Въпрос за газоразпределителния механизъм на M40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V
Въпрос за газоразпределителния механизъм на M40
В момента сменям разпределителния вал, кобилиците и повдигачите на двигателя. Обаче като махах стария вал не съм обърнак внимание как са били сложени пулчетата на клапаните. Имам предвид номер 13 от схемата:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=25
Как точно са орентирани - с плитката част надолу или на горе? Моля , ако някой знае да пише!
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=25
Как точно са орентирани - с плитката част надолу или на горе? Моля , ако някой знае да пише!
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Въпрос за газоразпределителния механизъм на M40
Като ги сложиш тия пулчета с прорязаната част на горе в тоя улей /прорез/ ляга кобиличката.Като ги нагласиш всичките слагаш и стягаш вала зацепваш ново масло нова тръбичка и си капитан

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
bobo_ld написа::wave: С прорязаната част нагоре
да

- dangerous
- младши ентусиаст
-
shengi написа:Като ги сложиш тия пулчета с прорязаната част на горе в тоя улей /прорез/ ляга кобиличката.Като ги нагласиш всичките слагаш и стягаш вала зацепваш ново масло нова тръбичка и си капитан
мда кобилицата ляга в пулчето като отвертка във болт

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново,момчета!
Сложих новия вал, кобилиците и повдигачите, и всичко е ОК.Обаче сега се появи един друг проблем. След като направих ремонта на главата замерих компресията и останах доста непреятно изненадан. Резултата е: 11-10-8-9. Преди да отворя главата трите цилиндъра бяха по 12.5 и единя 12. Вероятно като съм пресътргвал клапаните със абразивната паста съм объркал нещо. Въртях клапаните със дрелка на не много високи обороти, като в също време леко ги претисках към леглата им. Обаче при всички изпускателни клапани се получи така,че половината на клапана се заглади, а повърхноста на другата половина си остна на малки язвички. Доста ги въртях изпускателните клапани, обаче така и не можa да се заглади цялата повърхност. След като почистих всички клапани ги монтирах на главата и сложих пружините, налях бензин в горивните камери за да видя как уплътняват клапаните. Потече леко през изпускателните отвори, но си помислих ,че толкова е допустимо, и че няма как да е по лошо от предишната компресея 12-12.5. Ако знаех,че ще стане така въобще нямаше да ги чистя. Ясно е ,че ще свалям главата, защото така не може да се кара. В една фирма ми искат 500 евро за да я оправят. Тази цена включва цялостна профилактира на главата и практически става като нова. Ама 500 евро са си бая пари. От две автоморги мога да си демонтирам сам цилиндровата глава за 50-60 евро, ама не ми дават гаранция дали са здрави. Та сега се чудя какво да правя. 500 евро дадох за вала,повдигачите, кобилиците,маслената тръбичка, ангренажния ремък със ролките,разни гарнитури и две биаетки. Ако сега дам 500 евро и за ремонта на главата ще станат 1000 евро. Тази кола ще ми излезе златна май.
Сложих новия вал, кобилиците и повдигачите, и всичко е ОК.Обаче сега се появи един друг проблем. След като направих ремонта на главата замерих компресията и останах доста непреятно изненадан. Резултата е: 11-10-8-9. Преди да отворя главата трите цилиндъра бяха по 12.5 и единя 12. Вероятно като съм пресътргвал клапаните със абразивната паста съм объркал нещо. Въртях клапаните със дрелка на не много високи обороти, като в също време леко ги претисках към леглата им. Обаче при всички изпускателни клапани се получи така,че половината на клапана се заглади, а повърхноста на другата половина си остна на малки язвички. Доста ги въртях изпускателните клапани, обаче така и не можa да се заглади цялата повърхност. След като почистих всички клапани ги монтирах на главата и сложих пружините, налях бензин в горивните камери за да видя как уплътняват клапаните. Потече леко през изпускателните отвори, но си помислих ,че толкова е допустимо, и че няма как да е по лошо от предишната компресея 12-12.5. Ако знаех,че ще стане така въобще нямаше да ги чистя. Ясно е ,че ще свалям главата, защото така не може да се кара. В една фирма ми искат 500 евро за да я оправят. Тази цена включва цялостна профилактира на главата и практически става като нова. Ама 500 евро са си бая пари. От две автоморги мога да си демонтирам сам цилиндровата глава за 50-60 евро, ама не ми дават гаранция дали са здрави. Та сега се чудя какво да правя. 500 евро дадох за вала,повдигачите, кобилиците,маслената тръбичка, ангренажния ремък със ролките,разни гарнитури и две биаетки. Ако сега дам 500 евро и за ремонта на главата ще станат 1000 евро. Тази кола ще ми излезе златна май.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
VooDoo-36 написа:Тази кола ще ми излезе златна май.
не слушаш-после патиш

- dangerous
- младши ентусиаст
-
кой ти каза че 12.5 бара е малко
аве хорааа..........
аве хорааа..........
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Прати я до българия по някой рейс тука ше я дадеме на шлайф и после ше ти я върнеме 

- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
vld написа:Прати я до българия по някой рейс тука ше я дадеме на шлайф и после ше ти я върнеме
Благодаря ти за предложението, но ще търся решение на проблема тук

dangerous написа:кой ти каза че 12.5 бара е малко
аве хорааа..........
Толкова бяха трите цилиндъра, а единя беше 12. Но като сменях гумичките на клапаните видях, че изпускателните клапани и леглата им изглеждат зле, и за това реших да ги шлайфам. За съжеление резултата имаше обратен ефект

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна VooDoo-36 на 03 Апр 2011, 23:20, променена общо 1 път
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
След като пасна клапаните проверява ли ги с бензин? Нещо не ми се вярва от това да е проблема...
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
sas_88 написа:След като пасна клапаните проверява ли ги с бензин? Нещо не ми се вярва от това да е проблема...
Да, налях бензин в горивната камера и течеше по малко във всички цилиндри. Даже преди да монтирам пружините сложих изпускателните клапани по местата им , и като ги въртях виждах малки пролуки между клапана и леглото му. Ама си викам , то буталото нагнетява бързо гориво-въздушната смес, и тя няма да има възможност да излезе през тези малки пролуки. Признавам, че постъпих много глупаво .
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
аа кофти
напасваи добре тези клапани... това е наи важното за да получиш добра компресия
напасваи добре тези клапани... това е наи важното за да получиш добра компресия
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
VooDoo-36 написа:sas_88 написа:След като пасна клапаните проверява ли ги с бензин? Нещо не ми се вярва от това да е проблема...
Да, налях бензин в горивната камера и течеше по малко във всички цилиндри. Даже преди да монтирам пружините сложих изпускателните клапани по местата им , и като ги въртях виждах малки пролуки между клапана и леглото му. Ама си викам , то буталото нагнетява бързо гориво-въздушната смес, и тя няма да има възможност да излезе през тези малки пролуки. Признавам, че постъпих много глупаво .
работата с клапаните е сериозна,не се пипа там без причина...и особенно с дрелка по най тъпия начин.трябва райберене,шлаифане и пасване,всека една десета е от значение.прави се на прецизни машини,накрая пасването може да е ръчно или със специална машина която върти с точните обороти в две посоки.след това се тества с нафта,тя има най добра проникваща способност,задържът ли едва тогава затваряш

поне да беше питал във форума преди да се нагърбваш с неясни и непосилни за теб задачи.сега най вероятно си повредил леглата и самите клапани и ще трябва доста пари за ремонт.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2