Пука, прекъсва, не върви!!! М40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Пука, прекъсва, не върви!!! М40
Здравейте колеги, имам много дразнещ проблем и преди да започна с ремонти и ходене по майстори искам да се допитам до вас
Мотора е М40б18 с обикновенна газова. Всяка сутрин паля колата на бензин и я карам така докато позагрее и след това обръщам на газ. Е даа, ама от около 2 месеца започна супер много да прекъсва да пука в колекторите и да не може да мине 5м!!! Това съм забелязал най-често се случва когато стрелката на темп започне да излиза от синия сектор, преди това проблеми няма. Съответно обръщам на газ, тъй като колата нито обороти държи, нито върви.... на газ няма никакви проблеми, нито пука, върви си, обороти всичко е ок. След като позагрее след 3-4км обръщам пак на бензин и никакъв проблем, колата си върви нормално.Това го правеше само сутрин след като е седяла цяла вечер през деня няма ядове, но отскоро започна да го прави повече от 1 път на ден и стана непоносимо!!
Ламбада ми е изключена от около 2г и нямах проблем, това се появи от около 2 месеца, следователно изключвам да е от нея. Струва ми се че всичко започна след слагане на добавка за прочистване на дюзи, но пък ако те са запушени няма ли да го прави постоянно.. затова тях изключвам, помпата е ок, бензиновия филтър е сменян. Свещи и кабели също изключвам тъй като на газ нямам никакви проблеми. Вакумите около дросела също съм проверил, ок са.. Мисля си за дебитомер или може би темп датчик.. незнам и аз, ако имате идеи ще съм благодарен

Ламбада ми е изключена от около 2г и нямах проблем, това се появи от около 2 месеца, следователно изключвам да е от нея. Струва ми се че всичко започна след слагане на добавка за прочистване на дюзи, но пък ако те са запушени няма ли да го прави постоянно.. затова тях изключвам, помпата е ок, бензиновия филтър е сменян. Свещи и кабели също изключвам тъй като на газ нямам никакви проблеми. Вакумите около дросела също съм проверил, ок са.. Мисля си за дебитомер или може би темп датчик.. незнам и аз, ако имате идеи ще съм благодарен

- dangerous
- младши ентусиаст
-
Re: Пука, прекъсва, не върви!!! М40
Ако е от дебитомера ще го прави постоянно.
провери темп.датчик какви стойности дава.В ауто дата мисля имаше точните съпротивления в определени градуси.
Ако не е от него ще трябва да сваляш дюзите и на ултразвук че тая газ как ги зацапва не е истина.Ама щом после се оправя най-вероятно датчика ще смениш,щом си без лабда,след като се повреди датчика,компа започва да прави каквото си иска с подаването на гориво.
провери темп.датчик какви стойности дава.В ауто дата мисля имаше точните съпротивления в определени градуси.
Ако не е от него ще трябва да сваляш дюзите и на ултразвук че тая газ как ги зацапва не е истина.Ама щом после се оправя най-вероятно датчика ще смениш,щом си без лабда,след като се повреди датчика,компа започва да прави каквото си иска с подаването на гориво.

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
Re: Пука, прекъсва, не върви!!! М40
Колега имаше подобен проблем и се оказа темп. датчик на дебитомера. Потърси темата във форума (не помня заглавието точно).
3 мнения
• Страница 1 от 1