Цена на горивата
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Цена на горивата
Демирев написа:Според съобщението от пресцентъра на Лукойл в момента цените на горивата били определени към 114 долара за барел, а той вече минава 126 долара.
A когато цената за барел падаше, в България вдигаха цените с оправданието, че те се определят не от цената на петрола, а от цената на горивата, които могат се внасят в БГ от международните пазари, един вид си сверяват тарифата

Никой не мое ма връне на селу!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
masimo написа:На 23-ти сипвам и я карам само по празниците.
Според това което се очертава и съм информиран някъде края на юни най-късно А95 и евро дизел ще са ударили 3 лева литър! ЛПГ-то ще е около 1.30 лв. литър!
Аз така както шофирам от 7 г. дизелче. Смятам да направя всичко възможно след 2 до 3 месеца месеца да съм взел бензинче с газов инжекцион.
Наполовина ще ми излизат 100 км. на газ сравнение с дизела.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Демирев написа:masimo написа:На 23-ти сипвам и я карам само по празниците.
Според това което се очертава и съм информиран някъде края на юни най-късно А95 и евро дизел ще са ударили 3 лева литър! ЛПГ-то ще е около 1.30 лв. литър!
Аз така както шофирам от 7 г. дизелче. Смятам да направя всичко възможно след 2 до 3 месеца месеца да съм взел бензинче с газов инжекцион.
Наполовина ще ми излизат 100 км. на газ сравнение с дизела.
Откакто карам кола все ни плашат. 3 лв дизела даже 3,5лв-то ако това стане най-малкия проблем ще тие личния автомобил.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Все вярвам че няма да изрудеят чак толкова много и да надуят с още 100% цените от тези в момента ако дизела удари 3 лв.
Трябва да им е ясно на търговците че няма накъде повече да надуват цени! При положение, че минахме Германия и Холандия по цени на храни и дрехи, а месечното ни заплащане тук е, колкото дневното във въпросните държави за същите професии! На всичко отгоре и при почти двойно по-къс работен ден там.
Не знам как може в две държави от ЕС да се получава такава ножица? Немеца за 8 часа взема 140 евро дневно при 5 дневна раб.седмица
- българина за 12 часа - 16 евро при 6 дневна раб.седмица и то само в най-големите градове и фирми.
Тъкмо гледам един тест на АутоБилд за дизел, в който пълнят олио. Директно го пълнят от 5 литровите пластмасови туби от Лидл Германия в резервоара на Голф 2.0 тди. Викам си къде им е сметка с това скъпо олио дето тук е поне 2.80 лв. на промоция. Да ама Не! Табелата на олиото в немския Лидл 1.09 евро литъра
пък дизела там 1.55 евро.
Трябва да им е ясно на търговците че няма накъде повече да надуват цени! При положение, че минахме Германия и Холандия по цени на храни и дрехи, а месечното ни заплащане тук е, колкото дневното във въпросните държави за същите професии! На всичко отгоре и при почти двойно по-къс работен ден там.
Не знам как може в две държави от ЕС да се получава такава ножица? Немеца за 8 часа взема 140 евро дневно при 5 дневна раб.седмица
- българина за 12 часа - 16 евро при 6 дневна раб.седмица и то само в най-големите градове и фирми.
Тъкмо гледам един тест на АутоБилд за дизел, в който пълнят олио. Директно го пълнят от 5 литровите пластмасови туби от Лидл Германия в резервоара на Голф 2.0 тди. Викам си къде им е сметка с това скъпо олио дето тук е поне 2.80 лв. на промоция. Да ама Не! Табелата на олиото в немския Лидл 1.09 евро литъра

