Климатроник - шум?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Климатроник - шум?
При включване на климатроника при запалена кола, понякога, не винаги се чува странен шум от към двигателя, в продължение на няколко секунди. От какво може да е звука?
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Климатроник - шум?
Компресор 

- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

vanko 318i написа::yes: да и аз мисля че е компресор
Това е . Ама не е много логично чак да го "чуваш" ...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Не разбирам от компресори на климатици, същото го има и на моята кола, понякога много рядко и обикновено когато дълго време не съм го включвал и особено на влажно време се чува странен шум, наподобяващ глухо стържене, който спира след изключване на ел.съединителя на компресора. И така в продължение на минута, се чува точно когато се включи компресора. На диагностика показа незатворени клапи на климатичната инсталация, не знам дали са в компресора и дали изобщо има връзка с това. Климатикът ми работи без грешка и си карам така. Странно е че шумът изобщо не се чува когато вдигна капака, долавя се като вибрация вътре в купето, проверил съм обтяжното колело на ремъка има износен лагер и при развъртане с ръка вибрира ужасно, вероятно причината е в него. Предполагам след включване на компресора има и по-голямо натоварване на лагера.
- 00700
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:Не разбирам от компресори на климатици, същото го има и на моята кола, понякога много рядко и обикновено когато дълго време не съм го включвал и особено на влажно време се чува странен шум, наподобяващ глухо стържене, който спира след изключване на ел.съединителя на компресора. И така в продължение на минута, се чува точно когато се включи компресора.

Същото е и при мен. Така може ли да се кара? За смяна ли е?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Ще сменя тази ролка и ще пиша по нататък за резултатите като покарам известно време. Не съм 100% сигурен дали е от нея, фактът че шумът се появява предимно в дъждовно или влажно време, а когато е сухо само след повече от седмица неизползване на климатика, означава нещо по лагерите, а дали е от лагера на ролката или от този на компресора не знам.
колега най-вероятно е ролката от опит ти казвам и аз бях така не винаги и по-често на влажно време и накрая започна да вия яко все едно имам турбо от тир под капака и я смених и всичко е ок
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- 00700
- младши ентусиаст
-
fedoracore написа:климатичната ролка като се прецака издава страни звуци в купето
Скъпа ли е смяната?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
00700 написа:fedoracore написа:климатичната ролка като се прецака издава страни звуци в купето
Скъпа ли е смяната?
Климатичната ролка преди 3 часа я свалих от държача за няма и минута време. Отново проверих състоянието й, като я завъртя на ръка има само малко запъване, но като проверих отклонението между тялото на лагера и прахозащитната пластмаса отстрани на ролката при изместване настрани имаше луфт от почти милиметър, което е прекалено много. Монтирането е повече от лесно, сваля се с отверка пластмасовото капаче, трябва да имаш къса вложка и гидоре 13-ска за развъртане на болта и шестограм 5 или 6 мм за обтягане на ремъка и задържане в това положение. Има една важна подробност, особено ако този болт не е развиван от години, никога не се развива със сила, има опасност от счупване ухото на държача от алуминиева сплав, а с резки не много силни удари с длан по щангата на вложката. Болтът е с нормална резба. В два сервиза карах колата за смяна на тази ролка, като в единия ми отказаха с неясни мотиви, уж била наред, в другия бяха съгласни, но за моя сметка ако се счупи ухото при развиване.
- 00700
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа: В два сервиза карах колата за смяна на тази ролка, като в единия ми отказаха с неясни мотиви, уж била наред, в другия бяха съгласни, но за моя сметка ако се счупи ухото при развиване.
Позната история. На думи са "велики", а на практика ... . По добре да нямаш работа с майстор. Малко са перфекционалистите за жалост, баш майсторите.

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
При мен не се счупи ухото, а се скъса болта вътре в алуминия, после падна голямо разпробиване. Ролкота като цена май беше 50-тина лева.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
При мен имаше шум като тръгнеше компресора на климатика изчезна след смяна на пистовия ремък, аз си мислех че е от ремъка на климатика ама се оказа друго
, остана един лек шум само се чуваше на отворен капак и после смених и ремъка и ролката на компресора и сега откъм ремъците отпред е тишина:))), разбира смених и другите ролки, сега е бомба:)!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
14 мнения
• Страница 1 от 1