Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
просто съм шашнат от тези китайци
това българин абсурд да го направи
снощи му писах писмо и ето отговора от тази сутрин:
Днес на обяд на развален английски
му обясних, че ще бъда щастлив ако ми върне парите или ми изпрати нова работеща камера. Преди малко получавам следното:
и 32.88 долара са върнати

това българин абсурд да го направи
снощи му писах писмо и ето отговора от тази сутрин:
Hi,my friend,
Very sorry for the problem of the camera, since the E46 models are so many, so this camera might no fit for several of them.
I wouldl like to refund your payment to your paypal account soon, deeply apologize for the inconvenience and trouble caused to you, so sorry.
Could you please don't leave any bad feedback for me, thanks.
I will try my best to figure out which E46 models this camera won't fit for, thanks so much for sharing the information with me.
Have a nice day!
Днес на обяд на развален английски

Hi, dear friend,
Sorry for the problem of the camera.
I refunded the payment to your paypal account already, below is the record of the refund:
Refund (Unique Transaction ID # ****************)
Will be very appreciated your could leave a good feedback.
Thanks, have a nice day!
-------------
Best reagards
Alex Lin
Ebay seller's ID: sun-electronic
Your satisfy is our mission,thank you!
и 32.88 долара са върнати

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
късметлия си ... но като се замислиш, един негативен фийдбек е по-лош 

- Bloodnoon
- младши ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E46 M3 >:)
Ами евалата на китайчето, ама така трябва да е по принцип, жалко че ние се кефим на нормалното развитие на нещата ( нищо лично за кефенето
) ама както каза колегата едва ли някой български търговец ще го направи.
Та по темата, колегите които са монтирали успяха ли да го застраховат към каското с приложена фактура или може би и без нея, че е всеизвестен факта отностно как много хора си ги харесват и си ги взимат от чуждите коли. И моля ,ако сте успели, да обясните точно как и какво се изплаща. Другото въпросче е как е звука на въпростната система, питах колегата punish_the_benz, ама искам да събера повечко мнения. В момента съм с алпин плеър и колони + усилвател, та ми е важно да не окуцее много звука.

Та по темата, колегите които са монтирали успяха ли да го застраховат към каското с приложена фактура или може би и без нея, че е всеизвестен факта отностно как много хора си ги харесват и си ги взимат от чуждите коли. И моля ,ако сте успели, да обясните точно как и какво се изплаща. Другото въпросче е как е звука на въпростната система, питах колегата punish_the_benz, ама искам да събера повечко мнения. В момента съм с алпин плеър и колони + усилвател, та ми е важно да не окуцее много звука.
За застраховката в Лев Инс ми поискаха фактура и казаха, че премията за подобни устройства е 10% т.е. фактура за 1100лв - 110лв премия. Отказах се и казах, ако може да запишат, че колата ми е с оригинална навигация
Всъщност при кражба изплащането така е съмнително.
Колкото до звука - намери някой с подобно устройство и тествай лично, защото всичко друго са просто приказки. Аз пък съвсем не съм вещ в тази област.
Иначе конкретно за тази камера бях много ядосан защото си срязах оригиналната лайсна, отрязох кабели, разпоих държачи на крушки и т.н. и накрая не работи. Сега трябва да търся или втора употреба нова лайсна над номера или да купувам пак някоя измислена камера и да сменя тази с нея.
п.с. все още има възможност за тестове и на тази, дано я накарам да тръгне
малко оффтопик - ако съм дал положителен фиидбек на даден продавач, може ли в последствие да го сменя с негативен? Случая беше точно такъв - дадох му положителен в момента в който получих камерата