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Прав е колегата vanci88 ако поскъпне с още 20% до 3лв храните ще поскъпнат дори с по голям процент. Днес четох малко стряскаща статия колко много българи спестявали от храна и пропускали лекарства заради липса на средства (което си е така), а г-н ББ вчера каза че средната заплата в ИТ сектора е между 7000 и 8000лв. Говореше сериозно ! Толко ли си няма представа какво се случва. Че и 700 не се взимат.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
masimo написа:Прав е колегата vanci88 ако поскъпне с още 20% до 3лв храните ще поскъпнат дори с по голям процент. Днес четох малко стряскаща статия колко много българи спестявали от храна и пропускали лекарства заради липса на средства (което си е така), а г-н ББ вчера каза че средната заплата в ИТ сектора е между 7000 и 8000лв. Говореше сериозно ! Толко ли си няма представа какво се случва. Че и 700 не се взимат.
Да,ама в германия,тука не е толкова
Zubcho написа:stambo_81dg написа:все едно в България средната заплата да е 2000лв и бензина да е 1.30лв и газта 65 стотинки , така е в европа и по специално в Англия. в Германия.Австрия беше 1.50 евро преди 1 месец
Добре де тогава защо всички ревът, че нямали пари пък опашка на бензиностанцията? Като нямаш кинти не вливаш в резервоара ами си се качваш на рейс/трамвай/тролей и си отиваш до работата. Какво срамно има в това питам аз?
Даже напротив аз се кефя на хора, които имат коли и ходят с градски транспорт. По този начин един път пестят от гориво, второ замърсяват по-малко, трето не допринасят за задръстването. Масово се возят по човек в кола, което е адски тъпо според мен. На фона на цените на горивата и заплатите по-изгодно и здравословно е да се качиш на масовия транспорт и да се полашкаш 10 мин повече (в някои случаи даже стигаш по-бързо с метрото от колкото с кола). Така си спестяваш стреса от това да те засичат, да търсиш място за паркиране, да се ядосваш на поредния идеот, който ти отнема предимство или се предрежда на светофара и още 1000 неща, които те нервират.
Аз съм за возенето в масовия градски транспорт въпреки лошото му състояние. Просто е безумно да се буташ по задръстванията сутрин и вечер и да се тупаш по гърдите - Аз съм най-големия, карам си колата всеки ден. Голям праз! По-дорбе да си я караш всяка събота и неделя до някое интересно място и да се разходиш от колкото да идеш на работа с нея.
Евала, брат. Много на място казано! В Сф бая народ изгоря от каране в бус лентата и вече не само с метрото се стига по-бързо. Примерно по Цариградско си кесим всичките в колона 2км, а отдясно рейсовете и тролеите ЛЕТЯТ! Отделно че с паркираето е Африка - на много места вече хората бият смс-си за синя зона иначе не могат да си се приберат вкъщи. Колата вече по-скоро за извънградско и в извънпиково време. Освен ако нямаш електромобил с безплатното паркиране и да не гори в задръстване.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
http://www.dnes.bg/politika/2011/04/20/ ... ada.116718
"Очакванията на превозвачите е цената да падне с около 20 стотинки на литър. Това щяло да се усети в рамките на период от 1-2 месеца след приемането на предложените мерки."
очакват се цени от 2 до 2.10 лв/литър за нафтата, но не прочетох да пише нещо и за бенз-а . Айде да покоментираме
"Очакванията на превозвачите е цената да падне с около 20 стотинки на литър. Това щяло да се усети в рамките на период от 1-2 месеца след приемането на предложените мерки."
очакват се цени от 2 до 2.10 лв/литър за нафтата, но не прочетох да пише нещо и за бенз-а . Айде да покоментираме
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
Няма какво да се коментира колега, това се отнася до биодизела само, обикновения дизел остава на същата цена. Както и бензина.... 

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Junkie написа:Няма какво да се коментира колега, това се отнася до биодизела само, обикновения дизел остава на същата цена. Както и бензина....
така си и помислих.....

- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
ineedmoney написа:Junkie написа:Няма какво да се коментира колега, това се отнася до биодизела само, обикновения дизел остава на същата цена. Както и бензина....
така си и помислих.....затва рекох да се консултирам. Еми кво толкова начи минаваме на биодизел и газ
Да бе... нивгаш

аз вече съм на двуколесно, колата остава за събота и неделя. Ще си въртя педалите и тва е... кво са 200лв за колело? горивото за 1 месец... ми няма да карам толкова и тва е, хем и колелото е малко от малко полезно.
Съветвам те и ти да се ориентираш нататък ...

Видяло се е че с всите протести отиваме наникъде.... ще си траем и тва е...

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
аве газта да си е 1.18 и
всичко е 6

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
player123 написа:аве газта да си е 1.18 ивсичко е 6
Де да се крепеше умиращата ни икономика на газта, вярно щеше да е айде не 6 ами 3.50
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Официално изявление от ,, СИЛА " - протеста за 28.04.2011 год. - ОСТАВА !!!!
няма постигнато споразумение - има само устни обещания които не удовлетворяват желанията на хората !!!! ЗАТОВА ПРОДЪЛЖАВАМЕ !!!!!!
няма постигнато споразумение - има само устни обещания които не удовлетворяват желанията на хората !!!! ЗАТОВА ПРОДЪЛЖАВАМЕ !!!!!!

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
Totogada написа:има само устни обещания които не удовлетворяват желанията на хората !!!! ЗАТОВА ПРОДЪЛЖАВАМЕ !!!!!!