Бубини за 525i (192к.с.)
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Бубини за 525i (192к.с.)
Здравейте и благодаря за помощта предварително! По лична (не професионална) преценка не работят 2 от бобините ми.
В дарукар ми казаха " - Здравей Х лв. преебана ти е главата, Х лв., или поне гарнитурата, Х лв..." само дето са гъзове и не им вЕрвам... Аааааа, забравих да кажа, че дори нямаха желание да я закачат за диагностика, просто им требвали левчета... Верно, че съм балък, ама поне на челото ми не пише "ОСВИДЕТЕЛСТВАН" или поне "Рецидивист"... :-))) дотук с лиричните отклонения.
Проблема на колата е, че, ако я "поизпилим", прекъсва, при бързо подаване на газ, докато мине 3-3,5 оборота... Даже полудех, като ме мина с малко некаква си тунингована калибра на 1 светофар... ужас...
Та пробвах ги бобините, две не бачкат и искам първо тях да сменя, преди да (НЕ!) ида в дарукар и да си ремонтирам мотора... :-)))
Някой има ли идея, откъде мога да си купя читави такива (все пак обичам си колата) и като колко парички чинят...
В дарукар ми казаха " - Здравей Х лв. преебана ти е главата, Х лв., или поне гарнитурата, Х лв..." само дето са гъзове и не им вЕрвам... Аааааа, забравих да кажа, че дори нямаха желание да я закачат за диагностика, просто им требвали левчета... Верно, че съм балък, ама поне на челото ми не пише "ОСВИДЕТЕЛСТВАН" или поне "Рецидивист"... :-))) дотук с лиричните отклонения.
Проблема на колата е, че, ако я "поизпилим", прекъсва, при бързо подаване на газ, докато мине 3-3,5 оборота... Даже полудех, като ме мина с малко некаква си тунингована калибра на 1 светофар... ужас...
Та пробвах ги бобините, две не бачкат и искам първо тях да сменя, преди да (НЕ!) ида в дарукар и да си ремонтирам мотора... :-)))
Някой има ли идея, откъде мога да си купя читави такива (все пак обичам си колата) и като колко парички чинят...
"...едните философи смятат, че животът в основата си е прост, но се подчинява на сложни закони, другите, твърдят, че в основата си животът е сложен и се подчинява на прости закони, от трета страна идвам аз и твърдя, че животът в основата си е смахнат и пиенето никога не стига..."
Уф... забравих да кажа, че едва ли е гарнитурата, щото повечето време я карам на прекъсвач (тъпо, нали... затова ми падна диф-а) и няма никакви грижи, ако си държа оборотчета, ама докато мине от 1500 до 2,5-3... е като редосеялка (машина за чалгийка... нек'ви неравноделни ритми твори)
"...едните философи смятат, че животът в основата си е прост, но се подчинява на сложни закони, другите, твърдят, че в основата си животът е сложен и се подчинява на прости закони, от трета страна идвам аз и твърдя, че животът в основата си е смахнат и пиенето никога не стига..."
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
как точно пробва бобинките ? те ако изобщо не бачкат просто никога няма да ти работят съответните цилиндри,а не само до 3к .. инак по моргите ги има за по 30тина лв ,но не е ясно на какви километри и състояние са ,нови са 120+ лв за безмаркови.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Човече, не се занимавай с глупости, а иди в някой сервиз, където разбират поне малко повече от теб
. От това, което си написал не можах да се убедя, че не ти работят 2(две
) бобини. Преди една година аз имах проблем с едната само и на празен ход ДВГто тресеше като лудо. Представям си какво ще е при две неработещи. Но все пак, ако имаш желание да се справиш сам можеш да провериш по най-бабешкия начин. Свали капака на ДВГ, с отверка подготви скобите на кабелите на бобините и на запален ДВГ започни да ги изваждаш за малко (1-2 сек.). Ако при някоя от тях получиш промяна в работата на ДВГ значи тя си е супер. Но ако извадиш куплунга и моторът продължи да си работи по същия начин значи имаме участник познал верния резултат. Ако се окаже ще всичко ти е наред, погледни свещите. Даже направо ги смени, защото външно може да са читави, но да са заминали вече. Ако и там всичко е наред, сипи си "дезолит". Струва 14 лв. при Вальо на Оборище. (мисля че в Дару е пак толкова). Смени си и филтъра след резервоара и чак тогава ходи на сервиз. Ако си мислиш, че те карам да даваш излишни пари, замисли се, че същите неща ще те накара да направиш и в сервиза
. Само че за този съвет ще ти вземат и пари
.

