Моля за един съвет .... относно теч на масло?!?!?!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- thelick
- Потребител
-
- Кара: e36 318i
Моля за един съвет .... относно теч на масло?!?!?!?
Здравейте.... Имам теч на масло от ето тук. Реших да отстраня проблема и отидох на майстор ...
Предположи, че проблема е от там където съм посочил на картинката и снимките и по специално във възвратното клапанче и по скоро неговите 2 бр. О-простени, които бяха станали пластмасови .... сменихме ги. Посъветва ме, че гарнитурката е залепнала хубаво и нямало нужда да я сменяваме - проблема бил в О-пръстените на клапанчето - и не я сменихме въпреки че я имам. Как да е събрахме я колата прибрах се и на другия ден реших да измия двигателя. Прибрах се и пак тече точно от там. Имам няколко въпроса :
1. този възвратен клапан има ли някаква позиция или просто трябва да си е на мястото с новите гумени О-пръстени ?
2. Четох тук из форума и разбрах че може да е от О-пръстена на масления филтър ... та той горе над филтъра ли седи или е долу в ниското ?
Като запаля колата и почва сериозно да тече от там ... Благодаря предварително за помощта и съветите
П.П колата е Е36 мотора е М43
Предположи, че проблема е от там където съм посочил на картинката и снимките и по специално във възвратното клапанче и по скоро неговите 2 бр. О-простени, които бяха станали пластмасови .... сменихме ги. Посъветва ме, че гарнитурката е залепнала хубаво и нямало нужда да я сменяваме - проблема бил в О-пръстените на клапанчето - и не я сменихме въпреки че я имам. Как да е събрахме я колата прибрах се и на другия ден реших да измия двигателя. Прибрах се и пак тече точно от там. Имам няколко въпроса :
1. този възвратен клапан има ли някаква позиция или просто трябва да си е на мястото с новите гумени О-пръстени ?
2. Четох тук из форума и разбрах че може да е от О-пръстена на масления филтър ... та той горе над филтъра ли седи или е долу в ниското ?
Като запаля колата и почва сериозно да тече от там ... Благодаря предварително за помощта и съветите

П.П колата е Е36 мотора е М43
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна thelick на 12 Апр 2011, 14:43, променена общо 1 път
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Re: Моля за един съвет .... относно теч на масло?!?!?!?
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- thelick
- Потребител
-
тази процедура я извърших .... смених и 2-те О-пръстенчета ....но не смених гарнитурата - възможно ли е това да е причината ? и дали не е от О-пръстена които е към масления филтър ?
- palenidiot_86
- Потребител
-
- Кара: Е36 318 is
Колега и аз съм я правил тая процедура ама едва ли е от гарнитурката щото и аз мойта не съм я сменял ами си сложих старата.Иначе имах желание ама не успях да намеря такава в магазина.Смених само О-пръстена и сега нямам никакъв теч. Кои друг О-пръстен на филтъра имаш предвид ...... че не става много ясно...............?
- palenidiot_86
- Потребител
-
- Кара: Е36 318 is
Ако е тоя дет си мисля ,дет се нахлузва на алуминиевото тяло на масления филтър от страната към блока и не си го сменил ще трябва............със сигурност ще е от него 

- thelick
- Потребител
-
Става въпрос за О-пръстена който е в комплект с масления филтър ... Не съм сменял филтъра, защото имаше теч, а и самото масло е за смяна... Исках да отстраня теча и после да сменя маслото и масления филтър .... А пък не знам дали този пръстен се продава отделно от филтъра ...? А случайно дали е със същия диаметър като като тези на възвратния клапан, че имам един резрвен.... да гопрбвам веднага...???
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
колега преди 4 дни минах по тая процедура по смяната на тая гарнитура и О-пръстенчета,и на мен ми изпускаше от там масло и сега след смяната няма никакви проблеми,според мен е грешка че неси сменил гарнитурата трябвало е всичко комплект да се сменя
за справка цени от Дару Кар 07.04.2011 -2 броя О-пръстени комплект 6.34лв. и гарнитура 2.57лв. клапанчето се слага само по един начин и неможе да се сложи на обратно няма как да се обърне,и моя мотор е м43 и си ги сменях сам
не позволявайте на ''разни майстори'' да ви слагат старите гарнитури който един път вече са свалени...
успех

за справка цени от Дару Кар 07.04.2011 -2 броя О-пръстени комплект 6.34лв. и гарнитура 2.57лв. клапанчето се слага само по един начин и неможе да се сложи на обратно няма как да се обърне,и моя мотор е м43 и си ги сменях сам
не позволявайте на ''разни майстори'' да ви слагат старите гарнитури който един път вече са свалени...

- thelick
- Потребител
-
Благодаря ..... явно ще трябва да се разглабя отново ...

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , едва ли тече от гарнитурката (течовете наистина са предимно от клапанчето), която не си сменил , въпреки че ние не сме врачки ,няма как да ти кажеме със сигурност .... Измии около мястото на филтърната кутия и ще видиш от къде точно тече , дали е от пръстена на самия филтър или от гарнитурата , която не си сменил ..... Пръстена можеш да си го намериш отделно (по разните магазинчета за гумички и О-пръстени) , ако не като си купиш филтъра той си идва комплект с О-пръстени за капачката на кутията и за "щекичката" която влиза надолу в кутията на масления филтър...
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Наскоро сменях на едно м43 точно този о-ринг но ми се скъса гарнитурата дето казваш изрязах си сам една хакнах я и няма теч няма нищо.
10 мнения
• Страница 1 от 1