Колкото до звука - намери някой с подобно устройство и тествай лично, защото всичко друго са просто приказки. Аз пък съвсем не съм вещ в тази област.
Иначе конкретно за тази камера бях много ядосан защото си срязах оригиналната лайсна, отрязох кабели, разпоих държачи на крушки и т.н. и накрая не работи. Сега трябва да търся или втора употреба нова лайсна над номера или да купувам пак някоя измислена камера и да сменя тази с нея.
п.с. все още има възможност за тестове и на тази, дано я накарам да тръгне
малко оффтопик - ако съм дал положителен фиидбек на даден продавач, може ли в последствие да го сменя с негативен? Случая беше точно такъв - дадох му положителен в момента в който получих камерата
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
© написа:
не,но може да се обърнеш директно към ибей и да им обясниш,че те ебава например с гаранцията и тн. а те вече се занимават с продавача.при всички случаи губи много повече от негативен фидбек или бан за 1месец например отколкото твоите 33$
дори е променил описанието на камерата, понеже му писах, че не става за Е46 и съм я лепил
това ми го написа преди малко в е-mail, а също и в описанието на продукта т.е. вече не става за нормално Е46
Ако имате други варианти за камери - давайте ги.
Special Designed For: BMW
1 Series : E82, E88
3 Series : E90, E90N, E91,E92,E93,M3,E46 CSL
5 SERIES: E39, E60, E60N, E61, E61N
X SERIES: E53, E70, E71
това ми го написа преди малко в е-mail, а също и в описанието на продукта т.е. вече не става за нормално Е46
Ако имате други варианти за камери - давайте ги.
- danielscot
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E46 320d 2002
http://cgi.ebay.co.uk/Car-Rear-View-Reverse-Backup-CAMERA-BMW-E46-X3-X5-/260709035894?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3cb3782f76 Тази е като твоята и от същия продавач, ако не се лъжа, но пък пише, че става спешъл за Е46
Най-добре да го питам китайчето, да видим какво ще ми отговори. Става ли с малко преправяне или въобще не става 

сега Бабуна ще внесе камери на Dynavin които пасват без преправяне и без диоди в нея
може би ще взема една такава и ще се опитам да върна отворите на крушките в оригиналният им вид
, пък ще видим какво ще стане
между другото първата ми камера от този продавач бачка без грешка повече от два месеца вече
силно се съмнявам, че продава дефектни продукти, може би вината е в мен
може би ще взема една такава и ще се опитам да върна отворите на крушките в оригиналният им вид

между другото първата ми камера от този продавач бачка без грешка повече от два месеца вече
силно се съмнявам, че продава дефектни продукти, може би вината е в мен
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
Искам да си вържа бас касата. Виждам че отзад има само един изход за буфер който е s-woofer out.
И не ми е ясно как да стане фокуса. Защо го няма другия изход.
Не видях също отзад да има ремоут контрол. Някой да помогне ако мойе
И не ми е ясно как да стане фокуса. Защо го няма другия изход.
Не видях също отзад да има ремоут контрол. Някой да помогне ако мойе

http://www.dealextreme.com/p/bmw-36mm-1 ... -12v-51516
за колегите с китайските камери - тази крушка не дава грешка и свети почти като камерата (да не кажа еднакво)
жалко, че поръчах още няколко комплекта от други места
за усилвателя - нямам идея, честно казано не разбирам много от това
колко изхода трябва да има?
за колегите с китайските камери - тази крушка не дава грешка и свети почти като камерата (да не кажа еднакво)
жалко, че поръчах още няколко комплекта от други места

за усилвателя - нямам идея, честно казано не разбирам много от това
колко изхода трябва да има?
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Някой успя ли да пусне телевизия и какво е необходимо за да стане това?

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Сори за офтопика но само да ви предупредя, че нямате ли гараж(собствен или под наем) или не сте ли на платен паркинг, всичко което не е с падащ панел си е потенциална плячка за крадците. Аз снощи изгорях с едно ДВД. Вече мисля да минавам на обикн. CD с панел и да си наема гараж. За втори път ми разбиват колата за 4 месеца.... Господ да ги убие дано

- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i 98
Здравейте и от мен
Да споделя и моите впечатления.
+ Визия, пасва си перфектно
+ Микрофона и той е доста добре
+ Bluetooth се включва автоматично като се доближите до калата
+ Звука е повече от задоволителен с оригиналните колони
+ Радиото също с антената от колата се справя прилично
+ GPS-а е изключително бърз, нищо общо с този на телефона (като почне да преизчислява и ти минеш 5-10 км)
+ Моят има телевизия, но да ви кажа с вграден приемник резултатите не са много впечатляващи, може би трябва да сменя антената, че сега е една п*шка и повече дразни отколкото да гледате телевизия. От Babuna го взех, така че който се чуди да поръчва, че тези са с вграден тунер, ако толкова много искате да има ТV.
+ 4 GB флашка я зарежда за около 4-6 секунди което е добре според мен
- Предпазното фолио е много дебело (при мен беше така) и като го сложих тъча правеше каквото си иска и-и-и после зор докато го сваля, сега търся нещо по-тънко
- Това със промяната на яркоста не е кой знае каква болка, но все пак трябва да се ръчка ( някой да знае шорткът за отиване на настройки )
- Също за да влезнеш в настройките на Dynavin трябва да отидеш на радио, аз не намерих друг начин, което също ми е малко странно
- Това "пукане" при палене и при мен го има
по другите форуми четох че това се дължи на не добро зануляване, но къде да го търсиш
Аз лично се опитвам да свикна да изключвам Dynavin преди да изгася или да запаля колата преди да се е включил
- Телефонната кника и при мен не работи Е71
СД-то не съм го плзвам изобщо да ви кажа
Моите скромнни съвети
-купете си 8 GB micro SD карта за навигацията, много са картите, пой и други глезотийки и накачите музика, клипове и филми и става една. По-голяма и си решавате проблема за винаги
-при поставянето е малко труден момента както беше писал свали с централните въздухопроводи, без да "муша" отверки на посочените места от колегите тука защото оставя белези по тапицерията. Аз я свалях няколко пъти, като първо хванете долната част и я бутате на горе без да се плашите
с няколко опита и след като ви писне почвате да натискате по-силно, при мен поне се откачат долните щипки и след това с тънка отверка натискате горните (те се виждат не са проблем) и готово. Но дори и да счупите някоя от двете щипки тя конзолата в долната част се притиска с два болта.
Слави незнам ти до каква степен си ъпгрейднал своя
но си мисля ако може да почнем да обесняваме за софтуера повече, защото самото закачане на Dynavin-a ми отне около 1-1.30 мин, но това да го напълниш с полезен софт е по-трудоемко.
незнам дали е разрешено от модераторите да постваме линкове от други форуми за разрешаване на въпроси като на Dynavin Internet Function, Hardware Accelerated Graphics, специално за навигацията има наистина много информация относно качването, но това са по специфични неща и ще е интересно според мен да ги развием с информация.
ето и малко снимчици

+ Визия, пасва си перфектно

+ Микрофона и той е доста добре
+ Bluetooth се включва автоматично като се доближите до калата
+ Звука е повече от задоволителен с оригиналните колони
+ Радиото също с антената от колата се справя прилично
+ GPS-а е изключително бърз, нищо общо с този на телефона (като почне да преизчислява и ти минеш 5-10 км)

+ Моят има телевизия, но да ви кажа с вграден приемник резултатите не са много впечатляващи, може би трябва да сменя антената, че сега е една п*шка и повече дразни отколкото да гледате телевизия. От Babuna го взех, така че който се чуди да поръчва, че тези са с вграден тунер, ако толкова много искате да има ТV.
+ 4 GB флашка я зарежда за около 4-6 секунди което е добре според мен
- Предпазното фолио е много дебело (при мен беше така) и като го сложих тъча правеше каквото си иска и-и-и после зор докато го сваля, сега търся нещо по-тънко
- Това със промяната на яркоста не е кой знае каква болка, но все пак трябва да се ръчка ( някой да знае шорткът за отиване на настройки )
- Също за да влезнеш в настройките на Dynavin трябва да отидеш на радио, аз не намерих друг начин, което също ми е малко странно
- Това "пукане" при палене и при мен го има

- Телефонната кника и при мен не работи Е71
СД-то не съм го плзвам изобщо да ви кажа

Моите скромнни съвети

-купете си 8 GB micro SD карта за навигацията, много са картите, пой и други глезотийки и накачите музика, клипове и филми и става една. По-голяма и си решавате проблема за винаги
-при поставянето е малко труден момента както беше писал свали с централните въздухопроводи, без да "муша" отверки на посочените места от колегите тука защото оставя белези по тапицерията. Аз я свалях няколко пъти, като първо хванете долната част и я бутате на горе без да се плашите

