Питане за ванос??
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Re: Питане за ванос??
licezz написа:Купи си ги нови струват 138 лева няма смисъл от втора употреба. И после пиши какъв е резултата.
Точно това е цената дори имаха в наличност всички компоненти от ремонтния кит
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
licezz написа:Купи си ги нови струват 138 лева няма смисъл от втора употреба. И после пиши какъв е резултата.
Какъв е смисъла да дадеш 138лв за 3 шпилки, 2 пластини и една пружинна пластина. Единствено пружинната пласина си струва да си я купиш нова, а тя беша 20 и нещо лв. На останалите неща няма какво да им се износи

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
maxpower написа:licezz написа:Купи си ги нови струват 138 лева няма смисъл от втора употреба. И после пиши какъв е резултата.
Какъв е смисъла да дадеш 138лв за 3 шпилки, 2 пластини и една пружинна пластина. Единствено пружинната пласина си струва да си я купиш нова, а тя беша 20 и нещо лв. На останалите неща няма какво да им се износиКазвам го защото аз се набутах със 138лв и сега като се замисля нямаше смисъл да ги купувам нови, а още повече късно разбрах, че инвестициите в 20ка не са оправдани
.
При теб като ги добави тия части изчезна ли това тракане.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
maxpower написа:licezz написа:Купи си ги нови струват 138 лева няма смисъл от втора употреба. И после пиши какъв е резултата.
Какъв е смисъла да дадеш 138лв за 3 шпилки, 2 пластини и една пружинна пластина. Единствено пружинната пласина си струва да си я купиш нова, а тя беша 20 и нещо лв. На останалите неща няма какво да им се износиКазвам го защото аз се набутах със 138лв и сега като се замисля нямаше смисъл да ги купувам нови, а още повече късно разбрах, че инвестициите в 20ка не са оправдани
.
Е добре тогава по DIY сайтове защо ги дават да се купуват нови тея компоненти , след като може да минем с 20 лева , това ме вълнува много и мен и бая хора , иначе сподели повече ще е полезно
I'm slowly drifting

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нали за това е РЕМОНТЕН КОМПЛЕКТ. Каква е логиката да купиш стар ремонтен комплект?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
bum_bum написа:Нали за това е РЕМОНТЕН КОМПЛЕКТ. Каква е логиката да купиш стар ремонтен комплект?
Иво, смея да твърдя, че грешиш и ще кажа защо

В Дару/Камор ако отидеш и им кажеш искам ремонтен комплект за ванос на М50, ще те гледат като полезно изкопаемо в най-добрия случай. Въпросния "ремонтен комплект", който споменаваш не се монтира до 95г, когато се сещат да го добавят, така че не си е никакъв ремонтен комплект ами е просто update ако ме питаш мен. За това и на двигатлите след 03/95 не страдат от подобни проблеми или ако има шумове те са от самия ванос, а не от зъбната предавка. Купих ги тези неща и ги смених лично.
Да, имаше едно адски дразнещо чаткане някъде около 2000 оборота, което се чуваше най добре ако застанеш отпред. Аз даже не го бях чувал, докато един авер не влеза да даде газ, а аз бях отпред и като го чух направо

http://www.youtube.com/watch?v=js3VLr_A_yM
За да не съм голословен показвам, откриите разликите

преди 03/95 - М52/М50 - моя беше 94г М52

след 03/95 - М52

сега някой ще каже ама то там се движи и се износва, Дрън Дрън та пляс

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Де да знам
За кола за продажба, която ще се кара по-малко от година няма смисъл може би. На мойта лично сменям всичко с все колелета и работи да знам, че всичко е жик-так.

И все пак кой колега може да го продава този UPDATE?А за този коментар че 20-ка няма смисъл да се наливат пари не съм съгласен,всеки си обича колата била тя 1.6 1.8 или Мpower!!!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Сега е интересно да кажете кой диагностицира ванос и кой го прави ? че от майстори съм се наплашил
I'm slowly drifting

За тракането на вануса от 1800 - 2200 оборота и на свободна има 2 причини поне от ровенето в нета само тях намерих едната се оправя като се добавят части от новия двигател М52 така наречения "работен комплект". Другата причина е в самият ванус с времето вътре се получава луфт и почва да трака от 1800 -2200 и на свободна трябва да се замени една шаиба която дава този луфт (за самият ванус не се продават резервни части трябва да се купи целия) и казват че се оправяло от това. За причина номер 2-http://www.beisansystems.com/procedures/single_vanos_rattle_procedure.htm
Ако с добавянето на "работния комплект" не се оправи тракането начи проблема би трябвало да е от самият ванус.
Ако с добавянето на "работния комплект" не се оправи тракането начи проблема би трябвало да е от самият ванус.
ахам мерси за инфото.другата седмица ще се срещна с един колега да го погледне и да каже
Ако има нещо ще пиша докато не се отстрани а някой ако има още нещо да сподели или да предложи с интерес ще го изслушам

Ако има нещо ще пиша докато не се отстрани а някой ако има още нещо да сподели или да предложи с интерес ще го изслушам

колеги, от къде ги взимате частите, че в Дару ги няма всички налични
DIAPHRAGM SPRING един брои - 11361403550 - 7.82 лв.
Stop disk T=4MM един брои - 11361403823 - 24.31 лв.
DIAPHRAGM SPRING един брои - 11361403550 - 7.82 лв.
Stop disk T=4MM един брои - 11361403823 - 24.31 лв.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2