21:03

Задните са към 100 долара , а предните 50 долара , ама сериозно ли ще дадеш тея пари за говорители на 321312 години ? И ако държиш на оригинала защо не си караш с оригиналните ремъци на 20 години , с оригиналните гуми на 20 години ? Не се излагай братле , това са говорители нямат нищо общо с ОЕМ визията
I'm slowly drifting
Изображение

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 13 Апр 2011, 21:08

добре айде дай ми съвет какво да сложа за да стане кристален звук и по точно качествен !
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 13 Апр 2011, 21:11

Ами първо кажи на какво смяташ да ги слушаш тея говорители , че да знаем какви да ти препоръчваме , нали се сещаш че ако ти е кофти player-a няма смисъл от колони по-скъпи от него :bchug:
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 13 Апр 2011, 21:15

DirtySouth написа:Задните са към 100 долара , а предните 50 долара , ама сериозно ли ще дадеш тея пари за говорители на 321312 години ? И ако държиш на оригинала защо не си караш с оригиналните ремъци на 20 години , с оригиналните гуми на 20 години ? Не се излагай братле , това са говорители нямат нищо общо с ОЕМ визията

Един път и аз да се съглася с теб :yes:
И то не за друго ,ами защо говорителите просто са на ххх години и доколко са им запазени механичните характеристики ,един Господ знае. Дали мембраните са все още с правилната форма,трептилките не са омекнали и гофрата в какво състояние е ,по снимки трудно ще се види. Колкото и качествени да са като изработка тия говорители на 15 години ,печени от слънце и умирали от студ ,как са експлоатирани,едва ли някой може да ти каже. За 150$ ще си купиш чисто нови компоненти,които неминуемо ще имат нелоши характеристики и най-малкото ще знаеш за какво точно си си дал парите ;)
А това ,че е36 има едно от най-отвратителните стокови озвучавания в автомобилостроенето е безспорен факт :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 13 Апр 2011, 21:26

А това ,че е36 има едно от най-отвратителните стокови озвучавания в автомобилостроенето е безспорен факт :mhihi:

+9999999999999999
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 13 Апр 2011, 21:38

Така е ;)
На твое място бих си сложил едни хубави 13-ки на предните кори(преработени), хубави пищялки на мястото на фабричните и елипси отзад.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Апр 2011, 21:50

Аз съм стоково Хармън Кардън в Е36-цата. Първоначално като вземах колата хич не обърнах внимание на музиката, но после като я пуснах и позасилих се чу за какво става дума :mhihi: Няма кой знае каква мощност, но и аз това не търся, но много ме впечатли. Има дълбок бас и брилянтни високи. Създава обем в купето и не усещам изкривявания дори при по-високи нива. Е, разбира се криви накрая, но това си е нормално, все пак имаме 12V захранване и най-много схемата на крайното стъпало да е H-bridge. Скоро моднах касетофона за да мога да си пускам и MP3 от плеър (светотатство :mhihi: ) и тогава се появиха предимсвата на системата... Определено на нея има смисъл да си пуснеш Audio CD, а не MP3. Веднага избиват непочностите на MP3, а щом това се чувства значи системата е добра :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 13 Апр 2011, 21:56

Веселяци :mhihi: Това за гумите и ремъците е страхотно сравнение. И в тази връзка се сещам за една тема, в която всеки се хвали какво домашно аудио има, колко било старо и как качеството му не може да се сравни с новите системи. Относно саунда в Е36 не споделям по-горните мнения и поради тази причина написах предния си пост, а относно говорителите съм писал и в други теми, че 70% от предлаганите на пазара са по-лошо решение от оригиналните.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 13 Апр 2011, 22:00

stony1 с мнение съм че си знаещ кадърен и можещ човек , но тук не съм съгласен с теб !Старото аудио е по-добро от евтиното ново - спор няма , но от скъпите системи не е така ,а и старото аудио важи в 70% от случаите за player-ите ,а не за говорители
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 13 Апр 2011, 22:04

DirtySouth написа:stony1 с мнение съм че си знаещ кадърен и можещ човек , но тук не съм съгласен с теб !Старото аудио е по-добро от евтиното ново - спор няма , но от скъпите системи не е така ,а и старото аудио важи в 70% от случаите за player-ите ,а не за говорители

Не си ме разбрал, аз имам предвид, че на пазара в момента не може да се намери нищо по-добро на изгодна цена. За да се направи нещо добро, парите които трябва да се налеят са ужасно много. Аз си направих два студийни монитора за домашното аудио. Няма да казвам колко ми струваха.
А за старите системи се сетих, защото наскоро четох тема във форума и всеки си я хвалеше, но никой не спомена де ползва по-нови и по-добри тонколони.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 13 Апр 2011, 22:26

stony1 написа:Веселяци :mhihi: Това за гумите и ремъците е страхотно сравнение. И в тази връзка се сещам за една тема, в която всеки се хвали какво домашно аудио има, колко било старо и как качеството му не може да се сравни с новите системи. Относно саунда в Е36 не споделям по-горните мнения и поради тази причина написах предния си пост, а относно говорителите съм писал и в други теми, че 70% от предлаганите на пазара са по-лошо решение от оригиналните.

И кое по-точно ти харесва в озвучаването на Е36 ? Може би мижавите 13см говорителчета в кик панелите,заради който ушите трябва да са ти провиснали до коленете,за да ги чуеш или невероятните пластмасови кейсове на кората отзад ? Един път съм чувал ХК в Е36,признавам си ,хареса ми,звучи несравнимо в сравнение с нокията ,но чак да ме впечатли с невероятната акустика,която създава в купето,едва ли ;) Не претендирам с никаква стойностна музикална система в собствения си автомобил,за да демонстрирам нещо по-добро от ХК,но да се твърди,че точно тоя аудио пакет е върха на сладоледа,който може да се вгради на стоковите позиции, просто е несериозно ;)
И продължавам да твърдя,че незнайно на колко години и в какво състояние говорители втора ръка на тая цена, да се купуват от и-бей примерно ,е игра на тото с ясната представа,че не може да удариш 6-цата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 13 Апр 2011, 22:35

малко извън темата , задните 10 или 8 см бяха ?
I'm slowly drifting
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36