Рейката тече. Ремонт на теч.?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Re: ре
im0tep написа:bera написа:Ти пък да не караш чисто нова кола?!?!...Просто форума е да спазваме добрия тон и да споделяме мнение,а не да си чисто нов изтипосан във форума и да се зъбиш така на всеки !
Не се зъбя на всеки както твърдиш просто отговарям така както са се обърнали към мен,...с глупака бъди глупак с хитреца хитрец...прочети ми мненията и ще видиш ,никой който се е държал културно с мен не съм засенал....и още нещо...никъде не открих ,че ако си нов във форума не трябва да споделяш мнение..ако ти намериш моля те бъди така добър и ми го покажи.
Това ,че някои хора в форума се държат просташки и са груби го отдавам на лошите пътища в България ,които изнервят всички Ни....дори и мен..а аз съм много спокойна натура...псувам само зад волана...
Сърдечни поздрави и без лоши чуства.
Re: Рейката тече. Ремонт на теч.?
Здравйте
При мен случаят е следния:
Преди седмица взех Е39,тдс 97г. автоматик.Човека ме предупреди за теч на хидр.масло и ми каза да доливам докато не отстраня проблема. Колата мина през 2 сервиза ама явно на хората във Варна нещо не им се работи и при положение,че отивам да ми кажат "болежките" на колата никой не ми излиза с диагноза...как да е
Вчера беше паркирана - предницата качена на бордюр, а задните гуми на улицата...при маневрата да я изкарам на заден ход счупи задно дясно каре. Та от там в "спешното" където най - сетне попаднах на човек,който да каже някаква диагноза.
Та за рейката...
Под капака е омаслено доста...като я вдигнаха на стенд отдолу прокапва хидр.масло..и всичко е в масло. Маншоните на рейката са омаслени доста.След изчетеното тук стигам до извода,че са И маркучите, обаче.... майстора вика да сменям рейка. Бръкна в единия маншон с отверка като го притисна леко и от там изтече хидравлично масло. Но въпроса ми е: Как да знам, че цялата рейка е за подмяна, а не само маншоните?
Като погледнах в казанчето - то там почти никой няма
а не ми е известно какво масло е слагно преди това...но по думите на този който ми я продаде...май всичко е микс ..след като го питах какво масло е доливал...и не получих конкретен отговор...
Съвет от вас никак няма да ми е излишен :

При мен случаят е следния:
Преди седмица взех Е39,тдс 97г. автоматик.Човека ме предупреди за теч на хидр.масло и ми каза да доливам докато не отстраня проблема. Колата мина през 2 сервиза ама явно на хората във Варна нещо не им се работи и при положение,че отивам да ми кажат "болежките" на колата никой не ми излиза с диагноза...как да е
Вчера беше паркирана - предницата качена на бордюр, а задните гуми на улицата...при маневрата да я изкарам на заден ход счупи задно дясно каре. Та от там в "спешното" където най - сетне попаднах на човек,който да каже някаква диагноза.
Та за рейката...
Под капака е омаслено доста...като я вдигнаха на стенд отдолу прокапва хидр.масло..и всичко е в масло. Маншоните на рейката са омаслени доста.След изчетеното тук стигам до извода,че са И маркучите, обаче.... майстора вика да сменям рейка. Бръкна в единия маншон с отверка като го притисна леко и от там изтече хидравлично масло. Но въпроса ми е: Как да знам, че цялата рейка е за подмяна, а не само маншоните?
Като погледнах в казанчето - то там почти никой няма

Съвет от вас никак няма да ми е излишен :

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега семерингите на рейката са ти заминали и ти тече маслото в маншоните. Отиди някъде да ти я рециклират, а ако можеш да се справиш сам, най-добре си ги смени, струват по 10-15лв парчето. Имах същия проблем като теб, рейката течеше като чешма, след като си смених семерингите вече 1 година и повече от 15хил км не съм долял грам масло. Не ги слушай ти толкова тия майстори за нова рейка и ала бала. Колите не са първа младост, семерингите се опичат и почва да тече зверски.

Благодаря за съвета, dbanchev - ще го взема под внимание ...остава да намеря къде във Варна има надежден сервиз където хем да си свършат работата, хем да не ми съдерат кожата. До момента не намирам във форума координати на читав майстор, а и от както взех колата очевидно аз им казвам къде какво да пипнат, защото до момента в 3 сервиза си го преместват от единия в другия крачол

извинявам се за лаическият въпрос ..ама що за птица е това понятие "рециклиране"? ...т.е "ъпгрейдват" старата ли?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
c_a_t написа::mhihi:С най - голямо удоволствие бих си ги оправилА сама ..ама И ако това тръгна да правя вече ще поискам смяна на пола си от някой хирург
![]()
![]()
![]()
![]()
Охоооооо

Че и с ТДС-ка ,интересно.......
еми, както се казва " на пИчИлившите, чИстито!"
- малко да вкарам колорит сред колегите, че сте в повечко
Съседе, Ivanov - както се радваш да вземеш да ми кажеш къде ако не във Варна, то поне в Добрич да намеря добър сервиз за мойта колица?

