320 със или без ванoс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- YngwieMalmsteen
- Потребител
-
320 със или без ванoс
Реших да си копувам кола (БМВ Е36) и доста време се чудех какъв двигател да си избера. Търсех много и питах доста продавач. Всеки си хвалеше колата и двигателя и ми разправяше че неговата била с най добрия двигател за купето. И след много лутане (четене в този форум) си избрах 320 , но все още имам малко информация за ваноса. И бихте ли ми казали какви са му предимствата и недостатъците(дали харчи повече , върви ли повече, изисква ли някаква по специялна подръжка и др.). И още едно много важно нещо: как мога да позная коя кола има ванус и коя няма защото ако вярвам на продавачите то техните коли са перфектни
Благодаря ви предварително.
П.С. И все пак си мисля че няма да съжелявам че съм избрал тази марка

П.С. И все пак си мисля че няма да съжелявам че съм избрал тази марка

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Натискаш ТЪРСЕНЕ пишеш ВАНОС и ще излезне всичко от А до Я

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
ваноса можеш така да го познаеш: трябва да има тази изпъкнала част отпред на двигателя, има ли я, значи си с ванос.
с ванос макс. въртящ момент се достига при по-ниско обороти отколкото без. по книжки ускоренията са еднакви, но мисля, че разхода с ваноса е по-малък макар и с малко
общо взето не е от най-проблемните части, имаше тема, в която някои колеги споменаха, че им прилопва, но си работи безотказно, така че ако можеш си вземи с ванос. след края на 92г.(ако не се лъжа) са с ванос
с ванос макс. въртящ момент се достига при по-ниско обороти отколкото без. по книжки ускоренията са еднакви, но мисля, че разхода с ваноса е по-малък макар и с малко
общо взето не е от най-проблемните части, имаше тема, в която някои колеги споменаха, че им прилопва, но си работи безотказно, така че ако можеш си вземи с ванос. след края на 92г.(ако не се лъжа) са с ванос
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Взимай с ванос! Кара се много шукарски. Действа на въртящия момент чрез изместване на единия вал с 12 градуса, а на практика имаш усещането, че караш дизел - сиреч си напред с въртящия момент още от ниските обороти. Задейства се с подаването на газ (той компютърът си знае работата нататък
)
ПС: Колегите са ти го показали нагледно къде да го търсиш

ПС: Колегите са ти го показали нагледно къде да го търсиш

- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
© написа:а каква е вероятността купе 320 98г /според собственика/ да е с "двоен ванос" т.е. като на Е46ците?
Никаква

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Или SWAP вариянт 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
13 мнения
• Страница 1 от 1