Благодарско, за помощта! Бях малко пил, като помолих за помощ, затова не съм обяснил добре:-)) "Дезолит" не съм пробвал, но и 14 лв. не са парички, за които бих страдал, а пробата си заслужава.
Свещите са сменени, "бабешкия" начин за проверка на бобините го направих и действително има проблем в 2(две) бобини, не са тотално аут... ама играят на "тука има, тука нема".
Свещите са сменени, "бабешкия" начин за проверка на бобините го направих и действително има проблем в 2(две) бобини, не са тотално аут... ама играят на "тука има, тука нема".
.
зна4и аз имам бобини както каза колегата 30 кинта едната ....
а само да кажа 4е един приятел и тои има6е такъв проблем то4но с бобините неможе6е да се изфорсира добре прекъсва6е леко .. 6тото те ту работят ту прекуснат и пак се оказаха 2 бобини та като ги сменихме се оправи си4ко ..... така4е наистина може да е от тях това прекъсване ....
а само да кажа 4е един приятел и тои има6е такъв проблем то4но с бобините неможе6е да се изфорсира добре прекъсва6е леко .. 6тото те ту работят ту прекуснат и пак се оказаха 2 бобини та като ги сменихме се оправи си4ко ..... така4е наистина може да е от тях това прекъсване ....
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз например от известно време чувствам едно леко прекъсване/придръпване, когато ускорявам от около 1500 мин-1 до към 2500 мин-1 и то само когато колата ми е загряла напълно и по-осезателно ,когато й дам газ в по-остър завой
Както казва pamperso,че и той има придръпване,но при него симптомите са други
Свещите са страхотни,бубините не вярвам да са ,защото мотора си работи супер,тегли също много добре,нямам проблеми с разход на гориво ... Имал ли е някой подобен проблем
Георги Пенчев

Свещите са страхотни,бубините не вярвам да са ,защото мотора си работи супер,тегли също много добре,нямам проблеми с разход на гориво ... Имал ли е някой подобен проблем

Георги Пенчев
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Penchev написа:Аз например от известно време чувствам едно леко прекъсване/придръпване, когато ускорявам от около 1500 мин-1 до към 2500 мин-1 и то само когато колата ми е загряла напълно и по-осезателно ,когато й дам газ в по-остър завой![]()
Както казва pamperso,че и той има придръпване,но при него симптомите са други![]()
Свещите са страхотни,бубините не вярвам да са ,защото мотора си работи супер,тегли също много добре,нямам проблеми с разход на гориво ... Имал ли е някой подобен проблем![]()
Георги Пенчев
Помпата как ти е

.
въпреки си4ко аз мисля 4е може да са бобините... виж ако има6 приятел си ги разменете и виж кво 6е стане.... или наи добре на диагнстика и там ако са те направо 6ти кажат кои то4но не работят.... те маи можеха да се замерват или се буркам .... 4е неси спомнят то4но как тоя моя пи4 ми каза 4е е разбрал 4е са те и кои то4но...
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Penchev написа:...
Ако кажеш и че припуква в момента на тръгване ще ти кажа какво да направиш. Звъниш ми, сядаме и почваме да го мислим.

Penchev написа:Аз например от известно време чувствам едно леко прекъсване/придръпване, когато ускорявам от около 1500 мин-1 до към 2500 мин-1 и то само когато колата ми е загряла напълно и по-осезателно ,когато й дам газ в по-остър завой
Penchev,имам го абсолютно същия проблем

One passion,one car,one life...
- Penchev
- Сватбаря
-
Значи преди известно време,като сменях горивния филтър,с майстора ни нправи впечатление,че от тръбопровода за обартното гориво към резервоара излезна страхотно налягане и изпръска много яко майстора
Това явно ще е - с бубините хич не ми се вярва,тъй като го прави,само когато е напълно загрял мотора и когато е натоварен да дръпне напред цялата маса на автомобила
Като потеглям от място от под 1000 мин-1 и в следващия момент й подам яко газ,тогава припуква колата
Възможно ли е да имам проблем с регулатора на налягането за да има такова налягане във въпросния тръбопровод
Impasse аз я карам със 100 октанов бензин и с него прави магариите - на празен ход ,каквото и да правя мотора работи супер ...
Георги Пенчев

Като потеглям от място от под 1000 мин-1 и в следващия момент й подам яко газ,тогава припуква колата

Възможно ли е да имам проблем с регулатора на налягането за да има такова налягане във въпросния тръбопровод

Impasse аз я карам със 100 октанов бензин и с него прави магариите - на празен ход ,каквото и да правя мотора работи супер ...
Георги Пенчев
А на празен ход,при рязко подаване на газ как е при теб?Понеже симптомите са ми 1:1 като твоите

One passion,one car,one life...
- Penchev
- Сватбаря
-
Impasse написа:Impasse аз я карам със 100 октанов бензин и с него прави магариите - на празен ход ,каквото и да правя мотора работи супер ...
А на празен ход,при рязко подаване на газ как е при теб?Понеже симптомите са ми 1:1 като твоитеПрави го когато колата е топла
На студено няма проблем.При 100те октана поизчезна,намаля осезателно,но не се изгуби напълно.Мислех че е от горивото,но сложих от различни бензиностанции и проблемът остана.Дали е възможно да е от грешка в компа или пък да закъснява инфото от датчика за дросела?
На празен ход работи като нов двигателя

Ако се замери налягането в шината на дюзите,дали ще си покаже,като е ниско налягането от помпата

Георги Пенчев
Пичове, явно е нещо подобно и в моя случай (нямах време тия дни (щото строителствам) да я закарам и да я погледнат), но при студен мотор бачка... перфекция! Даже ремус-а мърка, като стадо гладни (разгонени) лъвове, но след като загрее, при потегляне и при рязко подаване на газ, не може да ме израдва... а почва да пука като редосеялка (това е лаф... не знам как точно го прави редосеялката, ама така са ми казвали), проблема изчезва, ако потеглям при 3500 оборота, развъртяни на място... мммм звучи готино, не припуква, а ако някой наоколо се притеснява, че съм малко нестабилен... ами... това си е негов проблем:-))) (това в кръга на шегата, обичам си колицата, ще я закарам в сервиза (тоя, дето е близо до Хладилника), веднага щом имам малко свободно време)
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2