Съседе, Ivanov - както се радваш да вземеш да ми кажеш къде ако не във Варна, то поне в Добрич да намеря добър сервиз за мойта колица?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
c_a_t написа:еми, както се казва " на пИчИлившите, чИстито!"- малко да вкарам колорит сред колегите, че сте в повечко
![]()
Направо не знам ........ Да плача ли ,да се смея ли ?!?

от което ще ти стане по - добре
, ама на мен нито с едното, нито с другото няма да си ми полезен
Пък и защо смяташ така? Все пак има "колежки" и..."колежки" - не бързай да си правиш изводи 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
c_a_t написа:от което ще ти стане по - добре![]()
, ама на мен нито с едното, нито с другото няма да си ми полезен
Пък и защо смяташ така? Все пак има "колежки" и..."колежки" - не бързай да си правиш изводи
Нещо не ме разбра правилно

Отговора ми беше свързан с тази част на поста ти :
c_a_t написа:Съседе, Ivanov - както се радваш да вземеш да ми кажеш къде ако не във Варна, то поне в Добрич да намеря добър сервиз за мойта колица?
А, ок - случват се такива недоразумения, но все пак ако решиш да ми пепоръчаш някой - добре дошло. А ако има и други съвети по мойте проблеми - също.
На дневен ред ми е смяната на полуоската, която се строши ненадейно наскоро, но следващият проблем, с който сериозно трябва да се захвана е теча на хидр. масло.
Съмнявам се, че на монтьора му е по - лесно да каже, че цялата рейка е за смяна - да сложи друга и да не се занимава с такива дивотии, но в момента не мисля,че ненужни упражнения ще са ми по джоба, а и ако има вариант да разреша проблема с минимални усилия и разходи ще е най - добре....да закърпя положението до по - добри времена"
А в такъв случай ако трябва да се подменят само семерингите - това означава сваляне на рейката ...разглобяване .... и т.н?
На дневен ред ми е смяната на полуоската, която се строши ненадейно наскоро, но следващият проблем, с който сериозно трябва да се захвана е теча на хидр. масло.
Съмнявам се, че на монтьора му е по - лесно да каже, че цялата рейка е за смяна - да сложи друга и да не се занимава с такива дивотии, но в момента не мисля,че ненужни упражнения ще са ми по джоба, а и ако има вариант да разреша проблема с минимални усилия и разходи ще е най - добре....да закърпя положението до по - добри времена"
А в такъв случай ако трябва да се подменят само семерингите - това означава сваляне на рейката ...разглобяване .... и т.н?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
С полуоската мога да ти помогна,търкалят ми се няколко такива из гаража.....
За рейката аз лично не препоръчвам рециклиране,за парите които ще ти вземат да я рециклират ще си вземеш друга ,която пак не се знае колко ще изкара ,но и с рециклираната положението е същото.
За рейката аз лично не препоръчвам рециклиране,за парите които ще ти вземат да я рециклират ще си вземеш друга ,която пак не се знае колко ще изкара ,но и с рециклираната положението е същото.
И аз смятам,че по - добрият вариант е да взема друга ...което пак си е на късмет , но пък в сравнение с това да се сблъсквам с невежи майстори ..главоболие+разход+ разтъкаване...пак ще е = на друга рейка.
Дай ми инфо за полуоската на лично съобщение
Дай ми инфо за полуоската на лично съобщение
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re:
sambeto написа:За всички които не знаят къде се правят рейки в Варна:
Сервиза се казва Варна Мобил,намира се над затвора покрай ШЕЛ нагоре.
Ремонта излиза около 300 лева с 6 месеца гаранция,днес правиха едно Е39 там,и доколкото разбирам ми се видя добре направено
Ето сервиз във Варна, а и аз ходих там януари по друг повод, споменах им за рейката че ми капи от време на време по малко масло и точно такава сума казаха като в това влиза и работата.
А ето цена само на рейката нова:
Номенклатурен номер : 32136751745
Описание : AT-КОРМ. РЕЙКА
Ед.цена (с ДДС) : 2696.34 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Ilko Ivanov написа:c_a_t написа:еми, както се казва " на пИчИлившите, чИстито!"- малко да вкарам колорит сред колегите, че сте в повечко
![]()
Направо не знам ........ Да плача ли ,да се смея ли ?!?

44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3