Идея за ремонт на задна М-броня!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Идея за ремонт на задна М-броня!
Днес откачих добавката, след като я ударих в един по висок бордюр, счупи се оснавата на самата броня където е десния болт на добавката, и много странно увиснаха 3-те копки на самата броня който държат добавката от дясно!
Засега си мисля два варянта а нагреем самите копки там където са увиснали и да ги подпрем с нещо докато изстинат, но няма идея какво да правим с гнездото където се захваща болта който липсва, утре ще пусна някоя снимка, че вече е тъмно!
Ако някой е паравил някакво такова ремонтче да сподели впечатления!
Ако не стане добре ще купя някоя оригинална, но засега изчаквам че много ремоти ми се насъбраха и ще ми дойде нанагорно!
Засега си мисля два варянта а нагреем самите копки там където са увиснали и да ги подпрем с нещо докато изстинат, но няма идея какво да правим с гнездото където се захваща болта който липсва, утре ще пусна някоя снимка, че вече е тъмно!
Ако не стане добре ще купя някоя оригинална, но засега изчаквам че много ремоти ми се насъбраха и ще ми дойде нанагорно!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: Идея за ремонт на задна М-броня!
най добре си направи добри снимки от всички краища и ги пусни тогава мойе да езмислим нешто
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Отиваш при майстор който лепи брони и той ще ти го направи както са си е било преди
Аз мойта задна броня като я купих тия двете уши дето се закрепва добавката ги нямаше та отидох при човек който се занимава с лепене на брони и ми я направи и сега добавката не мърда - изгради ги от същия материал пластваса каквато е и самата броня и стана много добре според мен
Аз мойта задна броня като я купих тия двете уши дето се закрепва добавката ги нямаше та отидох при човек който се занимава с лепене на брони и ми я направи и сега добавката не мърда - изгради ги от същия материал пластваса каквато е и самата броня и стана много добре според мен
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Има едни в Красна Поляна дето правят брони - на Константин Величков точно след релсите посока Шела отдясно
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Nukem написа:Днес откачих добавката, след като я ударих в един по висок бордюр, счупи се оснавата на самата броня където е десния болт на добавката, и много странно увиснаха 3-те копки на самата броня който държат добавката от дясно!
Колега аз си ремонтирах предната броня и ще ти кажа как го направих.
Та зимата на 2008-ма се метнах в един канал и счупих предната броня.
Беше се счупила около халогените и точно по средата, където е решетцицата, липсваше парче.
Бях я отписал и си мислех да купувам нова, но един приятел който работи в много добър сервиз в София ме отказа (името на сервиза няма да го споменавам).
Той ми обясни как мога да я оправя. Преди това бях чувал за лепене с нагрята мрежичка и куп глупости, но нищо не е ефикасно.
Та направиха ми ''електроди'' от същата пластмаса като на бронята на е36.
Електродите представляват пластмасови ленти, ако мога така да ги нарека.
С флексчето се зачиства и издълбава около спуканото место и след това с пистолет за горещ въздух се ''заварява'', тоест се слага ''електрода'' и се нагрява докато не се спои, прави се от двете страни на пукнатината.
Повярвайте ми става по-здраво от оригиналното, след това следва яко търкане докато не се занули ''завареното'' място с останала повърхност на бронята.
По този начин може да се изгради дори липсваща част, но е доста трудно.
Надявам се да съм бил полезен, аз така си направих предната броня, разбира се с помощ, но като цяло не е сложно.
След ремонта я шприцовахме и боядисахме на ново и не успях да разбера къде е била ''заварявана'' и къде не.
Става много здраво и добре, а специално пластмасата на броните на е36 е гъвкава и позволява такива интервенции.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Тази седмица ще ходя до Миричлери има там един майстор който ползва точно тази техника която си описал с лентичките от друга броня и пистолет с топъл въздух и доизгражда липсващите части. За ушето си мисля че ще се изгради и ще стане, но още не знам какво да правим с увисналите буксички за който се хваща добавката, те са увиснали малко луфта м/у добавката и бронята е 0.3-0.5см, но аз си знам че е там и ме дразни! Ще пробваме да нагодим нещата и може и някоя снимка да пусна, просто не ми се купуват брони сега, тази година съм се средоточил върху техническата част на е36-та!
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Тази техника я ползват на доста места и е най-доброто което може да се направи, защото става наистина много здраво и никога няма да се пукне на същото място (освен ако не я удариш пак).
Мисля, че ще ти изградят ушенцето без проблем, особено човек който се занима с това. А иначе ако се заемеш и сам би трябвало да можеш.
А защо не пробваш да залепиш добавката, ако нямаш намерение да я сваляш след това ?
Мисля, че ще ти изградят ушенцето без проблем, особено човек който се занима с това. А иначе ако се заемеш и сам би трябвало да можеш.
А защо не пробваш да залепиш добавката, ако нямаш намерение да я сваляш след това ?

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ми малко съм болен-перфекционист и даже и да не си личи като знам че е лепена ще ме дразни, другото е че ако се загледаш как се слага добавката за М-бронята ще е малко тегаво да се лепи, имам предвид няма голяма контактна повръхност, това е горе долу както ако си пробвал да лепиш лаисната на джапката!
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Nukem написа:Ми малко съм болен-перфекционист и даже и да не си личи като знам че е лепена ще ме дразни, другото е че ако се загледаш как се слага добавката за М-бронята ще е малко тегаво да се лепи, имам предвид няма голяма контактна повръхност, това е горе долу както ако си пробвал да лепиш лаисната на джапката!
Добавката на М бронята не се ли слага по същия начин както обикновената добавка.
Защото и обикновената няма голяма повърхност и може да се залепи, но ще е доста трудно.
Мисля, че човека който ще ти прави бронята ще измисли нещо и за самата добавка.
Ще се боядисва ли после ?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Няма да се боядисва защото добавката не е счупена, само копките за който се захваща и едното ухо са повредени, иначе има малко издрано на бронята но така ще кара засега!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
11 мнения
• Страница 1 от 1