Слави незнам ти до каква степен си ъпгрейднал своя

незнам дали е разрешено от модераторите да постваме линкове от други форуми за разрешаване на въпроси като на Dynavin Internet Function, Hardware Accelerated Graphics, специално за навигацията има наистина много информация относно качването, но това са по специфични неща и ще е интересно според мен да ги развием с информация.
ето и малко снимчици

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
Колега трябва да има субуфер оут и субуфер ин изходи , нз защо има само субуфер оут ... как ще се пусне сигнала към стапалото ?
ремуут контрол също не откривам ?

честито!
добре изглежда телевизията
какъв е тунера - цифров или аналогов? И какво представлява антената?
пускайте каквото искате, няма проблем.
Ще се радвам да се развие софтуерната част, че на мен малко ми е минал мерака вече
В момента съм с пача на румънеца WinCE Desktop + WiFi, който въсщност съм използвал няколко пъти
за усилвателя мисля, че има кабел който да го включва т.е. да подава + иначе си го връзваш постоянно със друг кабел.
ето го въпросния ускорител GAPI
http://www.servercare.nl/Docs/GX_BMW-E46-Dynavin-V3.zip
плюс този ini файл (zip файла го преименувате на ini)
http://dynavin.freeforums.org/download/file.php?id=236
слагате в папката с навигационната програма - IGO8 или там както се казва при вас
ако купувате пача на румънеца то той се съдържа вътре, но имаше проблеми с разпознаването на устройството и тогава отново се поставят въпросните файлове вътре (само ако има проблеми)
малко ми е неудобно предимно аз да пиша в тази тема, но като стана въпрос за софтуер и навигации препоръчвам да си сложите последната карта на Navteq за България (Q4 2010), която е невероятно добра за карта на IGO т.е. много близо е до Гармин. За срещата в Априлци почти не се обърка, а пътувах до Априлци през малки селца, после през Севлиево, Велико Търново до Бургас и навсякъде се представи добре. Тествах и тази за Гърция (Navteq Q4) из Кавала също беше на ниво -всъщност и да се е объркала не съм разбрал
Ограниченията са нанесени много точно и вършеше отлична работа.
Телеатлас също стават, но Navteq е по-добра като маршрути и подробност
карти може да свалите от тук http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=27215 най-лесно от торента
добре изглежда телевизията
какъв е тунера - цифров или аналогов? И какво представлява антената?
пускайте каквото искате, няма проблем.
Ще се радвам да се развие софтуерната част, че на мен малко ми е минал мерака вече

В момента съм с пача на румънеца WinCE Desktop + WiFi, който въсщност съм използвал няколко пъти
за усилвателя мисля, че има кабел който да го включва т.е. да подава + иначе си го връзваш постоянно със друг кабел.
ето го въпросния ускорител GAPI
http://www.servercare.nl/Docs/GX_BMW-E46-Dynavin-V3.zip
плюс този ini файл (zip файла го преименувате на ini)
http://dynavin.freeforums.org/download/file.php?id=236
слагате в папката с навигационната програма - IGO8 или там както се казва при вас
ако купувате пача на румънеца то той се съдържа вътре, но имаше проблеми с разпознаването на устройството и тогава отново се поставят въпросните файлове вътре (само ако има проблеми)
малко ми е неудобно предимно аз да пиша в тази тема, но като стана въпрос за софтуер и навигации препоръчвам да си сложите последната карта на Navteq за България (Q4 2010), която е невероятно добра за карта на IGO т.е. много близо е до Гармин. За срещата в Априлци почти не се обърка, а пътувах до Априлци през малки селца, после през Севлиево, Велико Търново до Бургас и навсякъде се представи добре. Тествах и тази за Гърция (Navteq Q4) из Кавала също беше на ниво -всъщност и да се е объркала не съм разбрал

Телеатлас също стават, но Navteq е по-добра като маршрути и подробност
карти може да свалите от тук http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=27215 най-лесно от торента